Rabljene gume se da čisto ok prodati, moraš pa imeti čas in pa seveda biti v pravi sezoni. Če boš letne prodajal oktobra bo zadeva bolj švoh. Je pa za kupce to pravi čas.
Res pa pri novih gumah kar nekaj zgubiš, običajno jih ne boš prodal za 80% cene. Zakaj? Ker mora kupec še montirat, v tisti 100% ceni pri vulkanizerjih pa je montaža že noter. In potem kalkulacija pade, vsaj za ''človeške'' dimenzije.
Sam skoraj vedno prodam stare gume (običajno imaš še kar precej mm profila, ampak so zame prestare), hkrati sem pa tudi že kupil 8 let stare zimske gume s 7mm profila. Za na dirkališče so bile TOP
. Sem računal, da bodo zdržale eno rundo, pa so ostale gor kar 3 runde izživljanja in to pri 35 stopinjah Celzija zunaj, koliko je imel asfalt raje niti ne pomislim.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj tega nihče ne...bolj je na mestu debata če se bolj splača to gumo ali pa pač enostavno zimsko vozit tudi čez poletje.
Glede na cene te gume, bi rekel, da se zimske bolj splačajo.
Pravilno bi bilo, če bi rekel, da so zimske cenejše. Ko se boš zakantal enemu v rit z zimskimi pri 35ih stopinjah Celzija, se ne bodo več splačale
. Zimske so namreč poleti bolj kot ne za smeh.
Tele CrossClimate se mi pa zdijo res optimalna varijanta za nekoga, ki dela par tisoč km letno (recimo moja starša cca. 7.000km letno), hkrati pa lahko še kdaj ostane tudi doma, če je preveč snega. Gume so kot je vidno odlične v mokrem in suhem, po snegu pa bolj žalost, ampak še vedno za silo uporabne. In to je to. Pri nas je recimo snega par dni na leto, kar pomeni takrat paziš, ostalih 350+ dni letno se pa varno voziš. Tudi pozimi je namreč večinoma le dež, ne pa sneg.
In poleg tega dveh kompletov gum pač ne moreš pri majhni kilometrini zvoziti v petih letih, ko jih je fajn zamenjat. Vidim pri starših: tako letne kot zimske imajo še najmanj pol profila.
Seveda pa se razmislek obrne, če delaš 30 ali 40 tisoč km in rabiš nujno avto tudi po snegu. Potem je pač smiselnejša varijanta dva komplet ustreznih gum. Ki jih tudi parih letih zvoziš in zamenjaš.
Ali pa če živiš kje v hribih, kjer si ''pod snegom'' 3 mesece. Itd.
Pač vsak mora ugotovit kaj rabi in najti optimalno varijanto.