Mikrovalovna peč

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:Če pogledaš mikrovalovko, boš videl da se stvar mora notr vrtet,

Vrti se zato, ker se znotraj mikrovalovne pečice vzpostavi stoječe valovanje. Zato bi bili deli hrane bolj, deli manj ogreti.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Zakaj pa bi jo
confused-1.gif

Z njo ne pridobiš nič v primerjavi s štrom grelcem. Samo dražje in bolj komplicirano

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ker so mi šle po glavi enake misli kot avtorju teme;)
Pa ker sem ravno ta vikend po radiu slišal, da naj bi za kuhanje bil električni grelec najslabši, potem je plin, indukcija pa najboljša. To je bilo mišljeno z vidika vložene energije oz izkoristka. Indukcija naj bi imela 90% izkoristek vložene energije. Upam, da sem prov slišal in si zapomnil:)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ker so mi šle po glavi enake misli kot avtorju teme;)
Pa ker sem ravno ta vikend po radiu slišal, da naj bi za kuhanje bil električni grelec najslabši, potem je plin, indukcija pa najboljša. To je bilo mišljeno z vidika vložene energije oz izkoristka. Indukcija naj bi imela 90% izkoristek vložene energije. Upam, da sem prov slišal in si zapomnil:)
Pri kuhanju nimaš glih kaj dobro izolirane posode ter grelnega mesta, gre veliko toplote mimo. Tukaj je indukcija jasno boljša, ker greje direktno samo posodo.
Pri kotlu/bojlerju z dobro izolacijo, pa je popolnoma vseeno, saj so izgube samega gretja primerljive.