Miška & tipkovnica

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Hej,

odločil sem, da bom nabavil novo miš in tipkovnico.

Ostal bom kar na Logitech, ker imam do sedja dobre izkušnje. Zaenkrat bom uporabljal na desktop-u, kasneje pa na laptopu, saj bo glede na postavitev mize potrebno kar uporabiti miško in tipkovnico ...

Za tipkovnico sem se nekako zagledal v: Wave

bi bila to ok izbira? Uporablja kdo? Se dobro obnese?

Za miško pa sam ne vem - glede na to, da bo kasneje na prenosniku morda bolje na kabel? Mika me seveda MX Revolution Laser - samo ne vem, če bi bila to najboljša izbira? Morda kaj drugega?

Hvala in lp,
kostevc

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Jst osebno na mojo mizo nikol nam dal črne tipkovnice!!!! Že tko al tko se povsod kuj nabere polno praha, če maš pa črno tipkovnico se pa to se 100x hitreje opazi. Pa ne brisanje nic ne pomaga, ker vmes med tipkam ne morš brisat (bi mogo vsak dan s kompresorjem spihat).
ne-ne-1.gif

Poleg tega pa črna barva sploh ni ergonomična in se odsvetuje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Boljše miške kot je Revolution, še nisem imel. Sicer je pregrešno draga, ampak mi ni žal. Doma imam še navadnega Logitecha in lahko skoraj vsak teden primerjam obe zadevi:

- pogrešam dodatne gumbe (back, fwd, skok naprej po tabih v FF)
- "neskončno vrteče kolo" je po mojem največja pridobitev. Ko se ga enkrat navadiš, je "poganjanje" starega kolesa tako zoprno, da velikokrat raje uporabim kar slider na zaslonu
- ergonomija je odlična (ampak le za desničarje)

Za tipkovnico pa ti žal ne znam svetovati, ker tipkam na 10 let starega Keytronica in ja... vem, da bo počasi čas za zamenjavo.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
pisatelj: jaz imam crno tipkonico ze kar nekaj let in nib ne opazim da bi se nanjo nabiral prah kaj hitreje kot pa na belo tipkovnico... v bistvu se svinjarija se slabse opazi kot pa na beli !

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
tudi jaz imem v pisarni črno miš in tipkovnico, pa ni nobenih problemov s kakim prahom in podobno. svinjarijo je pa v vsakem primeru potrebno čistiti.
sicer pa tudi mene zanima, kaj je tisto z ergonomijo. konec koncev šolske table niso bele, ampak črne (oz. zdaj zelene), ali pa npr. risanje v autocadu in podobnih grafičnih programih je že kar nekaj časa na črnem ozadju in ne belem.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

ksz ...

HVALA za vse informacije ...

Sedaj glede tipkovnice malo razmišljam med Wave in UltraX? Morda kakšen komentar / primerjava med tema dvema?

Pri UltraX se mi dopade podobnost z tipkami prenosnika ...

Glede miške mislim, da bi bila po vsem prebranem VX Nano najboljša izbira, glede, da bo počasi na prenosniku ... ali kaj drugega?

Hvala in lp, kostevc

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:

Glede miške mislim, da bi bila po vsem prebranem VX Nano najboljša izbira, glede, da bo počasi na prenosniku ... ali kaj drugega?

Hvala in lp, kostevc

Sam si lastim točno tole miško in morem rečt, da je ne bi zamenjal...deluje odlično in zadovoljen sem 100%.

Baterija po 3 mescih uporabe, kaže polno, mogoče izguba ene črtice

tako, da vsekakor priporočam!

LP

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
ksz ...

Po vsem kar sem prebral sem med tipkovnicami v izbor vzel:

- Ultrax - cena cca. 21 EUR

- Wave - cena cca. 44 EUR

Ne vem še točno katero izbrati, vsaka ima svoje posebnosti. Pri Ultrax se mi zdijo zanimive "laptop" tipke - pri Wave pa multimedijske ter sama oblika ... Še kakšno mnenje? Priporočilo?

Glede mišk pa:

-MX Revolution - cena cca. 78 EUR

- VX Nano - cena cca. 60 EUR

Počasi bo vse verjetno priklopljeno na prenosnik - zato je morda VX Nano boljša izbira ... Spet po drugi strani naj bi bila MX Revolution ena izmed naboljših mišk pa tudi cena se mi zdi ok ... Še kakšen predlog? Komentar?

Bo treba vse 'prespat' pa nekaj izbrat ...
smile-1.gif

Hvala za nasvete in lp,
kostevc

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede tipkovnice: imel sem eno zlo podobno Ultrax-ovi in pred kakim mescom ko sem jo zamenjal za "navadno" tipkovnico vidim, da mi "navadne bolj pašejo. se mi zdi da je bolj udobno tipkat.
pri kolegu sem videl Wave in mi je zelo všečna, bi si jo tudi sam vzel, če bi bla mal cenejša

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imam Revolution na prenosniku. Če ga ne boš veliko selil, sploh ni težav... repek je čisto majhen, priklopne postaje pa ne rabiš vedno zraven tovorit.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Imam Revolution na prenosniku. Če ga ne boš veliko selil, sploh ni težav... repek je čisto majhen, priklopne postaje pa ne rabiš vedno zraven tovorit.

Je kaj narobe če je v polnilni postaji, ko se ne uporablja? Se lahko "prefila"?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Li-Ion... verjetno ni težav.

Ima pa natančen pokazatelj zaloge energije (4 ali 5 črtic...) in hitro oceniš, za koliko časa še bo in kdaj bo morala na obisk v polnilno postajo.

Meni baterije zdržijo okoli 5 dni. Vem, da se ti bo zdelo malo, ampak to je izredno odvisno od tega, koliko je miš v uporabi. Moj prenosnik laufa 24/7, veliko ga uporabljam pri učenju, internet, fotografije, kaka igrca. Če boš 2x na dan pogledal maile in Alter.si, bo mirno en mesec zdržala brez polnjenja.

Ko se prižge rdeča lučka, je baterij še za okoli 12ur polne uporabe.

PS: Včasih preberem, da komu zdrži miš po par mesecev brez polnjenja. Don't get it.

djole

Zelenc'
3. sep 2007
12
0
1
Navadne alkalne baterije zdržijo dosti več kot baterija za polnjenje. Tudi napetost na njih je višja (1.5 proti 1.3 voltov).
Moja navadna baterija zdrži v miški več mesecev. Seveda pa po vsaki uporabi izklopim laser.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
moja microsoftova zdrži pol leta, pa sveti 24/7, uporalja se pa po ene 5ur/dan, baterije so pa za filat, sam so že kr neki let stare. sem jih prej imel v digitalcu pol so ble pa kao prešvoh za njega, ker ni z njimi delu in sem jih dal v miša in tukaj sedaj delajo. edin kar je mal smotan, ker ko dela, potem dela, ko so pa bat prazne pa naenkrat crkne. nima indikatorja ne nč.