Modul daljinskega zaklepanja

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
1. Kdo ve kje se to nahaja (sprejemnik za daljinsko odklepanje)? Rabim sicer za VW Passat l. 98, ampak načeloma je verjetno pri vseh vozilih isto/podobno.

2. Zakaj bi modul slabo deloval? Me že od zime zajeb..., in gre vedno na slabše. Skratka doseg se je zmanjšal do te mere da moram daljinca naslonit na šipo da prime (pa še to ne v prvo). Še malo pa bo potrebno ročno odklepanje!
evil.gif

... fora pa je v tem da prvo vožnjo, ko avto čez noč stoji deluje tako kot sem opisal, ko pa se z njim voziš pol ure potem se doseg spet poveča! Daljinec ni kriv ker so nove baterije, spucani kontakti in pa nima vpliva na prej omenjen efekt. Isto sem mislil da je problem mogoče zaradi mraza, ampak sedaj tudi na soncu ko se avto ogreje na 30 stopninj isto (ne) dela - po drugi strani tudi pri -10 ko z avtom narediš par krogov spet deluje!

Na pamet mi pade samo akumulator; ampak spet avto nima drugih težav, izmerjena napetost pa zgleda OK. Avto ima tudi alarm, je možno da ima le-ta lastno napajanje iz katerega vleče tudi daljinska enota? Če ja, kje je akumulator za alarm?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Ok si bom sam delno odgovoril na prvo vprašanje .. modul, ki kontrolira te funkcije je pod nogami sovoznika (tako pravijo angleži). Sedaj moram samo še ugotovit a je naša desna enaka njihovi levi!
grims-1.gif
(nek šop kablov je videt pri meni na desni)

Sicer pa, če še koga zanima v kolikor se pojavi težave z elektriko/elektroniko ki uravnava "pametne" funkcije vozila (centralno, šipe, osvetljavo, ...) je možno napako iskati tudi v tem "računalniku". Sploh tisti ki ste že doživeli namakanje vašega passata zaradi zamašenih odtokov - voda namreč teče natanko na ta računalnik in vso napeljavo!

Če je to vzrok za moje težave bomo pa še videli ...

Edit: še link kjer sem dobil info

Nazadnje urejeno:

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Res je glavni modul je pod volanom. Torej če sediš pod nogami. Tiste plastike moraš dol pojemat. Ampak ne tiste od vonala ampak one večje nižje. In potem boš videl kable.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Pod volanom ali na sovoznikovi strani?
tongue-1.gif
(na linku ki sem ga dal je avto RHD in ima "obrnjene" funkcije)

Se bom lotil za vikend prekopavat da vidimo kaj je na stvari.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
mal izkoristim temo: jst mam pa za popravit centralno v avtu (ena kljukica mi ne gre več gor) pa za vgradit modul za daljinsko. a kdo ve za kakšnega električarja v LJ al okolici pa da ni predrag.

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Poceni modul za daljinsko pomeni kitajsko robo, ki bo delala .. ali pa ne bo, oz. v vsakem primeru ne bo dolgo!
cheer.gif

Sicer pa lahko modul kupiš sam in montiraš, tako bo najceneje!
grin1.gif
Če ti ena vrata ne delajo pa spet: odstrani oblogo, testiraj motorček/napeljavo .. glede na situacijo popravi (verjetno te jebe kakšen kabel, ker motorčki ne crknejo kartako).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Iz linka ki sem ga prilepil je razvidno da je na tleh ja, oz. pod tapeto ... samo nisem vedel ali ima RHD in LHD isto postavitev elektronike!
grims-1.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Jaz sem pred kratkim iskal ta modul na mojem polotu,pa so tud pravili,da je pod volanom ali pod nogami na voznikovi strani. Vse sem razkopal pa ga ni bilo nikjer
redface-1.gif

Sem pol moul za daljinca vezal kar na žice ki pridejo iz vrat.
17758-icon_confused.gif