Mimo Milana, sobota zjutraj

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Zanima me, kako je v soboto zjutraj mimo Milana? Plan je, da štartamo okoli 4h iz počivališča Lom. Kar pomeni da bomo ob cca 8h v bližini Milana. So ob sobotah zjutraj tam tudi kakšni zastoji? Bi se mogoče splačalo kakšno uro prej kreniti iz Slovenije?

LP
Ziga

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ob sobotah dopoldan ni gužve. Zabasat se zna, v nedeljo zvečer, med Milanom in Benetkami v obeh smereh, sploh, če je lepo vreme za vikend.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sobota ni panike. Skozi Milan gre malenkost počasneje kot recimo pred njim na osempasovnici, gre pa brez zastojev (seveda če ni kake nesreče).

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
ni nobene gužve sem že kar nekajkrat peljal mimo tudi v sobotah in nedeljah.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Zanima me, kako je v soboto zjutraj mimo Milana? Plan je, da štartamo okoli 4h iz počivališča Lom. Kar pomeni da bomo ob cca 8h v bližini Milana. So ob sobotah zjutraj tam tudi kakšni zastoji? Bi se mogoče splačalo kakšno uro prej kreniti iz Slovenije?

LP
Ziga

Malo OFF, a greste v Ženevo?

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
@all: hvala za odgovore. Torej štartamo ob 3:30

@fiat007: jap, organiziram konvoj proti Ženevi
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Greste potem v F1?

Pa še en nasvet, ko pridete ven iz Mt. Blanc tunela, pojdi po stari cesti do Ženeve, za staro cesto so oznake zelene, ravno obratno kot pri nas.
Stara cesta gre ob avtocesti do Ženeve (70km). S tem se ogniš nakupu vinjete za Švico, na času pa praktično nič ne izgubiš, vidiš pa še nekaj tipične francoske pokrajine.
Ko prideš na F/CH mejo si v mestu Annemasse, ki se praktično drži Ženeve, potem se pelješ skozi mesto (12KM) mimo razstavišča nazaj v Francijo v Ferney-Voltaire tam kjer je hotel. No od Ferneya do razstavišča imaš pa 2km.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Jest sem šel nazaj v četrtek ob 16.00 pa tudi ni blo neke posebne guzve, se mi zdi da so z izgrandnjo/razsiritve ceste proti vzhodu resili veliko tezav.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ta osempasovnica je čista zmaga, se kar zgubiš na njej. Pa zdaj bodo avtocesto širili še naprej proti Brescii ter na zahod do Novare, edino skozi samo mesto (oz sever) se ne bo nič zgodilo, tam je pa še največji problem.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kul! Kot sem ti na FB predlagal..., ceneje kot F1 ne gre. Ni neki luksuz, ampak boste že preživeli. Na koncu ti tista luknja postane prav simpatična
wink-1.gif
.
Pa fino je, da hotel stoji na precej odmaknjem kraju + da imajo ograjen parking in enak E-Lecrec čez cesto, kot na Rudniku.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Hehe, ja no, pa tudi drugega se ni dalo najt za tako veliko skupino
smile-1.gif
. Meni je itak vseeno. Važno, da mam svoj hrbet kam za sparkirat in to je to. Se pa že pojavljajo tečneži ki jim ni všeč, da so sobe po 3 in da štaratamo šele ob 4h zjutrej. Bo že. Vedno so taki.

Mi poveš, a je kakšen javni prevoz od hotela do sejma? Al se da pred sejmiščem kul parkirat?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Za javni prevoz ne vem, sem ti pa tukaj v slikarju na hitro označil pozicijo hotela, Leclerca, razstavišča in parkirišča, vmes je samo letališče.
Rumena črta je meja med Francijo in Švico.
Na Expo razstavišče se pripeljte po poti desno zgoraj, parkingov je neomejno, sicer garaže so ponavadi zasedene, na makadamu pa ni panike dobit prostora, imaš 5 min do Expa peš. cena celodnevnega parkiranja je okrog 10€.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pa še ena zanimivost..., ko boš v hotelu, boš imel dobesedno pod ritjo "veliki hardonski trkalnik", da se ne boš spraševal zakaj si čuden
smile-1.gif
, tunel gre ravno pod hotelom.

20080911-lhc.jpg

lhc_map.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Hvala za info. Tebi je že uspelo potovat brez švicarske vinjete od tunela do hotela? Ker kolega trdi, da je v švico nemogoče stopiti brez vinjete in da na mejnih prehodih tudi ki niso na AC preverjajo če je vinjeta nalepljena. Jih nič drugega ne zanima kot to. Čeprav malo dvomim, glede na to da so v Schengenu, da je na mejnih prehodih sploh še kdo...
smile-1.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Mi smo šli čez FR/CH mejo iz smeri Chamonixa po stari cesti. Imena mejnega prehoda ne vem. In smo se peljali po obvoznici, vendar smo vinjeto kupili. Kasneje smo izvedeli, da to ne bi bilo potrebno. Kontrole pa ni bilo nobene.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Hehe, ja no, pa tudi drugega se ni dalo najt za tako veliko skupino
smile-1.gif
. Meni je itak vseeno. Važno, da mam svoj hrbet kam za sparkirat in to je to. Se pa že pojavljajo tečneži ki jim ni všeč, da so sobe po 3 in da štaratamo šele ob 4h zjutrej. Bo že. Vedno so taki.

Mi poveš, a je kakšen javni prevoz od hotela do sejma? Al se da pred sejmiščem kul parkirat?
Mi smo imeli lani brezplačen prevoz iz hotela (Ibis) do razstavišča in nazaj (Taxi ubistvu), nevem pa če je isto pri F1.
Letos pa pičimo na CeBIT.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Že 3x sem šel tako, v Švico se pripelješ tako kot sem ti opisal - čez mesto in tako se pelješ čez center Ženeve in nazaj v Francijo do hotela. Ni nobene AC. So nas pa 1x na meji vprašali kam gremo in so nas potem, ko smo rekli čez center nazaj v Francijo, lepo brez problemov spustili naprej, oni že vedo kako in kaj. Tako, da brez strahu. To je tako, kot, da bi se peljal z Viča v BTC čez center Lj.