Mikrostikalo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.243
3.601
113
Marlbor
Na hoferjevem akumulatoskem kotnem brusilniku je odpovedal gumb za vklop/izklop. Ker ne popravljajo, ampak samo vrnejo kupnino, bi si vseeno rad sam popravil mašino, ker je drugače OK, pa še baterije mi potem ostanejo, saj se drugega ne dobi.

Pokvarjeno je to stikalo, bi se to dalo kje dobiti? Našel sem sicer na ebay-u, ampak je predrago, ker vem da so takšna mikrostikala po 2eur.

Priponke

• Brez naslova.jpg
    Brez naslova.jpg
    90,9 KB · Ogledi: 52

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.371
4.305
113
Malo off, ampak je smešno da tole sploh deluje. Če je kdo v življenju kdaj podrl stikalo fleksarce ipd. stroja, ve da je kar konkretna stvar pri tistih kjer gre za direkten preklop, tudi tista ki so na "tipko" so ponavadi z vzvodom oz. triggerjem vzmeti in kar konkretna sila sklene tokovno zanko. Pri accu orodju je ponavadi itak relejski (tudi programski če ima soft start) zagon motorja in niti ni direktno vezan zagon na stikalo. Če kitajci to delajo direkt preko mikrostikal se ne čudim da ga pobere, kupi še par rezervnih ker se bo ista napaka ponovila.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.243
3.601
113
Marlbor
Tu stikalo tudi preklopi le rele, zato me čudi zakaj 25A., ki pa se ga očitno ne dobi tak enostavno za nek mali znesek. Bom nabavil par 16A stikal, ki so za drobiž, pa da vidim če bo delalo. Drugače pa je na mikro stikalu odletel gumb, tako da v osnovi ne gre za okvaro kot posledica visokega toka.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.371
4.305
113
Če je zagon preko releja pomojem tok ni pomemben in bodo tista z aliexpress ok, najbrž so zelo močna mikrostikala samo zato da imaš boljši "feedback" (zelo trda vzmet = večja varnost).

damo

Majstr
4. sep 2007
1.039
158
63
v prvi elektro trgovini ga dobiš za 4eur, ne splača se ti čakat na kitajca.