včeraj sem se vrnil, pa bom probal strniti nekaj nasvetov (mogoče bo za mobilni del foruma malce preširoko
)
kar se tiče mobilnega interneta - v Dubaju na letališču sta prisotna tako Etilsat kot DU, vendar pa noben od njiju ni ponujal tudi mobile wifi zadevice za dokupit, so pa me v DU poslali malo naprej, kjer sem potem tudi najel - kartico s 3GB mobile data (efektivno 6, ker so imeli neko akcijo in sem za malo doplačila dobil 6GB prenosa podatkov) ter prenosni žepni wifi, kateremu je baterija držala nekje 8 ur. za najem samega mobile wifija sem doplačal še cca. 10€/dan, vendar, ker sem vzel za 5 dni, sem plačal samo 3. bottom line - za vse skupaj sem plačal AED 210 (50€), pri ostalih dveh je bil 3GB paket nekje okoli AED200, tako da je bila to res ugodna opcija (potreben je bil sicer še depozit AED200, ampak sem ob vračilu le-tega itak dobil nazaj). prenos podatkov je bil zadovoljiv, ne najhitrjši, ampak stvari so delale.
kar se tiče menjave valute, sem sam menjal v neki stojnici Travelex, kjer sem zamenjal EUR v AED in so me opozorili, da če shranim račun in ob povratku pokažem ta račun, dobim potem menjavo nazaj bolj ugodno, kar sem tudi storil (ampak iskreno, tu niti ne morem povedat, ali je bila zadeva ugodna ali ne ...
)
kar sem plačeval, sem plačeval tako z Maestrom kot Viso, nobenih problemov nikjer. denarja sicer nisem dvigoval, ampak nekateri bankomati imajo na veliko napisano "No Tax, No Commission", predvidevam, da znajo biti precej ugodni, zdelo se mi je tudi, da na njih dvigujejo predvsem turisti, tako da zadeva očitno špila.