Minimalna plača in nemogoče je normalno živeti

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
, ko pa pogledaš po celotni državi pa vidiš, da ima vsak nov avto, skoraj nobenga yugota ne vidim na cest, škode favorit, stoenke, katre, reno 5 pa čeprav so teli avti že stari se, da tud normalno vozt....in, ko prideš pred nakupovalnim centrom nimaš začudo, nikjer za parkirat medtem, ko se voziš med avti in iščeš prost plac videvaš, da folk iz trgovine fura po cele vozičke, le komaj ga rinejo, kaj hudiča jim bo toliko hrane, ko pa jambrajo, da ne morejo preživet, potem če je res to bi namesto polnega vozička nesli v vreči 1,2 kg kruha in par melankosti, ki jih nujno potrebujejo, in še in še

mislim folk se norca dela, ampak morda pa se motim in ravno revni raje ostajajo doma.

bonk.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.898
2.284
113
za šankom
mogoče bi bilo fino še povedat koliko je povprečen slovenec zapufan na na banki ali celo dveh.lastnik novega avta pa je v večini leasing hiša.v hladilniku pa jajca in konzerve
cheer.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.340
303
83
39
Ljubljana
sosed šu v normana po nov tv na kredit, pokazu svojo plačilno od pokojnine, ženska pol ure računala, na koncu mu rekla da mu ne more dat kredita, ker nebi mogu živet pol
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
žalosto ampak resnično.

je pa ta tema prežvekana podolgem in počez že 10x, nevem zakaj novo odpiraš
confused-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Jest se zmeri sam cudim ko pogledam kaksen listek o stanju na bankomatu. Vsak ma se enkrat vec gor, kukr
mam jest placo (pa mam zlo dobro). Ne vem, a majo vsi ravno tisti dan placilni dan al kaj. Prov bogega se pocutim vcasih :D

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Naj pa jaz pojansim moj primer. Pred letom ali dveh dni sem tudi jaz redno zahajal v nakupovalne centre, vozil polne vozičke itd. Spomnim se da se mi je v tistem času pokvarilo zaradi izteka roka kar nekaj jogurtov, klobas itd..
Danes pa zelo premislim, kdaj bom šel na šoping, in predpogoj je da je hladilnik res prazen. Ker v naspotnem primeru se hrana dobesedno meče vstran. Že to da je bencin že nenormalno drag, ti da misliti, ali se ti splača voziti v mesto po tri jogurte in par dek klobas. Tako da moj avto je že bolj malo parkiran pred nakupovalnimi centri.
Pa imam enako službo in enako plačo kot sem jo imel pred recimo uvedbno Eura. Tako da vsakemu bo enkrat kliknilo da bo spremenil način življenja.
No tako razmišljam jaz, ki sem iz Štajerskega konca, in seveda verjamem da v Ljuubljani ni tako. Ampak ne posploševat. Ljubljana ni cela Slovenija, je le eno mesto v Sloveniji !!!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
mislim folk se norca dela, ampak morda pa se motim in ravno revni raje ostajajo doma.
To bo ja. Motiš se.
Revni ne hodijo kupovat v hipermarkete in velike trgovinske centre zato jih ti ne vidiš. Revni živijo od doma pridelanih pridelkov, kupijo pa samo nujno potrebno za preživetje. V vaseh nekateri počakajo na razne mobilne dostavljače hrane in od teh kupijo samo kruh makarone, mleko,sol ...in teh revežev ni tako malo.
Ti reveže pač ne iščeš na pravem mestu in pravih lokacijah, zato jih tudi ne vidiš.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
videvaš, da folk iz trgovine fura po cele vozičke, le komaj ga rinejo, kaj hudiča jim bo toliko hrane, ko pa jambrajo, da ne morejo preživet, potem če je res to bi namesto polnega vozička nesli v vreči 1,2 kg kruha in par melankosti, ki jih nujno potrebujejo, in še in še

bonk.gif

Glej,danes je demokracija,vsi se pocutimo super k imamo full moznosti,natepavajo te iz vseh potrosniskih moznih smereh,na tebi je pa ali bos kupil ali ne,seveda kot vedno povedano je vecina ljudi ovac in tako se kupuje vse na mrtvo,ko pa zariba,se pa joka.

Idej ni,ker je vsega prevec,se pa zato raje kupuje.
Sej ves kako je ko se slabo pocutis,odpres cokoladico in se naziras = ni ideje gres pa v trgovine po novitete da imas vsaj "nekaj" in upas da ti bo actimel zboljsal zivljenje.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Zato, ker je to uporabnik "Žajfa".

A ni to več kot očitno ?
evil.gif

In pa: oh, not this shit again ....
uf-1.gif
tega bi se že krava naveličala (prežvekovanja takšnih tem namreč ...)

Noker

Nazadnje urejeno:

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Če pa hočeš videt yugote, katre, favoritke, golfe2,... in druge slabše avte, pa pridi gdaj v pomurje tu jih je še precej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Jah, pred areno vodafone jih je pa najbrž zelo malo in pred kakimi bowlin centri.
Pol leta živi s 400€/mesec ali pa s 300€/mese/člana če imaš familijo pa potem išči reveže. Dvomim da boš vedel čez pol leta kaj je to shoping center.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pa tud danes niso nakupovalni centri več tok polni odkar hrana ni več skor zastonj. Js sm isto delu kokr MrDaco. Učas sva bla z mojo skor usak dan u interšparu v europarku in kr velik zapravla za stvari, ki jih sploh nisva imela met neman kupit. Dons greva v večjo trgovino enkrat na teden in nabavma mal večje količine tistga kar se velik poje (razne klobase, sire, sirni namazi, paštete...), po kruh hodva pa v najbližjo trgovino. Pa se velik pršpara, ko ne kupuješ vsak dan bedarij.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja a mislite, da tisti, ki pa hodijo v šoping centre, so pa vsi polni keša? Res je, tam vidimo ogromno ljudi, ogromno novih avtov je parkiranih pred hipermarketom in ljudje tovorijo polne vozičke - a vedno lahko vidimo tegobo v očeh ljudi, ko je treba odpret denarnico in dat tistih nekaj 10 eurčkov, nemalokrat komu kartica sploh ne potegne in potem živčno išče drugo ali pa zbira kovančke, če bo, zgleda, da le niso vsi polni denarja. Za moje pojme je najboljše biti nekje srednji sloj, ki seveda danes počasi izginja. Poznam nekaj primerov, sicer ne vozijo najdražjega avtomobila, ne živijo v vilah, vsi pa imajo dosti, da ne gledajo, kaj kupijo v trgovini, koliko porabijo za večerjo, ki si lahko kupijo nov avto in imajo pri tem še vsaj za enega ... To je za mene tista normalna finančna preskrbljenost. Je pa spet res, da ni ravno veliko takih in da če si srednji sloj, te lahko že marsikdo prekrona v bogataša.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Mogoče je res da srednji sloj "izginja" bollj se nagibam k mnenju, da je srednji sloj fouš bogatim, revežev pa itak ne vidijo.
Kakšni prihodki na člana se štejejo za srednji sloj? Je to 800 €ali 1500€ ali več evrov?

Sem občasno v cityparku (pa čeprav živim samo nekaj km stran) pa vidim da je ogromno folka ki samo firbca pase, oziroma je mogoče cel dopoldan v njem pa na koncu zapravi 50€ za špecerijo in oddidejo z njega z mislijo na kredit da bi se to privoščili kar so videli.