Mešanec Appenzeller in Labradorec

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Plus še ena stvar;
kako imate vi urejen prevoz psa v avtu? Za jutri, če se odločimo ne bo problema, ker ga bo nekdo držal, ampak recimo, če se sama vozita, je verjetno zelo pametno, da se ga na nek način priveže s pasom, če ne zaradi nemirnosti pa zaradi varnosti v primeru nenadnega zaustavljanja oz. trka.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Glede na "pasmo" in dejstvo, da nimate izkušenj vsekakor psico. Brez pomislekov
wink-1.gif

Knjige... kaj vem. Dobro poglej tisto web stran, ki sem jo prilepil.
Prevoz... če je prostor v prtljažniku vsekakor kletka.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
pri vseh pasmah je tako, da so psicke bolj mirne, vodljive, scartane..., moras pa vedet da se psice "gonijo", pac menstruacija, navidezna brejost, ce je ne bos prepustil bo ob namisljeni brejosti brezvoljna, ne bo jedla, smilila se bo sama sebi, nasla bo nek predmet, do katerega se bo obnasala kot da je mladic. Glede na to , da si zacetnik predlagam samcka, oz. sterilizacijo samice.

Meni osebno so psice bolj pri srcu
wink-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Psice se gonijo dvakrat na leto, samci se gonijo non sto
wink-1.gif
. Glede na to, da je mešanka je nujna sterilizacija in predlagam, da je pred prvo gonitvijo. Potem tudi skoraj ni možnosti, da pride do navidezne brejosti.

Appenzellerji so znani po tem, da se radi potegujejo za vodjo krdela in lahko lastnikom kontirajo. In pri tem so lahko tudi zelo vztrajni. Psice se v pogosteje podredijo, kar je seveda za ustrezen odnos pes - človek nujno. Hkrati so pa ti psi izredno navezani na lastnika in imajo ob nepravi socializaciji do tujcev preveč nezaupljiv odnos.

Psice so nasploh volj privržene gospodarjem, kar je pri neizkušenih lastnikih pomembno.

Pri samcih se je potrebno včasih prav potruditi, da ga imaš popolnoma pod kontrolo. In tu lhako pride do težav.

Aja... zakaj bi pa ti začetniku predlagal samca?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zakaj je pa nujna sterilizacija mešanke?
confused-1.gif

Zato, ker velika večina mladičev mešancov konča v zavetišču ali pa nekje na ketni in kasneje v zavetišču... S sterilizacijo se prepreči neželeno brejost, pri življenju v bloku, v urbanih naseljih si pa še zelo poenostaviš življenje. Zaradi slednjega se za sterilizacijo odloča tudi zelo veliko število lastnikov pasemskih psov.

Osebno bi, če bi imel zelo dobro pasemsko psico, imel eno leglo s kakšnim kvalitetnim delovnim samcem in jo po tem steriliziral.
A moji se je po prvi gonitvi žal pokazala bolezen, ki je dedna, in sem jo posledično takoj, ko je bilo možno, steriliziral.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Hmm, imam še en pomislek pred posvojitvijo psa, ubistvu največji pomislek, ki me je pripravil premišljevat, če je res smiselno posvojit mladiča. Namreč s psom so stroški, to je jasno, po prebranem na forumih pa sem bil kar presenečen. Hrana na mesec naj bi prišla okoli 50€ + cepljenja še približno enkrat toliko.

Z mojimi dohodki, sem še študent, res nisem prepričan, da bi zmogel psa normalno vzdrževat, da ne bi trpel npr. brez najboljše zdravstvene oskrbe in z nekimi slabimi cenovno ugodnimi briketi. Kaj menite, kolikšne stroške lahko pričakujem v prvih mesecih? Pa ne nameravam zapravljati 100€ + za igrače, pač nek racionalen izračun stroškov bi želel videt.
smile-1.gif
Vnaprej hvala za odgovore

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Kvalitetna hrana te pride kakih 30€ na mesec (za 15kg žakelj dam 49€, pa drži vsaj mesec in pol), dodatno štej kake priboljške (najcenejše hrenovke narezane na zelo majhne koščke, sir narezan na majhne koščke), cepljenja na začetku res ne vem koliko so, po tem pa 60€ na leto za steklino + kombinirano. Povodec, oprsnice/ovratnice so poceni. Sterilizacija po moje okoli 200€. Pri teh cifrah me lahko kdo popravi.

Igrača je lahko izrabljena nogavica s tenis žogico notri...

Načeloma ni drago razen, če pretiravaš v stvareh. Psu tako ali tako največ pomeniš ti in to, koliko se z njim ukvarjaš.
Je pa res, da če pride do kake zdravstvene komplikacije pa lahko stroški hitro nastanejo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.978
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
Sam imam 9 mesecev staro nemško ovčarko, ima vse papirje, oče je iz tujine, mati prvakinja, hrano pa kupujem preko interneta. Po novem letu gre na sterilizacijo, enostavno je preveč dela z mladiči. To je že tretja psica do sedaj sta obe pokojni dočakali najmanj 14 let!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.498
5.790
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Jar se pa kletke tiče je pa tako... povezovati kletko z mučenjem je seveda zgrešeno. Psa se navadi, da je kletka njegov dom (brlog) sredi vašega doma. Je prostor, kjer ima pes spi, kjer ima mir, kamor ga daš, če želiš ti mir oziroma, ko si odsoten. In, če mladiča od samega začetka navajaš na red in je del tega tudi prostor, kjer spi (ne postelja, ne kjer sam izbira) potem je to pač najboljša rešitev.

točno to. naš je tudi na začetku bil čist uničen v kletki ko je bil zaprt. potem se pa pa kr hitro navado, da je kletka njegova in je sredi dneva zavil v kletko pa malo oddremal kot da ni nič. Ko je bil starejši smo kledko pospravli in je bil rahlo zgubljen, ker ni mel kam it spat
smile-1.gif