Ok, bom probal še s HDMI kablom. Sicer nimam izhoda HDMI, ker je računalnik že star 8 let in sem ga načeloma takrat kupil za filme, internet in word (printanje in te fore), ampak imam en pretvornik iz DVI-ja...sicer sem že ob nakupu Samsung tv-ja povezal s HDMI kablom in ni delovalo...sem pa kasneje (drugi dan, ko sem kabel že odstranil) opazil pri povezavi z Miracastom, da je tudi opcija, poveži s KDMI kablom, ampak nisem še enkrat probal, temveč sem se jebal z Miracastom...ko sem obupal, sem prišel sem na forum. Sedaj bom še enkrat probal napeljat kabel in tam kliknit opcijo "poveži s HDMI kablom".
Nekateri se bodo spraševali, zakaj enostavno ne vržem na ključek, saj TV itak podpira predvajanje s ključka...no, ta TV sem prioritetno iskal zaradi odseva ekrana, kar sem tudi spraševal v eni moji drugi temi in po testih, je Samsung Q90 in Q80 najboljši izmed vseh TV-jev na tržišču glede odseva. Enostavno se iz kavča ne vidiš noter, če je ugasnjen.
Ima pa Samsung eno svojo politiko in sicer, da ne podpira nekaterih zvočnih in video kodekov, zato ne delujejo vsi filmi iz pašnikov, nekateri ja, nekateri ne.
Tudi LG letos uvedel podobno politiko...morda jima bodo ostali sledili, ne vem. In zato moram, če hočem gledati preko USB ključka najprej s pretvornikom pretvoriti film v ustrezen video in zvočni kodek, nato ga naložiti na ključek in šele potem je zadeva gledljiva. Če pa povežem z računalnikom TV, pa enostavno skinem film in ga takoj predvajam v VLC-ju brez kakršnihkoli težav.
No, taka je torej ta stvar...
Sem pa probal TV in telefon in stvar dela u nulo...