Mini Cooper S (divjanje po slovenskih cestah)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Pretiravam, da slišim odzive.

Zlahka bi napičil kako nasproti vozeče vozilo + neke kolege ima v avtu. Naj gre dirkat na stezo, pa je, ne pa da vozi po levem pasu in seka ovinke...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.189
3.622
113
Marlbor
Ok, vozi takorekoč fenomenalno. Ne razumem pa ga, kako lahko dirka s sopotniki v vozilu. Ko imaš nekoga v avtu, pa če tudi ti podpišejo izjavo, da so na lastno odgovornost in prostovoljno, moraš imeti v sebi vsaj malo občutka odgovornosti do ostalih ljudi.
Vsak dirkač, ki ima vsaj malo pameti ve, da se ne dirka s sopotniki v vozilu.
bonk.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
a če si sam pa lahko dirkaš?

mogoče pa sploh ne dirka, in se samo malo hitreje pelje

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
In kako lahko sedaj ti primerjaš enega, kateri je imel polno rit alkohola, ker drugače se tam ni moralo dogajati. Fantu je močno zaostajal film, kar se je videlo po sledeh avtomobila, kateri je reagiral vsaj 1s preksno.

In seveda, če se bo tale z minijem ubil, bodo itak vsi rekli, ehhh sej je itak skoz norel. Še s posnetki se je hvalil na netu, ko tako radi rečete te besede. Četudi bi bil vzrok srna, kamen, nasprti vozeč, kamion, you name it, boste vi enostavno rekli. Eh....sej to je un ko se je še hvalil s posnetki na netu. Enako bo zame, ma mogoče bo pri meni celo obstajal posnetek vzroka nesreče.Če ne bojo palcaji hitro pospravili dokaze
grims-1.gif

Ne, nobenega ne zagovarjam, samo razmišljam realno in nato kažejo moji posnetki, v katerih se mi dogajajo stvari s hitrostjo po omejitvah ali POD.
shocked-1.gif
Dobro veš, da se mu je brat ubil na cesti, pa še vedno ga špona. Hej, ne rečem, da tip ne obvlada, kapo dol. Ampak, to ni razlog, da se tolerira tak način vožnje. In ja ima ogromno odpustkov v tej vožnji... vožnja ponoči, izkušnje, v nulo pozna sposobnost avtomobila..... Ampak, na cesti ni sam, jebremi... ni sam v avtomobilu, sam dobro veš, da tam fašeš kamen na cesti, tko ......tik tak, pa se razkantaš...Ok, da se sam, kaj pa ko bo prletel v avto puhn s 4 člansko familijo.... takrat pa tudi zgražanje na alterju ne bo pomagalo.
Toliko no... mislim, da bi morali pri hitrostih imeti ničelno toleranco,no.... štekaš vse u nulo, poznaš cesto, v naselju ne divja, ampak NE, stari.

Od Gorice do Tmina ti jih na pamet povem, kje so se skantal in šli sami ali pa druge poslali (ravno v Kanalu) v večna lovišča....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Ambrož (fisher) se pelje, na Grobniku ima spoštovanja vreden čas!

Cestitke za njegov cas na Grobniku. Upam, da bo postavil cimvec rekordov na dirkaliscih. Zelo mu privoscim, da cesto na posnetku enkrat zaprejo za ves promet in lahko sodelujoci postavljajo case kakor najboljse zmorejo, ampak dokler gor poteka normalen promet, je tip pac samo se en kr*ten kot tista pijandura Macek, ki s sproscanjem svojih frustracij ogroza druge. O tem, da ima se dva ali tri bebce v avtu, katere bo v takem primeru razkantal brez da bi bili oni krivi karkoli drugega, kot da so mu zaupali zivljenje, on ga je pa vrgel stran, sploh ne bom ...

Citat:
Kot piše exhair tudi jaz raje srečam njega na cesti kot sanjače (ki jih je ogromno!)

A to je tisti exHair, ki stalno lepi na ta forum posnetke enih cudakov, ki vozijo po drugi strani ceste, kot bi morali, potem pa malce panicno odvijejo na svoj pas tik pred trkom ? Zveni kaj znano ?

Citat:
Itak boste rekli da ga zagovarjam ker sem sam tak, ma BMK!

Verjanmem, da te, a to vseeno ne opravicuje vajinih neumnosti. Bolnikov tvoje sorte je kar nekaj, eni so odstranijo sami (Darwin na delu), eni poberejo se koga s sabo (tragedija), eni ste pa se kar bombe na kolesih.

Citat:
Glede Žana pa - igranje dveh po cesti ni nikoli dobro (so moji sodelavci videli to nesrečo na lastne oči saj sta jih prehitela par sto m pred krajem dogodka)

Tebi pa kaj takega ne pade na pamet, saj vozis vedno po reglcih, razen kadar pac ne, pa se takrat z rocno popravis ce gre malo prevec mimo, kajne ?
rolleyes-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Model zelo seka ovinke, zelo čudna linija.
Zakaj je npr treba v levi ovinek peljati po sredini ceste ?
Tale je še zelo daleč od kakega semi profi voznika.

Exhair se pelje svetlobno leto boljše, bolj na mehko in ne seka ovinkov (čeprav se je na enem od posnetkov tudi skoraj zakantal v spredaj stoječega, ki je čakal pred mostom (zožitev) da bo imel prosto pot (se je nekam zasanjal takrat).

Da se ne bo kdo usajal (6-7 sekunda reakcija zaviranja "na muč", motor crkne):
https://www.youtube.com/watch?v=5McMfPP6g6I&feature=channel_video_title

Pri posnetku iz Grobnika je kamera žal prepočasna in pokvari celoten užitek, kot bi gledal slow motion.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
In ta posnetek si lahko pogledajo mnogi sanjači, ki niso 100% osredotočeni na soudeležence v prometu in še za vse tiste, ki vozijo avto brez ABS-a, kako se lahko rešijo, ker 1x pritisk zavore do konca zgolj blokira sprednje pnevmatike in avto drsi naprej. To, da mu avto crkne je pa super, ker ni držal sklopke in posledično lažje bremzal.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.485
113
SV SLO
Ni šans, da se peljem tem voznikom. Samo enkrat sem probal približno tako hitrost kot sovoznik po lokalnih cestah in nikoli več. V živo je prav grozljivo tako dirkanje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
In ta posnetek si lahko pogledajo mnogi sanjači, ki niso 100% osredotočeni na soudeležence v prometu in še za vse tiste, ki vozijo avto brez ABS-a, kako se lahko rešijo, ker 1x pritisk zavore do konca zgolj blokira sprednje pnevmatike in avto drsi naprej. To, da mu avto crkne je pa super, ker ni držal sklopke in posledično lažje bremzal.

Tole je seveda popolnoma narobe.
smirk-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Fanta so našli. In ga je odneslo točno na 4.25min na tem posnetku (desni ovinek) Kot se vidi, tam je malo neravnin. Še tale mini poskoči, pa ni katerokoli podvozje gor, ampak TOP. Sej mogoče je sedaj že popravljeno, ker bog si ga vedi koliko je tale posnetek star. In seveda, potem fant brez pameti, v dežju, s kakšnim starim podvozjem ali pa ultra super duper trdimi amortizerji (on je seveda mislil, kako bo to sedaj držalo). En kuceljčk in hop, gre po svoje. Sicer nikoli ne bomo vedeli kaj je bilo. Mogoče mu je pa srna skočila ne cesto. Dejstvo pa je, da je bilo prekleto hitro, če je priletel s sprednjim delom v steno potem je pa itak sledil katapult, ker je najbrž imel kolesa močno obrnjena v desno. Tam je asfalt grob in tudi v dežju prekleto drži.
cool-1.gif

Tudi sam sem 1x snemal tole ravnino in naprej, v dežju. In pred tem ovinkom je polno stoječe vode. Ne da se mi iskat posnetka.

To piskanje je kompresorček, kateri že takrat najbrž ni filal serijsko, ampak eno mejčkeno več. Fant si sam rihta avto in tudi izdeluje kose, ker se pač ne dobi dosti dobrega in kvalitetnega za minije.
shocked-1.gif
Skratka, kapo dol. Se pa strinjam, da tako se ne dela.

Hm, pa če ti nisi glih Fisherja opisal, pol pa res ne vem.... Sej je delal ene jermene za Minija al kaj že včasih?

Drugač pa si omenjal papke stare: danes vozim za enmu, 20kmh btc, pripelje do rondoja, čaka, čaka, čaka (vseskozi lepo prazno in fraj), potem pa grdo izsili enga, speljal pa je tak da je tist twingo kar cuknu - mu je očitno spodrsnilo pedalo sklopke k so gume zacvilile...
13.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
F000k....če je to DVIJANJE....
write.gif

Divjanje je, ko voznik in sopotniki nimajo časa govorit. To kaj je zajebancija v avtu, je vse še ene 35% do vrha...

Ko ga jaz ob treh zjutraj spečem 90 čez vas se lahko normalno menim, ko ga 150 pa malo manj.
Innnn potem si se zbudu in obrisal slino z lica.......