Merjenje srčnega utripa - katero "uro"

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Mam Sigmo in dela odlicno
smile-1.gif
Toplo priporocam, pa se zelo ugodna je, napram "snobovskim" Polarjem ipd.

Ce nisi ravno neki profi, je to odlicna izbira.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
jaz osebno uporabljam Suunto T1, katera je za moje potrebe "puna kapa" za merjenje srčnega utripa in porabe kalorij, tako pri kolesarjenju, kot planinarjenju (uporavljam pa jo dnevno, saj se rekreiram vsaj 1 uro na dan)...pa še cena ni pretirana + tega, pa je design napram Polarjevim uram 100 proti 1...
cool-1.gif

T1BLK.jpg

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ker nisem našel druge podobne teme sem iz naftalina potegnil tole. Torej, kaj je novega na tem področju, oziroma kaj kupiti? Potrebujem nekaj enostavnega, z ne preveč funkcijami. Glavno, da ima osnovne stvari, kot je ura, štoparica ter merilnik srčnega utripa, mora pa imeti prenos na računalnik, da lahko vsakodnevno izvozim in primerjam pridobljene podatke. Prosim za vaše predloge.
lp

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Potreboval bi bolj podrobne oznake modelov, ki bi mi to omogočali, saj med množico podobnih izdelkov težko najdeš najprimernejšo.
lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Glej suunto ali polar. Pa malo se potrudi in pojdi na spletne strani proizvajalcev. Ima vecina "iskalnike" po funkcijah, srcni utrip in cas pa meri cisto vsak pofl od ure.

kolesarko

Pripravnik
5. jan 2011
37
0
6
V zadnjih 2 letih sem imel tri različne pulzmetre/števce, ki sem jih uporabljal na svojih kolesarskih treningih. Imel sem Sigmino uro, ki takrat ni imela prenosa na račulanik, tako da o njej niti ne bom govoril, za tem sem si kupil Sigmin kolesarski števec ROX 9.0, ta je imel takorekoč vse funkcije vključno s prenosom na računalnik preko kabla in tako je stvar res dobro delovala. Za tem sem izredno ugodno dobil Polarjevo uro RS800CX, tudi ta je bila zelo dobra vendar v primerjavi s Sigmo je prenos na računalnik vedno rahlo štrajkal. Včasih je delovalo, včasih ne...Ir vmesnik pač.
Lansko sezono pa sem dobil Garminov števec EDGE 500. ta mi je od vseh, ki sem jih poskusil do sedaj še najboljši, na kolesu razen senzorja za kadenco ni nobenih senzorjev, vedno ko ga vklopiš, najde satelite in že si pripravljen za trening, ko pa prideš domov ga s kablom priklopiš na računalnik, v programu se ti izpišejo podatki treninga, pot ti nariše tudi v zemljevid, tako da če si biu umes kje na kakšnem neznanem terenu, ti je lahko kmalu jasno kam si zašel.
Ne vem, koliko sem ti dejansko pomagal s tem kar sem napisal, ampak vseeno...jaz bi ti svetoval, da kupiš uro/števec pri kateri prenos podatkov poteka preko kabla in ne preko raznih vmesnikov. Kajti le ti so pri meni še vedno delovali nekako polovično in ko veš, da ti prenos podatkov nagaja se počasi tudi odvadiš prenašat in analizirat, ker se ti pač ne da ubadat... Pazi tudi, da boš kupil uro, ki ima kodiran trak za merjenje utripa (včasih vem, da to ni bilo pri vseh urah, mogoče je sedaj to že pri vseh) in pa v kolikor se boš odločil za merjenje razdalje ti lahko povem, da Polarjev GPS senzor deluje zelo površno, sploh ko prideš v gozd se kaj kmalu izgubi. Garmin EDGE500 med drevjem samo mogoče hitrosti kdaj ne kaže najbolj točno, ampak nakoncu treninga je razdalja pravilna. Ima pa prijatelj uro Garmin Forerunner 110 in je, ko smo šli v hribe delovala dejansko povsod, neglede na drevesa, krošnje... Tako, da to bi bila res TOP zadeva. Ampak ta ura in tudi vsi števci prej imajo veliko več funkcij kot si jih ti naštel, da si jih želiš. Se pa da pri Garminu nastavit tako, da ti dejansko kaže samo funkcije, ki si jih želiš, doma na računalniku pa potem preveriš še ostale podatke, da ti je malo majn dolgčas:)
Uglavnem, naj ti ne bo škoda denarja in si kupi malo dražjo uro, ker nakoncu ti ne bo žal denarja - no, vsaj meni ga ne bi bilo;)

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ne potrebujem kolesarskega števca niti GPS-a, saj uro potrebujem za spremljanje treningov v telovadnici. Gre pa se za to, da imam utrip izredno visok in ga moram dnevno spremljati, tako pod maksimalno obremenitvijo ,kot pod normalno.
lp

kolesarko

Pripravnik
5. jan 2011
37
0
6
no ja, potem pa kar Polar ali Sunnto, kot je že nekdo omenil, nemoreš prav dosti zgrešit pomojem:)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Gre pa se za to, da imam utrip izredno visok in ga moram dnevno spremljati, tako pod maksimalno obremenitvijo ,kot pod normalno.
lp

Visokega utripa se ne spremlja, ampak diagnosticira in zdravi. Stvari pod 60 na minuto so resda stvar okoliščin in presoje zdravnika, ampak nad 100 pa ne. To govorim za v mirovanju.

Če pa imaš v mirovanju utrip pod 100, pa nimaš ne visokega, niti ne izredno visokega.

Napišem za vsak slučaj... ker ne bi rad bral v časopisu, da so nekomu rekli, da naj si spremlja pulz, ki ga ima v mirovanju 120 in je potem neka aritimija preskočila v fibrilacijo in je umrl na kardio mašini (imagine the irony).

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz sem nekaj časa gledal za garmin 405 ima veliko funkcij, gps, ampak sem malo premišljeval, čemu mi bodo te podatki, saj nisem ultra maratonec, ampak samo človek ki se 5-6x/teden giba, zadovoljen sem s sigmo pc 15, prikazuje URA, ŠTOPARICA, kalorije, % srčnega butripa....in še in še, funkcij ima ravno prav.

Višino hriba lahko preko neta pogledam, prav tako lahko preko googla maps izračunam kolk kilometrov sem prehodil, čemu taka ura garmin 405 ali polar.

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz sem nekaj časa gledal za garmin 405 ima veliko funkcij, gps, ampak sem malo premišljeval, čemu mi bodo te podatki, saj nisem ultra maratonec, ampak samo človek ki se 5-6x/teden giba, zadovoljen sem s sigmo pc 15, prikazuje URA, ŠTOPARICA, kalorije, % srčnega butripa....in še in še, funkcij ima ravno prav.

Višino hriba lahko preko neta pogledam, prav tako lahko preko googla maps izračunam kolk kilometrov sem prehodil, čemu taka ura garmin 405 ali polar.

Masterr, nisi dobro prebral mojega posta. Bistvena mi je povezava z računalnikom.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Pri teh urah je tako, če kupiš osnovno te stane 50-80 evrov, ko pa imaš že več funkcij pa so vse tam 200-300 evrov, zaenkrat je najboljša ura garmin 405 ali 410 ali od Polarja 800 teh maš več, cena je različna glede na senzorje.
Ali pa garmin 110 HR, ki stane 200 evrov.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Ne potrebujem kolesarskega števca niti GPS-a, saj uro potrebujem za spremljanje treningov v telovadnici. Gre pa se za to, da imam utrip izredno visok in ga moram dnevno spremljati, tako pod maksimalno obremenitvijo ,kot pod normalno.
lp
Jaz sem pred kakšnim mesecom nabavil Sigma Onyx Pro . Ni da ni. Imal sem prej Polarja in moram reči, da ta Sigma prav v ničemer ne zaostaja. Sem zelo zadovoljen z nakupom
TUKAJ lahko dejansko sprobaš kako ura deluje in kaj vse ponuja.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
moja najnovejša pridobitev (zamenjava za Suunto T1)

Suunto T3D

5128lT6%2BnKL._AA300_.jpg

cena: 94€ (Amazon.de)

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Si dobil poleg garancijski list, ker nekateri države v EU ne dajo poleg gar.list, če pa tega nimaš je pri nas garancija NIČNA.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Drugače pa ne kupujte rabljenih ur, obvezno NOVO, te ure so večinoma na roki, med teko k se full švica in sčasoma vse gre v tri pi*de mat*ne, če ne, čez 1 leto oz. 2 pa po garanciji crkne.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Ne bluzi. To, kar ti trdiš, morda velja za poceni crap tipa Sigma, nikakor pa ne za top level Polar ali Suunto. Zamenjal sem že kar nekaj ur, Suunto in Polar nista nikoli crknila zaradi odpovedi tesnil ali česa podobnega.