MleKo

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Doma prekuhaš mleko na max. 100°C in s tem uničiš občutljive bakterije in kvasovke, sporogene ti pa še vedno ostanejo, zato se v tovarni uporablja UHT. Ko mleko odpreš, pa vanj pridejo bakterije iz okolja in ga "pokvarijo". Ne uporablja se nobena kemija, ker so kontrole prekleto stroge...
 

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Eni mojstri pravijo da zasluzuje telo. Pred par dnevi sem bral razlago enega od mojstrov, da je za to kriva galaktoza (sestavina laktoze), ki (če je v preveliki dozi in je jetra ne zmorejo predelati) se spremeni v sluzno kislino(?), ta pa povzroča nabiranje sluzi na nepravih mestih. A se poje preveč mleka (in izdelkov iz njega, posebej problematično je mleko v prahu - torej razni kakavi iz avtomatov) je torej relativno lahko ugotoviti po pogostosti zmašenih nosov, sinusov ipd. Fant predlaga tudi hudo enostavno rešitev
grims-1.gif
A so ti "mojstri" pred razlago snifali lepilo?
confused-1.gif

Zasluzi telo?
stupid-1.gif

Ej, fanatiki so celo wikiepdijo preplavili: http://de.wikipedia.org/wiki/Schleims%C3%A4ure (Schleimsäure)
 

tony

Guru
23. jul 2007
9.718
1.516
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ne ne ... Kupi obojno mleko, ki ga lahko kupiš v trgovini (vem za mercator),kjer lahko kupiš Alpsko mleko, na primer, in potem mleko, ki je tudi v pakungi, pa drži samo 2 dni ... to mleko odpri in v dobrem dnevu bo mleko fuč ... V hladilniku domače mleko drži 2-3 dni, kupljeno pa skoraj cel teden ... Zagotovo, da neka kemija vpliva na življensko dobo ... in ne mi z nekimi prekuhavanji itd ... dobro vem, da če domače mleko skuhaš ali ne, je hin v 2. dneh, tudi če vodo notri vliješ .... če pa kupljeno, pa drži preveč dolgo ...

467716-post_slo.gif


Resnično bom začel dvomiti v princip ena glava->en glas.
redface-1.gif