Kupil sem sicer potem drug model Mercedesa, ampak sem pa E prevozil precej in to ravno z 220D motorjem.
"Must" pri Mercedesu je tak čuden in širok pojem, za vsakega pa je to kaj drugega. Zame osebno so bili must Alcantara sedeži namesto usnja, LED žarometi, Distronic Plus paket (varnostna in druga pomagala, radar,..) in še marsikaj drugega.
220D motor je čisto nov. Pravi problemi se bodo (žal) šele pokazali, če bodo. Ima ALU blok, kar je mogoče super, mogoče pa na dolgi rok ne. Glede vožnje je bil v E klasi suveren, dokaj uglajen in tih. Če ga primerjam z novim 250D, ki ga vozim sedaj (prejšnja generacija) je mogoče malo tišji ko je hladen, vleče pa slabše, samo je tu nekaj razlike tudi v konjih in konec koncev v avtu. Poraba bo verjetno še boljša kot moj 250D, pa že moj se meni osebno zdi zelo varčen za tip avta in težo, katero prevaža okoli.
Ko sem še razmišljal o Eju, bi bil 220D moja izbira motorja v njem. Motilo me je samo, da takrat še ni imel 4Matic opcije, ampak sedaj ima tudi to. Prijetna potovalna mašina, ni pa za podirat rekorde v pospeških.