Michelin

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Ja, če se guma pravilno skladišči. Kaj je prodajalec starih gum priložil videoposnetek 24urnega nadzora skladiščene gume? Sem delal kot študent pri vulkanizerju, pa vem kako se gume premetava. Ponavadi smo v času največje gužve novembra nove gume tudi zjutraj zložli ven pred delavnico, zvečer pa nazaj v delavnico, ker ni bilo prostora za skladiščenje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lahko jih dobi od distributerja. Ta ti bo pa z lahkoto dokazal da jih je pravilno skladiščil...
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nihče tega ne zahteva od tebe, vendar; prizivno sodišče v Nemčiji je dalo prav prodajalcu, ko ga je kupec tožil v podobnem primeru (DOT 3 leta star, pa prodano kot novo). Mislim, da smo o tem celo na tem forumu debatirali.
Torej, nihče te ne sili, a gume veljajo za nove do 4 leta starim datumom izdelave.

Sodišče oprosti morilca pa to še ne pomeni da ni nikogar ubil
smirk-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Sem klical enega drugega vulkanizerja in mi je za naše potrebe predlagal GY Efficientgrip. Ali ima kdo kakšne iskušnje s to gumo?
V testih so za osebna vozila Duragrip in Optigrip. Efficientgrip pa za SUVe.
redface-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj imam občutek, da vam hočejo prodat nekaj, kar jim ni šlo v prodajo, ker je bilo predrago? Fuldo ali Kleber dobiš za okoli 70€, pa bo čisto dobro za to dimenzijo/avto/kilometrino. Razen če ti kak vulkanizer gume zastonj gor namontira, potem prideš hitro na isto ceno kot cenejše gume iz interneta.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Energy Saver je guma katera ni za na avto. Sam jo nisem imel, sem pa preveč videl. Če s tako gumo in 75KM driftaš po suhem, pač ni OK. Pilot Exalto PE2 je pa potem najbrž dosti višji rang. Zanima te udobje, majhna obraba. Sam pejt po Pilot Exalto PE2
wink-1.gif
In se strinjam s southpark, da vsi tisti predlogi so bolj na temu, da jih vulkanizerji niso mogli prodat kot pa da je guma oh in sploh.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Zakaj imam občutek, da vam hočejo prodat nekaj, kar jim ni šlo v prodajo, ker je bilo predrago?
Zato pa bi želel dobiti kakšno iskušnjo uporabnikov, ker imam tudi jaz občutek, da se vulkanizerji želijo znebiti določenih gum. Bom pa tako ali tako naročal preko interneta in so za dotično gumo GY od 82€ do 98€. Drugače bi vzel Fuldo samo sem videl, da jo je tastu na sprednjih kolesih po prevoženih 20 000km čisto scufalo po robovih. Na mojem avtu je tudi fulda in je profil še čisto OK le država proizvajalka je druga.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Pazi tudi na to kje so gume narejene. Enkrat sem se nategnil s Pirelli P7 iz Brazilije. Nova guma je bila trda kot kanen.