mojstr za omet

Mufliato

Zelenc'
24. feb 2011
13
14
3
Imam znižan strop s knauf ploščo, katero sem odstranil z namenom, da pridobim dodatnih 1,5m v višino za vgradnjo omaro.

Ker so prejšnji mojstri nanesili omet (mislim, da strojno) samo do knaufa, bi bilo potrebno doštukati do vrha stropa omet in zgladiti 2 steni + strop (cca 3m2). Na teh stenah bodo samostoječe omarne police, kar pomeni, da morajo biti trdne & da se ne krušijo.

Ali ima kdo kontakt od kakega fajn "fušerja", da mi tole popedena med malico?
1143656-21022011355_strop.jpg

Priponke

• 1143656-21022011355_strop.jpg
    1143656-21022011355_strop.jpg
    120,4 KB · Ogledi: 201

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Rad bi ti pomagal, samo takele flikarije tako neradi delajo da glava boli.

Če gre od kvadrata ni vse skp nč, če od ure pa tud ne, k je vse skp za dve uri dela.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Za take flikarije se obrnite na lokalca. Ker kvadrat strojenega je okoli 8, klasike 2x toliko, tole od avtorja pa zna biti "4"x toliko.(prevoz, oder...).
Najbolje da kupis kak "pripravljen" omet v zaklju, in eno roko da ti namece na steno.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
smile-1.gif

ni čist isto .. eno je pohlep države, drugo pa okolje .. že to, da mi država govori, kaj si smem in ne smem kupiti k mojim denarjem in delati na moji zemlji na moji bajti je neumnost ..

z istega razloga tudi kakšen inšpektor ala "sosed ti ne sme delati" naj ne hodi blizu ..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Nekatera pravila so smiselna, veliko pa ne .. in če si hočem zgraditi grad s svojim denarjem, na svoji zemlji in ga pobarvati vijolično, je to moja stvar .. ne pa da je potem davek na davek na davek in potem si omislijo še nek davek .. in si na koncu s svojim denarjem na svoji zemlji ne moreš zgraditi tistega, kar si želiš.

bi sam hotel imeti vijolični grad za soseda? zagotovo ne, ampak gre za njegov denar in njegove želje. namesto davkov in pravil bi si vsak lahko kupil več zemlje in mi je potem res vseeno, kaj počne sosed 500m stran in kakšno barvo bajte ima ..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a bi hotu met cigana z abrako za soseda.

ti dam primer

imam hišo. sosed je naredil grad. cenilec je ocenil, da je moj objekt izgubil med 40 in 60 tisoč na vrednosti.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Če bi bilo med vama 500m razlike, bi te vseeno motilo? Ker smo nagneteni na 500m2 metrih s 4 sosedi, je pa to res žalostno.

Še vedno pa pravim, da naj človek s svojim težko prigaranim denarjem dela kar želi, ne pa da mu država precej omejuje, kaj lahko in kaj ne. Neka mera mora biti, ne pa v večini.

Sicer pa .. med samimi malimi hiškami si je sosed omislil 3 nadstropni "blok", pa ni potreboval nobenega soglasja sosedov, čeprav imamo zdaj ves čas senco, saj je njegova "hiša" 2x večja od naših .. s kuverto se vse da
frown-1.gif
..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zdaj te pa ne zastopim. Nafta=kurilc, kaj ima tu veze z okoljem?!
bonk.gif

Kaka je razlika med tabo, ki državi ne bi plačal davka in unim, ki tanka kurilca?

Citat:
že to, da mi država govori, kaj si smem in ne smem kupiti k mojim denarjem in delati na moji zemlji na moji bajti je neumnost ..

Ne samo država, tudi zavarovalnica recimo, ti povejo kako moraš npr. vzrževat dimnik.

Če bi vsak delal po svoje, bi bilo ko v Žabjaku.

Inšpektorji pridejo naokoli le, če jih pokliče kak sosed. Zato se je pa potrebno "zavarovat" s papirji. pod lokacijsko informacijo npr. spada marsikaj "uporabnega".