mikrojermen in klima

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Na jugu Albanije nam je iz Peugeota odpadel mikrojermen. Danes so nam ga popravili,vendar ne dela klima. Ventilator dela, vendar ven piha zgolj topel zrak. Kaj bi lahko bilo narobe? Avto je bil pregledan pred potjo,tudi klima.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sorry, samo kak ste to pregledli klimo
confused-1.gif
Začne že v nekaj sekundah pihat občutno hladnejši zrak, kot pri sami ventilaciji?! Plina je verjetno zadosti. So pozabli kako žico nazaj priklopit?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Do preden nam je odpadel mikrojermen je delalo vse bp. Po tem ko nam je odpadel,je nehala delati klima, odpovedal abs, airbag... Na sreco smo se vozili se 8km,da smo prisli do centra,od koder so ga odslepali do mehanika. Mehanik v Albaniji je zgolj zamenjal mikrojermen,ni nc pregledoval klime, klima je bila pregldana na pooblascenem servisu v Lj.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Probaj prižgat klimo. Če se sliši "klik", odpri pokrov in poglej, kaj se dogaja z jermenico kompresorja (v vsakem primeru svetujem vožnjo naprej brez klime ... zaenkrat). Če se "klik" ne sliši, potem je verjetno zaribal kompresor in je skurilo sklopko (ali v najboljšem primeru varovalko sklopke).

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Klika se ni slisal tut prej,ko je klima delala. Problem je,da smo tukaj 4 cisto netehnicni ljudje in kup albancev (100% prijaznih),ki ne znajo pol k... Anglesk/hrvask... Jutri se bomo najbrs zapeljali nazaj na servis in probali z neverbalno komunikacijo razloziti mehaniku kaj naj pogleda. Najlepsa hvala za pomoc.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Evo,se ena info iz slo., mozno da je jermen,preden je padel opletal in zadel klimo,zdej pa racunalnik zaznava napako . Potrebno priklopit avto na racunalnik oz. Za 15min odklopit minus. Ce ne pa naj bi bil avto vozen brez klime... Bo pac Balkan trip kukr se zagre
smile-1.gif
...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Evo,se ena info iz slo., mozno da je jermen,preden je padel opletal in zadel klimo,zdej pa racunalnik zaznava napako . Potrebno priklopit avto na racunalnik oz. Za 15min odklopit minus. Ce ne pa naj bi bil avto vozen brez klime... Bo pac Balkan trip kukr se zagre
smile-1.gif
...

Neumnost. Tudi, če je jermen opletal in padel ter celo zadel (!) klimo - nimam pojma, kako naj bi to sploh izgledalo - ne more računalnik zaznati nobene napake na klimi. Edina električna komponenta kompresorja je sklopka, ki je pa itak krmiljena preko releja, računalnik je zato "ne vidi".

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Sj,zato bomo jutri prvo zjutri odpelali avto na servis,kjer vrjamem,da bodo na mestu samem znali najbolje pogledati in povedati kaj in kako. Sem pa zelo hvalezen za vsako mnenje,ki bi pomagalo do resitve.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Za rezervne dele in delo smo dali 165?. Popravili so,zdej smo naredili cca. 5km,vse dela bp,razen klime. A mislis,da je to vozno od juga Albanije do Lj?

Kaj vam je pa menjal za ta denar? Jest močno dvomim da bi bil lahko kriv kompresor klime. Pa je bil jernem stgan ali se je snel? Če se je snel potem je bila verjetno potrebna tudi menjava jermenice - ne vem pa natančno kaj ima peugeot na mikrojermenu. Verjetno tudi alternator in pri teh je pogosta okvara jermenice. To pa nebi smelo vplivat na klimo. Jest bi raje šel stran od mehanika, ki ti pravi da ne vključuj klime zaradi katere naj bi ti odpadel mikrojermen... Če ti klima ne deluje bi pogledal še varovalke - popravljal pa v albaniji nebi ničesar več. Pač uporabljal bi "bosansko" klimo.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Ne poznam tvojega avta, ampak recimo... če se ti je strgal jermen ti je morda udaril kje po napeljavi klime in je spustila. Ali pa slučajno ne dela zaradi česa drugega.

Jaz bi se na tvojem mestu odpeljal brez klime nazaj v EX-YU, pa se boš tam lažje zmenil... 165€ da ti je namontiral en jermen se mi zdi ogromno.

Lahko se pa odpelješ tudi nazaj v SLO, klima ni pogoj za delovanje avta.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Ne poznam tvojega avta, ampak recimo... če se ti je strgal jermen ti je morda udaril kje po napeljavi klime in je spustila. Ali pa slučajno ne dela zaradi česa drugega.

Jaz bi se na tvojem mestu odpeljal brez klime nazaj v EX-YU, pa se boš tam lažje zmenil... 165€ da ti je namontiral en jermen se mi zdi ogromno.

Ja ko si v krizi te vsak ocarini, ker ve, da si enostavno primoran plačat. Lani sem na Pagu prerezal skoraj novo letno gumodva dni pred odhodom domov. Da mi je vulkanizer nabavil novo, sem za vse skup plačal tisoč kun. Aja, rezervo imam tisto osko, za nujo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:

Ja ko si v krizi te vsak ocarini, ker ve, da si enostavno primoran plačat. Lani sem na Pagu prerezal skoraj novo letno gumodva dni pred odhodom domov. Da mi je vulkanizer nabavil novo, sem za vse skup plačal tisoč kun. Aja, rezervo imam tisto osko, za nujo.

za novo gumo in montažo si dal 133€.če nimaš 13 col gume ali pa čungalunga znamko je cena kar prava.16 col guma je hitro preko 100e po komadu.je pa res menajva mikrojermena za 165€ ornk natga.sploh če veš da je jermen 20€

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Kar sem se vozil po Albaniji so se mi ljudje zdeli pošteni in ne nategunski; OK, v vsakem žitu raste tudi plevel. Moje vprašanje je, kaj vse je bilo vključeno v to ceno?
LPM

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Za rezervne dele in delo smo dali 165? . Popravili so,zdej smo naredili cca. 5km,vse dela bp,razen klime. A mislis,da je to vozno od juga Albanije do Lj?

Jaz nikjer ne vidim, da je dal 165€.

Napisal je 165? (ni valute) .... mislim da se je zmotil. Verjetno je dal 16€

Da pa klima sedaj ne deluje, je pa nekaj narobe na kompresorju ali el. napeljavi

Možno da je šel jermen zaradi fizične okvare kompresorja ali pa je šel kakšen elek. del pri napeljavi in se sedaj klima ne vklopi.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
165 (albanskih) LEK je približno 1,17 Eura, to je pomoje prepoceni.

Sice pa počakajmo da se vrne tgrzn pa bo sam povedal koliko je dal.