Mogoče kdo iz Velenja?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Če mogoče kdo ve kaj povedati o življenju v blokovskem naselju Kersnikova cesta? Kakšni prebivalci? Pa če kdo lahko naredi sliko bloka Kersnikova cesta 17?

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
S Kersnikove sta moja bivša ter ena kolegica s faksa. Prebivalci so klasični Velejčani, bolj ali manj priseljenci z Juga. Ampak okolje se mi zdi kolikor toliko cool, jaz sem se počitil povsem OK in varno ko sem bil tam.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.822
556
113
42
povsod malo
Zakaj pa?
Jaz sem živel 2 meseca ker smo nekaj montiral od 6-12 potem sem bil pa frej.
Trenerkarjev je cel kup ampak so prijazni. V nasprotju z Jesenicami.

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
S Kersnikove sta moja bivša ter ena kolegica s faksa. Prebivalci so klasični Velejčani, bolj ali manj priseljenci z Juga. Ampak okolje se mi zdi kolikor toliko cool, jaz sem se počitil povsem OK in varno ko sem bil tam.

Pa sem imel skoz občutek da si ti neke Jankovičeve sorte!
Car!
aplauz.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.908
113
Ne poznam sicer konkretnega bloka, vendar je Kersnikova tipično velenjska ulica. Precejšen delež oseb iz bivših bratskih republik, vendar zadeva ni problematična. Včasih te sicer zbudi kakšen cigu migu... Pa kar je še mene zelo motilo: v normalnih vukojeb... doživiš enkrat ne leto, da en [censored] čez križišče kuri gume (in ustrezno cvili). No, tam je dosežek, če en dan mine brez tega
smile-1.gif
.
Fajn pa je, ker imaš zraven park, 5 minut peš do jezera, itd... Mercator imaš čez cesto.
Pa kakšen poletni dan se pri krožišču zraven parka lahko voziš po milnici, ker vržejo v fontano pralni prašek pol je pa celo krožišče v peni, hehe
smile-1.gif
...

Na prvi pogled je Velenje res zabačeno, vendar lahko nudi precej (pozitivno in negativno
smile-1.gif
). Pa stanovanja so za džabe že v primerjavi s Celjem, kaj šele Ljubljano.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.485
5.077
113
men velenje smrdi, gabi se mi tist vonj iz teša al iz rudnika, u glavnem fuj...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Velenje nič ne smrdi. Jaz sem tam živel 20 let in imam na to vredu spomine. Velenje je dokaj bogata občina zaradi tega ker imajo knapi ponavadi fajn plačo. Živel sem tut v Ljubljani, Miamiju, Parizu zdaj sem pa v Moravčah. Takšni majhni kraji kot je Velenje imajo eno prednost. Ko se v Ljubljani pogovarjam z ljudmi so dopoldne v službi popoldne so pa ponavadi taksisti, ko vozijo otroke na plesne, nogomet, gimnastiko, glasbeno itd... V Velenju sem šel peš v šolo (v katerokoli) in potem domov pa peš v glasbeno in na trening. Nikogar ni skrbelo in vse je bilo blizu. Če si pa iz kakšenga manjšega kraja pa otroci nimajo glasbene šole, fuzbal kluba itd...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Velenje nič ne smrdi. Jaz sem tam živel 20 let in imam na to vredu spomine. Velenje je dokaj bogata občina zaradi tega ker imajo knapi ponavadi fajn plačo. Živel sem tut v Ljubljani, Miamiju, Parizu zdaj sem pa v Moravčah. Takšni majhni kraji kot je Velenje imajo eno prednost. Ko se v Ljubljani pogovarjam z ljudmi so dopoldne v službi popoldne so pa ponavadi taksisti, ko vozijo otroke na plesne, nogomet, gimnastiko, glasbeno itd... V Velenju sem šel peš v šolo (v katerokoli) in potem domov pa peš v glasbeno in na trening. Nikogar ni skrbelo in vse je bilo blizu. Če si pa iz kakšenga manjšega kraja pa otroci nimajo glasbene šole, fuzbal kluba itd...

To da si tam živel in da tebi ni smrdelo še nič ne pomeni.

Vsake toliko, ko se peljem skozi velenje, ponavadi zgodaj zjutraj ali pozno zvečer smrdi pošteno po premogu. Pa se skozi Velenje vozim vsaj 4x na teden.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
heh...
ja pa kaj še. Vonj se zazna le če greš na jezero pa stojiš zraven tistega tavelkega kupa kolna. Kaj ti vohaš ko se peleš mim nevem ampak verjem mi to ni koln.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
... Ok... pa vprašaj kogarkoli, ki se občasno vozi skozi Velenje, če že meni ne verjameš

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:

To da si tam živel in da tebi ni smrdelo še nič ne pomeni.

Vsake toliko, ko se peljem skozi velenje, ponavadi zgodaj zjutraj ali pozno zvečer smrdi pošteno po premogu. Pa se skozi Velenje vozim vsaj 4x na teden.

Upam, da gejchy ne vidi tega posta...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.217
11.245
113
velnjačni premoga ne zavohajo več...drugač pa ja, koln se zavoha takoj ko vidiš velenjski grad.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.217
11.245
113
čestitke, s trenerko ali brez ?... Malo odvisno kako piha veter, a vseeno, vonj po kolnu je, ker tudi mora bit, tisti kupi lignita se pač ne morejo razluftat. K sreči SO2 odpiha dol po šaleški dolini , tako da je velenje kot mesto še najbolj čisto.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
velnjačni premoga ne zavohajo več...drugač pa ja, koln se zavoha takoj ko vidiš velenjski grad.

Stari poglej 20 let sem živel v velenju pa nisem nikol nič zavohal razen če sem stal zraven kupa kolna na jezeru. Zdaj pa 15 let ne živim v velenju pa grem včasih (1x na mesec) tja pa še vedno nič ne zavoham. Zgleda, da mi je 20 letno bivanje v veleju trajno poškodovalo mojo nosno senzoriko al kk?
Men se zdi da ne. Sedaj imam prostore za Bežigradom pa vsake tolk časa takoj zavoham tist vonj kvasa od pivovarne. Zavohal sem tut Dravo če sem hodo po Lentu, ali pa v Trbovlah Lafarž. Saj ne da bi bil užaljen (ker sem bil včasih velenčan) ampak to mi je pa res zanimivo.
Če bi kdo vprašal kako je živet v Kopru bi bilo komentarji: fajn, toplo je, poleti je gneča verjetn nebi noben omenu da smrdi po ribah. Če pa nekdo vpraša za Velenje pa o tem veš samo to da je tam rudnik pol pač moraš nekaj na to temo napisat. Zakaj ni noben napisal, da je tam centralna kurjava, da je blizu smučišče, da je zastonj internet ali pa skejt park?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.217
11.245
113
če ga ti nisi zavohal, to ne pomeni da ga ni.. nočem se prerekat. Tudi sam poznam Velenkovac.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Žal nimamo mašine, ki bi posnela vonj (oz. vsaj žepne varjante ne). Vprašaj kogarkoli iz Koroške (ti se ponavadi največkrat vozijo skoz Velenje, pa ti bo povedal, da občasno zelo močno smrdi po kolnu. Pa nimam nič proti Velenju, celo sorodniki živijo tam. Sam pa nebi živel v Velenju, vsaj v mestu ne, tam na sončnem hribu (al kako se že reče, tam kjer je samo za lokalni dovoz, ko lahko obvoziš center), pa morda celo res. Če me nebi koln motil...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
ksz

velenje kot mesto je meni lepo, smrada se tudi sam ne spomnim pa sem kar nekaj krat tam
smile-1.gif