Met kladiva

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
V zadnji številki Poleta je članek o Primožu Kozmosu, zraven je tudi bližnja fotografija njegovega "orodja" - zadeva izgleda kot nekje iz začetka prejšnjega stoletja - kugla na žici, na koncu pa je ta žica na roke (grdo) zavita na ogrodje lesenega ročaja.

Wtf?

A je možno, da se pri vsem napredku v tehnologiji, dizajnu... kladivo v zadnjih 100 letih ni spremenilo popolnoma nič?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
V zadnji številki Poleta je članek o Primožu Kozmosu, zraven je tudi bližnja fotografija njegovega "orodja" - zadeva izgleda kot nekje iz začetka prejšnjega stoletja - kugla na žici, na koncu pa je ta žica na roke (grdo) zavita na ogrodje lesenega ročaja.

Wtf?

A je možno, da se pri vsem napredku v tehnologiji, dizajnu... kladivo v zadnjih 100 letih ni spremenilo popolnoma nič?

Saj se tut tek ni. Še vedno letimo po dveh nogah, edina razlika je, da so sedaj veliko hitrejši kot pred 100 leti eni s kemijsko pomočjo eni pač ne!
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tudi krogla pri metu krogle ni bohvekaj napredovala že od časov stare Grčije.
grims-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
V bistvu je od antike semkaj deloma napredovala samo formula: iz dveh koles so šli na štiri in s štirh konjev na sedemsto.
grims-1.gif

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Ne razumem človeka, ki se med vsemi zanimivimi športi, ki so na voljo, odloči za met kladiva.

Nevem kaj ti mora v glavi igrat, da si rečeš, jaz pa nebom igral nogometa, niti vozil kolesa, metal bom kladivo!
hysterical-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kako se pa nekdo odloči, da bo raje igral rokomet kot nogomet? Ali košarko kot odbojko? Večina se pač najde v nekem športu, nekateri pa izberejo/morajo izbrati šport glede na svoje sposobnosti.

Mogoče Kozmusu ne leži tek, torej nogomet odpade, za profesionalno kolesarjenje nima prave postave, za kladivo pa jo ima.

Je pa res, da moraš imeti veselje do tega, ker računat, da boš živel od tega, ne gre. Bi potem moral biti v kakšnem donosnejšem športu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kako se pa nekdo odloči, da bo raje igral rokomet kot nogomet? Ali košarko kot odbojko? Večina se pač najde v nekem športu, nekateri pa izberejo/morajo izbrati šport glede na svoje sposobnosti.

Mogoče Kozmusu ne leži tek, torej nogomet odpade, za profesionalno kolesarjenje nima prave postave, za kladivo pa jo ima.

Je pa res, da moraš imeti veselje do tega, ker računat, da boš živel od tega, ne gre. Bi potem moral biti v kakšnem donosnejšem športu.
Za Kozmusa je met kladiva zelo donosen šport, nikjer drugje nebi bolje zaslužil.
Pa tud lažje je bit prvi v športu, s katerim se ukvarja na svetu nekaj 100 ljudi. kot pa v športu, s katerim se ukvarjajo miljoni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Pungi pravi:
Ne razumem človeka, ki se med vsemi zanimivimi športi, ki so na voljo, odloči za met kladiva.

Nevem kaj ti mora v glavi igrat, da si rečeš, jaz pa nebom igral nogometa, niti vozil kolesa, metal bom kladivo!
hysterical-1.gif

hja tale post je pa je hud!

nogometa ne bom igral zato, ker v moji mladosti bi to pomenilo, da bi moral trenirat z samimi južnimi+moral bi se naučiti srbo-hrvaščine, če bi hotel trenerja kaj razumet!
Kolesaril ne bi, ker za to rabiš cele dneve+drago opremo+lahko padeš in se hudo poškoduješ - da ne govorim, da te lahko avto sname
Metal bom kladivo, zato ker sem bl buckast, ne rabim hudih kondicijskih treningov, in ubistvu mi paše metat stvari. Eni jih radi brcajo, eni pa mečejo! Pa še moj pradedek je bil prvak v metanju polen!

Kaj si pol šele un reče, ko šah igra? tak more bit zihr premaknjen, a ne?
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
nogometa ne bom igral zato, ker v moji mladosti bi to pomenilo, da bi moral trenirat z samimi južnimi+moral bi se naučiti srbo-hrvaščine, če bi hotel trenerja kaj razumet!

Saj Kozmusa tudi trenira Srb.
evil.gif