Druga slika ne kaze S.M.A.R.T. informacij, ali sem pa jaz corav bolj kot Stevie Wonder in jih res ne vidim.
En genericen opis ("good") ne pomeni ama bas nic. Kot prvo sploh ne ves kako gre njihova lestvica - morda je "good" = disk, ki se ni dokoncno crknil, "bad" = disk, ki je ze crknil ... To je standard, po katerem diski sporocajo kup informacij o svojem delovanju (gre za nekaj deset parametrov, od katerih so eni bolj kriticni kot drugi) in od tega kako se je enemu Gruzijcu k***c dvignil, ko je programiral tole cudo, v katerem si ti gledal, je odvisno kaj ti zadeva napise. Torej: zdaj, ko si videl tisti izpis (druga slika), ves enako kot nic.
Obstajajo programi za test diska in izpis S.M.A.R.T. parametrov. O njih je redno (enkrat na teden ?) govora tukaj, tako da poberi to z Interneta in prilepi dejanske podatke o disku.
Ce so paniko zagnali Windowsi (in ne kaksen spyware), gre lahko za drugace nastavljene kriterije glede tega, kaj je "dobro" in kaj "slabo". Jaz bi bil v tem primeru zelo pazljiv. Ce gre za kaksen spyware ("placaj 35 dolarjev, pa bodo problemi izginili" varianta), je pa spet druga stvar. Jaz Win7 ne poznam dovolj dobro, da bi karkoli vehementno trdil, tiorej je najboljsa pot (za moje pojme) uporaba kaksne znane, preizkusene aplikacije za preverjanje stanja diska.