Misija: najem študentskega stanovanja v LJ

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
No, pa sem prišel do te točke, ko bo treba začet študirat v LJ in posledično si bomo trije kolegi najeli neko stanovanje.
smile-1.gif

Zdaj me pa zanima, na kaj vse je potrebno biti pozoren pri ogledu in pri formalnostih.. čimveč.

Tnx

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Tudi jaz sem prišla do te točke, da iščem eno stanovanje. Če kdo išče cimro se priporočam
smile-1.gif

Drugače pa tudi mene, tako kot matix-a, zanima na kaj vse moram pazit?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
kot prvo kakšni so stroški poleg najemnine in to v zimskem času ( ker so razlike lahko kar velike), pa glede stvaari vprašajte koga če je bil prej tam notri ker lastniki vse tako olepšujejo, kako je pri njih vse idealno, ali so vsi priključki, kakšno je gretje ogrevanje ( če je na kurilno olje se tudi zgodi da moraš plačat kakih 400€ na sezono), če je parkirno mesto zraven da ne rabiš puščat avta v sosednji ulici...itd pa ne vzeti prvega stanovanja iz začnite iskati danes ali jutri ker že avgusta in septembra je tak naval da boste samo še tisto kar bo ostalo pobrali, to pa so beznice in zelo drage beznice

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
internet , tv ....ali morate to sami doplačati ali je všteto v stroške, obral vas bodo povsod kjer je to možno

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja ogrevanje je najbolj primerno, če se ogreva iz toplarne. Če je na plin ali na olje v hiši zna bit kar velik strošek.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.185
7.054
113
Prvo se morate odlocit kako razporeditev hocete, torej kako veliko stanovanje. Iscite stanovanja ki se oddajajo v najem v kompletu in ne po osebah. Izkusnje ki jih imam jaz so: folk ki stanovanja oddaja po osebah so najvecji manipulatorji in nategatorji.
- Pozorni bodite na odpovedni rok.
- Zahtevajte pogodbo.
- Ne dajat varscine v vecji visini kot je znesek najemnine za cas odpovednega roka.
- Takoj po prevzemu popisite vse nepravilnosti, ki naj jih lastnik podpise ker ko se boste selili ven boste za vse vi krivi.
- Predlagam da ste pozorni na ogrevanje vode, najslabse je pretocni bojler na plin (subjektivna ocena).
- Stroski so redko toliko kot vam bodo rekli obicajno so vec.
- Sproti sporocajte porabo elektrike na elektro ker drugace znajo priti boleci poracuni.
- Zahtevajte poracun elektrike po stanju ki bo na stevcu na dan vase vselitve - lastniki radi razno razne poracune od prejsnjih stanovalcev zvalijo na vas itd...

Nocem te strasit ampak vse kar sem ti napisal je iz lastnih izkusenj in je bolje biti previden kot pa se kasneje kregarit.

LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ja ogrevanje je najbolj primerno, če se ogreva iz toplarne. Če je na plin ali na olje v hiši zna bit kar velik strošek.

No, v primeru da gre v samostojno stanovanje, je najboljše, če ima lastno plinsko peč. Čim manj pavšalov aka toplarne (ker blokarji (posplošujem) še vedno niso dojeli, da če je pozimi vroče, zapreš radiator, ne pa odpreš okno). Prav tako je sranje, če v hiši s centralno kurjavo najameš samo del - torej recimo pol (eno stanovanje od dveh recimo).

Mi imamo srečo, da pavšal plačujemo edino hladno vodo, povprečna poraba na prebivalca. Ostalo imamo "svoje" in mislim da je najcenejše.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Hvala! Dajte mi še povedat, če je glede najemnine možno kaj pogajanja (če se gre recimo preko nepremičninskega podjetja), tako kot na primer pri kupovanju rabljenega avta - zbijanje cene?
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nč se ne boš mogu pogajat, ker če ga ti ne boš vzel, ga bo pa nekdo drug čez pol ure.
pa izogibaj se raznim agencijam!!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Agencija ti pobere eno najemnino. Išči sam, najbolje kje tako da se boš z LPP vozil na faks ali blizu faksa.
Ostali so ti veliko povedali.