mikrojermen in klima

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Dali smo 165?. Ni bil samo jermen,ampak tudi nek obroc ki ga poganja. Delo je bilo 30?,deli pa 135?. Fora je,da je med voznjo padlo dol in smo povozili,nismo bli niti zihr a je nase,ampak smo pobrali,dokler ni cez 5km vse zacel odpovedovati. Skratka na cesti sem pobral kovinski obroc in jermen. Kukr sm vidu s svojim netehnicnim znanjem je tist kolut,ki poganja mikrojermen.

Zdej smo se z "bosansko klimo" prfurali v Tirano brez problemov. Zjutraj so nam na tistem servisu rekli,da je sou kompresor od klime.
Kar se prijaznosti tice,jim ni kaj za ocitati,predn so narocili dele, so sporocili ceno, ko je bilo popravljeno.... Dali so tudi embalazo originalnih delov in racun.

Edit: vidim da mi ne zazna evrov. ? Je evro.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Kaj pa piše na računu? Da ni še zobatega jermena menjal... oni obroč pa bi znal bit napenjalec jermena...?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Racuna niti nisem gledal,ker ni moj avto. Ja,po nepoznavalskem menju bi znau bit napenjalec (tudi mnenje mehanika iz slo). Ju3, ko pridem do avta bom pogledal racun in kaj pise na embalazi.

Ce so nas nategnili ali ne,ne vem. Veseli smo bili,da je avto vozen,vsaj do trajekta v Grciji,ki je takoj za mejo. No,ce bo vse po sreci do Lj... Ker vsaka vleka bi nas prsla drazje... No,do servisa je vleka stala 25e (10km),kar v Lj niti startnine ne pokrije.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
No, na koncu je vse le izpadlo pošteno, kajne? Mogoče te kdo res hoče cepit, take najdeš povsod, ampak so bolj izjema kot pravilo.
Sem se pred 3 meseci peljal iz španije domov, mi je "preflozalo" auspuh za prvim loncem, potem mi je pa čisto stran padel. Sem se ustavil v Arlesu (takrat se je šele naredil dan, od tretje sem našel kleparja (prva dva sta bila pooblaščenca in bi kar cel auspuh menjala) in mi je ob 8 uri zjutraj fino pošvasal, skuhal kavo, dal kroasant in zaračunal 10€ in zaželel srečno vožnjo.
Aja, vmes so me pa dvakrat zaustavili policaji zaradi neznosnega hrupa; ko sem jim pojasnil, zakaj gre so obakrat dejali samo: " Srečna pot, ko se zdani pa najdite nekga, da vam poštima".
LP

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Sedaj, ko si napisal malo več tudi cena postaja bolj realna.

Za tisto kar si napisal od začetka je bilo veliko, za to kar si povedal sedaj je sprejemljivo. Je pa tudi dejstvo da ko si kje daleč od doma da nimaš ravno možnosti za cenkanje.

Upam da boste srečno in varno prišli domov.

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Asistenca plus krije do ga prtegnejo do LJ

Triglavova ima menda do 1500 eur, nekako tako...ne vem če je to dovolj iz Makedonije.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če stane vleka po nočni taridi iz Dupleka v MB 60-70€ (ne vem več čisto točen znesek), potem se nebi čudil, če bi bilo 1500 iz Makedonije.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
No,sj zdej smo ze na Crnogorsko-Hrvaski meji. Tuki imamo ene znance,ki bodo probali urediti kompresor klime,ker se je neznosno voziti brez, smo dans skor pocrkal vsi v avtu, na poti do Budve (cez Lovcen) do HN. Popijemo na dan za en tank vode
smile-1.gif
.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Se je danes fino ohladilo na 18°C pri nas, tako da jutri brez problema naredite furo direkt do Slovenije brez klime

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Sele v soboto planiramo priti do Lj.... Is pa ja ne bomo pokvarli balkan tripa zarad pkvarjenega avta
wink-1.gif
... Sm pa po pravici v Albaniji kr cvikal, ce bo potrebna avtovleka, glede na to,da so mi ppriblizno znane cene the storitev.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Trenutno je v Domžalah 15°C, mimo je šla fina plohica za prijetno poletno spanje
smile-1.gif

Popoldne smo imeli pa kar divje. Je kar nekaj pleh kosov s strehe našega bloka odletelo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Evo, just what I said. Da kar sebe citiram:
smile-1.gif

Citat:
Probaj prižgat klimo. Če se sliši "klik", odpri pokrov in poglej, kaj se dogaja z jermenico kompresorja (v vsakem primeru svetujem vožnjo naprej brez klime ... zaenkrat). Če se "klik" ne sliši, potem je verjetno zaribal kompresor in je skurilo sklopko (ali v najboljšem primeru varovalko sklopke).