Mesec prepovedi vožne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
prepoved voznje selahko izrece od 1 meseca do 1leta. diskrecija sodnika.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kolega je dobil (samo) mesec prepovedi vožnje zaradi vpliva alkoho-psiho bla bla, kako je to možno, a ni pol leta minimum?

Mesec je za prometno, ali?

Seveda je možno, jaz sem dobil za 0,74 tudi mesec dni prepovedi ter 500,00€. Kazni so od ter do, kot je napisal kolega zgoraj. Vse je odvisno od predkaznovanosti, od tega koliko ti je kao žal (itak ni nobenemu) ter od dobre volje sodnika/sodnice.

Lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A ni dovolj en mesec? To je več kot marsikdo, ki je povzročil nesrečo, ta pa ni še nikogar očkodoval, razbil ali polomil.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ene in iste debate. Kaznovan si lahko od 1-12 mesecev, ce si prvic pa nisi glih najvecja baraba bos vedno dobil 1 mesec, potem pa vedno vec odvisno kolk si problematik in ja ce bos prisel spet cez 2 leti z isto pizdarijo bos spet dubu 1 mesec, sej zato te pa vprasajo ce si bil zadnje 2 leti kej kaznovan.

Ce bos pa prsu do sodnice in ji stisnil samar ti pa lahko takoj zalima 12 mesecev ali celo vec ce se nemotim ce si tezek frajer.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Če pa si poklicni voznik in ti je volan kruh pa boš odnesel tudi brez prepovedi vožnje.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Če pa si poklicni voznik in ti je volan kruh pa boš odnesel tudi brez prepovedi vožnje.

Samo tega si ne želi.
Potem pa se policija pritoži in dobiš dvojno porcijo.
Prepovedi in plačila.

LP

Pa ne spet pametovat, pišem iz lastnih izkušenj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Samo tega si ne želi.
Potem pa se policija pritoži in dobiš dvojno porcijo.
Prepovedi in plačila.

LP

Pa ne spet pametovat, pišem iz lastnih izkušenj.

Jaz pa ti iz lastnih izkušenj povem da je naš potnik dobil dobil samo denarno kazen že zdaj po novem zakonu in je tudi prespal, ni pa dobil prepovedi vožnje. Nihče se ni pritožil, kdo ti je pa kriv če spadaš pod butasto policijsko upravo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Al pa leno policijsko upravo... al pa je bil tok brihten da se je nekdo odlocil da boosebno bdel nad zadevo in se pritozil ce bo treba =)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ma bodimo realni, najbolj pomembno je da pač fašeš tisti plačilni nalog in da je le ta plačan. Konec koncev je njim res vseeno če imaš ti prepoved ali ne. Če si na cesti je za njih praktično še boljše, je večja verjetnost da boš spet nagazil. Neumnost je strankam dajat prepoved
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
No osebno bi zadevo uredil progresivno v smislu, da bi biladenarnakazen morda celo manjsa ob ponavljanju-daljsala pa bi se prepoved. Ce pa te dobimo za volanom palepo zaplemba vozila, naslednjic za zapor v trajanju prepovedi voznje. Sej o tem smo ze pisali.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Jaz sem vseeno dobil prrepoved za en mesec. Na vprašanje kaj naj tist mesec prepovedi počnem, je pa sodnica rekla, da naj se pač brez vozim, mogoče me pa ne dobijo.
grims-1.gif

Rečeno-storjeno.
zmaga.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
No babo bi mogli s sihta vrect. Ker ti ni dolzna dat prepoved. Sam ce ti jo ze da, naj pol ne daje nasvetov kontradiktornih svoji odlocitvi. Saj ti tud policija prepove voznjo ce ti je potekla registracija (si pac pozabil), pa ti pol policist rece "mi smo edina patrulja tu naokrog, mamodosti dela tko da gremo zdaj na postajo" samo policist ti MORA prepovedat nadaljno voznjo (pati pol pac namigne da pelji avto domov ane), sodniku pa prepovedi ni treba izrect.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Sem dobil pri sodniku na obravnavi 1 mesec prepovedi in denarno.
Prosil sem samo za denarno, ker pač delam par 100 km dnevno.
Dobil malo višjo denarno brez prepovedi.

Po dveh mesecih dobim pošto, dva meseca prepovedi + dodatno finančno + sodni stroški.
Brez možnosti pritožbe ...

Policija se je pritožila na izrečeno prvo kazen !

Ni pa bil alko, ampak 250+ na AC.

To sta bila najhujša meseca do sedaj in po regelcih prevoženih 12000 km.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No osebno bi zadevo uredil progresivno v smislu, da bi biladenarnakazen morda celo manjsa ob ponavljanju-daljsala pa bi se prepoved. Ce pa te dobimo za volanom palepo zaplemba vozila, naslednjic za zapor v trajanju prepovedi voznje. Sej o tem smo ze pisali.
Torej bi ti nepokorščino policaju (sodniku državi) kaznoval mnogo bolj kot pa vožnjo pod vplivom, ali divjanje, pri katerem morda res ogrožaš koga? In več kot povzročitelje nesreč? A prav razumem?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Prav razumes, no delno prav. Kaznoval bi nepokorscino prepovedi s se daljso prepovedjo, denarno kazen pa bi manjsal ker ocitno nima vpliva na krsitelja (kljub denarni kazni se kar vozi). Zato bi podaljsal prepoved, neupostevanje bi kaznoval se z zasegom predmeta s katerim je prekrsek storil (torej vozilo) in ce to ne pomaga - zapor Pac takega fizicno spravimo s ceste tako da je za zapahi. A ves KAZEN.