Merlniki toplote?

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Pa sta vidva prepričana, da so vama že obračunali po porabi na delilniku.
Saj pri nas še vseskozi plačujemo ogrevanje po m2 in smo ga z 1.1. podražili. Je pa res da je stavba zelo razvejana in da se šele sedaj odkrivajo napake, ki so jih naredili mojstri pred več kot 20 leti ko se je gradil blok.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pri nas imamo odčitavanje 1x letno, po koncu sezone...
cry12bpy.gif

Potem je pa jasno zakaj se gre. Obračunavajo ti še vednop o starem -- povprečna poraba po starem sistemu (kvadratura) konec leta pa bo obračun. Na vsak način bi se mogli zmenit, da vam anredijo odčitek še zdaj enkrat med sezono (Čim prej!) da ti lahko poračunajo razliko, ker drugače boš čakal na preplačan denar do naslednje kurilne sezone.

Tako da..malo pojdi v akcijo, da vam odčitajo. Ker tako bojo prišli tudi do bolj kredibilne številke o povprečni porabi po novem - torej tudi bolj točnem plačevanju pavšala.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Odčitavanje nam računajo cirka 2€ po merilcu, se pravi 8€ na stanovanje, tako da dvomim da bojo komunisti za kakšno vmesno odčitavanje.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
slabo ste se to zmenli...raje bi investirali v daljinsko odčitavanje...meni je to kar všeč...imam vodo in ogrevanje na tak način

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Pa sta vidva prepričana, da so vama že obračunali po porabi na delilniku.
Saj pri nas še vseskozi plačujemo ogrevanje po m2 in smo ga z 1.1. podražili. Je pa res da je stavba zelo razvejana in da se šele sedaj odkrivajo napake, ki so jih naredili mojstri pred več kot 20 leti ko se je gradil blok.

Jaz bi rekel da ja, glede na to, da je bilo samo ogrevanja za 120 eur, sedaj pa vseh položnic za stanovanje cca. 16 eur (z ogrevanjem in ostalim..)
tongue-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
se dogaja....ampak če pa imate merilnike za daljinsko očitavanje...mi pa ni jasno da ne plačujete po porabi...oziroma aktualnih vrednostih...in zakaj imate tako drag popis...

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Odčitavanje nam računajo cirka 2€ po merilcu, se pravi 8€ na stanovanje, tako da dvomim da bojo komunisti za kakšno vmesno odčitavanje.

Koliko pa računajo to odčitavanje po delilniku ostalim?
Pri nas računajo kar na stanovanje (ne glede na število radiatorjev oz. delilnikov) - 3,6€ mesečno

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Pri nas smo upravniku kupili programsko opremo in nam odčitava on. Je pa fora v zakonu da mora ob koncu leta narest obračun in elaborat, za kar pa nam bo nekaj zaračunal.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Nam odčitavajo dalinjsko je bila pa položnica malenkost višja od tiste od prejšnjega meseca!
Mi je pa zanimivo, da je marsikdo dobil višjo položnico, čeprav ima zaprte radiatorje.
Ko so se šli pa bunit so dobili pa odgovor, da so položnice enake tistim iz prejšnjega meseca, ker še niso obdelalo podatkov inzato niso zaračunavali porabo po delilnikih

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
se dogaja....ampak če pa imate merilnike za daljinsko očitavanje...mi pa ni jasno da ne plačujete po porabi...oziroma aktualnih vrednostih...in zakaj imate tako drag popis...

Štos je v tem da je odčitek 0,8 EUR pod eliliniku. In pri nas nas tako olupijo vsak mesec..torej imaš dodatnih 3.2 EUR stroška na mesec. In ja..odčitavanje imamo daljinsko...centrala je na hodniku. samo so si dobro pristavili lonček zrave..ker 0.8 EUR za elektronski odčitek je tudi meni kriminal, takdoa osebno bir aje bidel odčitavanje kvečjemu 2 x letno ter plačevanje pavšala.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Koliko pa računajo to odčitavanje po delilniku ostalim?
Pri nas računajo kar na stanovanje (ne glede na število radiatorjev oz. delilnikov) - 3,6€ mesečno

mislim da mam nekje 0,38 € mam pa 5 radiatorjev,1 sem pa stran dal

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Štos je v tem da je odčitek 0,8 EUR pod eliliniku. In pri nas nas tako olupijo vsak mesec..torej imaš dodatnih 3.2 EUR stroška na mesec. In ja..odčitavanje imamo daljinsko...centrala je na hodniku. samo so si dobro pristavili lonček zrave..ker 0.8 EUR za elektronski odčitek je tudi meni kriminal, takdoa osebno bir aje bidel odčitavanje kvečjemu 2 x letno ter plačevanje pavšala.

itaq d je kriminal, zato pa se moras zdilat za boljso ponudbo...mi mamo 0,38...menda :D bom se prevero

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
To sem jaz poskušal dopovedat staroselcem v bloku, da ni važno koliko stanejo delilniki, najvažneje je koliko bo stal odčitek po delilniku.

Pa vendar smo se odločili za najcenejšo ponudbo z vidika nakupa in montaže delillinikov.

Ampak bo že. Mi plačujemo konkretno manj, takoda tudi ta novs trošek pokrijemo iz tega...slab priokus pa vseeno ostaja.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Citat:

itaq d je kriminal, zato pa se moras zdilat za boljso ponudbo...mi mamo 0,38...menda :D bom se prevero

Daj prosim preveri. To je z DDV? Pa kdo vam izvaja odčitke? Pri nas je to Merilna tehnika. Naša cena odčitkov je res kriminal!

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Pred 2 letoma brez delilnikov plačal za ogrevanje vode (voda je vedno cca 30 €) in radiatorjev, skupaj 170 € v tem času ( v stanovanju je bilo toplo). LELtos in lani v sem v mesecu januarju plačal cca 110 €, pa imamo doma cca 23 stopinj v vseh prostorih.
Heh, takšno primerjanje je popolnoma brez veze.
Zakaj? Cena goriva je verjetno bistveno različna, da ne govorimo niti o temperaturah katere imamo letos (je skoraj bolj poletje kot zima)...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Pred 2 letoma brez delilnikov plačal za ogrevanje vode (voda je vedno cca 30 €) in radiatorjev, skupaj 170 € v tem času ( v stanovanju je bilo toplo). LELtos in lani v sem v mesecu januarju plačal cca 110 €, pa imamo doma cca 23 stopinj v vseh prostorih.
Heh, takšno primerjanje je popolnoma brez veze.
Zakaj? Cena goriva je verjetno bistveno različna, da ne govorimo niti o temperaturah katere imamo letos (je skoraj bolj poletje kot zima)...

ma nekak se ne strinjams tabo...temperature so ble vmes kr nizke, polek tega mamo sedaj malega in en prostor skoz ogrevamo da mu je toplo :D...tak da neka primerjava je...gorivo pa ni problematicno ker je daljinsko ogrevanje na plin + kogeneracija in se prakticno ze tri leta skoraj ni spremenilo. primerjava je tudi primerna ker sem mel recimo lani ko je blo ful mrzlo doma samo 22 stopinj. Tak da v primerjavi s povprečjem prejšnjih let plačam 40 % manj...nisem pa delal analize kako in kaj...lani kolko se posmnim je bla huda zima z dolgim obdobjem ko je blo - stopinj zunaj