Mesec prepovedi vožne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
@AvtoFun kdorkoli je karkoli takega izjavil se je zlagal. Obstajajo samo službene vizitke pa še te imajo le šefi na upravah. Kaki koledarčki, v policiji včasih še za skret papir ni ne pa za osebne koledarčke =) Ne resno, lahk tud skeniraš pa po PM pošlješ ker bi res rad videl to čudo. So se pa pojavili zadnje čase majstri ki imajo od IPA izkaznice (zgleda ko službena izkaznica policije namesto značke policije pa je značka IPA) in se jih očitno dakupit tudi če nisi član IPA. Je zadnjič en dobesedno zahteval da se ga naprej spusti ker on ma valda IPO. Svašta človk ne ve a bi se smejal al jokal =) Resno, koledarčka še živ dan nisem videl, slišal pa že dosti.

@malcomX na strokovni prelged so ga peljali... Sporoči kaj je rekel sodnik =)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No na PM ne bom jaz nič pošiljal saj so gori na koledarčku tako ime ter priimek kot tudi GSM številka policista. Nihče od nju ni noben načelnik,povelnik, eden je prometnik na motorju drugi pa kriminalist. Daleč od "šefov".

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ja samo to je v lastni režiji narejeno - vprašaj jih. Na PU LJ tega v zadnjih nekaj letih gotovo ni. Sej lahk podatke pobrises, jaz hocem videt layout

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sorry ampak ti si neumen. Res. Če je to kar pišeš odraz tvojega dojemanja realnosti in mojega pisanja potem si resno omejen.

Bom se potrudil ti še enkrat razložiti moj pogled na zadevo (s katerim ne pričakujem da se strinjaš). Pa da te pomirim - ob kaznovanju ljudi ne občutim ničesar posebnega.

Ko ti nekaj narediš narobe, si kaznovan. Ampak kazen je toliko učinkovita kolikor se izvaja. Če nekomu za kazen izrečemo (kot družba preko sodnika) prepoved vožnje, potem je to kazen samo če ta človek to prepoved upošteva. Če je ne, potemto zanj ni kazen. Zato je potrebno zagotoviti upoštevanje kazni. Sedaj to država počne tako, da te denarno kaznuje oz. da se ti zapleni vozilo. Jaz pa bi to stopnjeval do točke ko bi setaki osebi vzela prostost in bi se tako zagotovilo spoštovanje kazni.

Ljudje vozijo brez izpita tudi zato, ker ga preprosto nikoli niso imeli. Ampak ko govoriva o prepovedi vožnje kot kazni, je nesmiselno razpravljati o nevarnosti neupoštevanja prepovedi. Gre za kazen, nima tu veze ali je tak kršitelj ogrožujoč.

Ti bom dal primerjavo - ti storiš kaznivo dejanje in siobsojen na zapor. Trenutno. Kaj pa če bi bil obsojen na prepoved gibanja izven stanovanja? Koliko kriminalcev bi se držalo tega? Malo. Zato država zagotovi izvršitev kazni tako da te zapre.

Toda imaš blazne težave z dojemanjem koncepta vzrok-posledica smopa že ugotovili. Prepoved vožnje je posledica kršitve pravne norme. A veš sej enkrat sem ti razlagal: pravno pravilo: primarna hipoteza inprimarna dispozicija ter sekundarna hipoteza in sekundarna dispozicija. Primarna hipoteza: ti vozis avto v naselju Primarna dispozicija: Ne smeš voziti hitreje od 50 na uro Sekundarna hipoteza: Ti v naselju vozis hitreje od 50 km/h Sekundarna dispozicija: Kaznovan si s prepovedjo voznje

Sekundarna dispozicija se bo izvrsila le ob nastopu sekundarne hipoteze. Ta bo nastopila le če boš ti kršil primarno dispozicijo. Ampak a seti ne zdi da res zabijava čas s tem koti razlagam nekaj kar sem ti že 1000x ? No ce ti bo kdaj kdo tko natancno placilca razlozil bos vedel da sva se srecala
wink-1.gif
Ja saj se razumeva. Ti bi vzel dovoljenje...... obstaja velika verjetnost da bo NN kršil prepoved in se bo vozil brez...., Nabil dodatno kazen, .....na koncu zapor, (zakaj nebi raje kar streljali) jest pa za razliko od tebe dovoljenja nebi vzel, s tem bi dosegel, da se NN nebi vozil brez izpita in nebi bil v prekršku. Ampak nekateri si očitno želite prekrške.

Smo že pisali tu, ko je zaradi povsem nepomembnega prekrška, (pred leti to še kaznivo ni bilo) na koncu policaj mahal s pištolo, prekrškar pa z nožem. Šolski primer nespametnih potez policije in države. Tako potem zadeve eskalirajo, po mojem bi jih blo pa treba mirit, ne pa podžigat.

Vožnja brez dovoljenja (govorimo o začasno odvzetem) ni nobeno ogrožanje nikogar, ampak samo neposlušnost sodnika(države.) In zapor za prekršek neposlušnosti, pri katerem ne nastaja nobena škoda ali ogožanje nekoga, se mi zdi daleč prehuda kazen in v velikem nesorazmerju z težo prekrška.
Kolega je dobil prepoved vožnje za en mesec. Jest trdim, da so bile njegove vozniške sposobnosti in njegova vožnja povsem enaka oktobra kot novembra ali decembra. K sreči ga niste dobili. Ampak nekateri se pač s tem ne strinjajo(te) Pač nismo istega mnenja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
O tem a je koga ogrozal jaz sploh ne razpravljam. Ce drzava ni sposobna zagotovit da se kazen izvrsuje pol naj ukine kazni. Po tvoje - da ljudje ne bi mahali z nozi in policaji spistolami -> ukinimo policijo in bodo samo ljudje mahali z nozi, vsekakormanj nevarno kotce se policaj s pistolo....jao.... =) Sej sam seb ne verjames.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja samo to je v lastni režiji narejeno - vprašaj jih. Na PU LJ tega v zadnjih nekaj letih gotovo ni. Sej lahk podatke pobrises, jaz hocem videt layout

Apollo8 saj jaz nisem nikoli trdil da daje te koledarčke delat policijska uprava? Jaz sem te na začetku samo piknil da mi daj koledarček
smile-1.gif
Kdo pa si jih dela pa res ne vem ampak imel jih je včasih na naših koncih res res vsak policist in imel jih je omejeno število tako da sumim da ima prste zraven tukaj tudi policijska postaja/uprava... Bom se pozanimal pa jutri ko grem zjutraj dol v avto bom prinesel gor ta koledarček.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ne res si me zrajcal ker o teh koledarjih sem svoje cajte ful poslusal. Pa o medvedkih. ok medvedke sem pol celo nasel in vem kje se jih da narocit (jih lahko vsak) ampak ti koledarji so pa tok skrivnostni kokr razne vizitke. No vizitke sem pol vidu ko je kdo mel v vozniski, koledarckov pa nikoli.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Aha ja razumem kaj zelis povedat... Ja, pac varnostni ukrep ker kazen sicer ne ucinkuje. Jaz namenoma nocem razpravljat o temali je tak voznik nevaren. Ker to ni bistveno - ocitno je nevarno vozil da je bil kaznovan in pol se izvrsitev kazni zavaruje z zaporom ce clovek krsi prepoved.
Nima veze ali je nevaren ali ne. Dosect je treba, da bo kazen izvrsena (torej da v casu odvzema ne vozi). In za to, kot si napisal, poskrbimo z zaporom, ki pa v tem primeru ni kazen. Simpl, samo eni ne razumejo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Aha ja razumem kaj zelis povedat... Ja, pac varnostni ukrep ker kazen sicer ne ucinkuje. Jaz namenoma nocem razpravljat o temali je tak voznik nevaren. Ker to ni bistveno - ocitno je nevarno vozil da je bil kaznovan in pol se izvrsitev kazni zavaruje z zaporom ce clovek krsi prepoved.
Nima veze ali je nevaren ali ne. Dosect je treba, da bo kazen izvrsena (torej da v casu odvzema ne vozi). In za to, kot si napisal, poskrbimo z zaporom, ki pa v tem primeru ni kazen. Simpl, samo eni ne razumejo.
Da ne bosta toplo vodo odkrila. Fanta, vidva ne razumeta državne politike, kjub temu, da jo že leta tu razlagam. A mislita da se v vladi še noben ni tega domislil?

1. človeku pokasirajo, vzamejo izpit, se vozi brez, še enkrat pokasirajo, se vozi brez, še enkrat pokasirajo....
2. človeku pokasirajo, vzamejo izpit, se vozi brez, ga vtakneno v zapor da živi na državne stroške, človek med tem časom ne dela zato ne plača davkov.... (izgubi službo, pristane na socialni podpori, ni denarja za plače policajev....)

Kje država več zasluži? 1 ali 2? če znata znata tole odgovorit, (v kar sicer dvomim), vama bo jasno, zakaj je tako kot je.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ja, midva ne znava odgovorit =) hahaha Sploh pa ne razumeva ja =) Dobr si tole ugotovu zdej... Lej res se mi ne da, se zajtrka nism pojedu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne res si me zrajcal ker o teh koledarjih sem svoje cajte ful poslusal. Pa o medvedkih. ok medvedke sem pol celo nasel in vem kje se jih da narocit (jih lahko vsak) ampak ti koledarji so pa tok skrivnostni kokr razne vizitke. No vizitke sem pol vidu ko je kdo mel v vozniski, koledarckov pa nikoli.

Kaj pa je vizitka naredila koledarčku?
smile-1.gif
Sicer pa kakšni medvedki? To pa jaz prvič slišim?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ja ne samo te vizitke so bile uradne od policije.... brez nekih koledarckov... Medvedki...tak medo kao v uniformo oblecen pa une seske ma za na sipo pritrdit...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Alo, kaksni medvedki ?
cool-1.gif
Tio bi pa imel.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, midva ne znava odgovorit =) hahaha Sploh pa ne razumeva ja =) Dobr si tole ugotovu zdej... Lej res se mi ne da, se zajtrka nism pojedu.
Dober tek ti želim, tudi zdej za kosilo, ki so ti ga plačali tisti, ki so se vozili brez vozniške in ste jih ponovno ujeli. Od prispevkov teh istih, ki bi jih ti raje zaprl bi bil zdej lačen.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

To da LJ in tisti konci ne poznajo koledarčkov sem že slišal. Pri nas jih ima več ali manj vsak policist, lani so bili rumeni, kaki so letos
nevem, nazadnje sem ga dobil od kolegice, pa je bila PP celo gor naslikana spodaj ime kolegice, na drugi strani koledar,
nato je z alkotom samo napisala "za ime priimek" in podpis + njena telefonska.

Tak koledarčke pomaga pri nas če nisi pripasan, 5km prekoračitve, mobitel,... Če si pijan pa prec zgubi namembnost
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Kaj pa je vizitka naredila koledarčku?
smile-1.gif
Sicer pa kakšni medvedki? To pa jaz prvič slišim?

Medo v policista našemljen pripopan na šipo vozila, ponavadi za sovoznikom, da plavc takoj vidi.

Podpobna finta, kot policijska kapa na zadnji polici, al pa tista nalepka kaj je že bla "policijski sindikati".

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dober tek ti želim, tudi zdej za kosilo, ki so ti ga plačali tisti, ki so se vozili brez vozniške in ste jih ponovno ujeli. Od prispevkov teh istih, ki bi jih ti raje zaprl bi bil zdej lačen.

Ne [censored], niso ga plačali tisti ki plačujejo kazni, ampak smo ga plačali tisti ki plačujemo v zdravstveno blagajno.

@s22b Ja, zdej čakam na večerjo =P