Mercedes A180 CDI

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Je že kdo vozil ali si celo lasti MB A180 CDI, letnik 2005 ali podobno? Vsi vemo, da je imela prva generacija probleme s stabilnostjo a tega pri novejših vozilih ni več.

Ob bok kateremu avtu kakšne druge zbanke bi ga lahko sploh postavili?

Kakšne so cene servisov za MB?

Skratka vse izkušnje, pripombe, predlogi itd zaželjeni!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Točno tega ima moj foter (zdaj če je govora o novejšem modelu).

Kar se mene tiče je to že pravi Mercedes (prva izvedenka A razreda je bila eno skropucalo)....tale novejši pa...razen dolžine, avto kot se zagre. Mirne duše ga lahko postaviš ob bok (oz. nad) Golfu (seveda...ne po dolžini), BMW 1-ki,...itd.
Noter prostoren, vzdušje čisto Mercedesovo (elektroniko na avtu ima od modela B)...oprema ni da ni. Vizuelno je meni osebno svetoven. Lega na cesti super - dobesedno reže v ovinke. Tako da pri tem modelu ni bojazni po kakem felerju na Losovem testu.
Pa tudi sama izdelava je na nivoju (primerna ceni). Občutek za volanom super.

Stvari ki mene motijo: na štant gasu se noter sliši motor (batno črpalko) kot bi bil v kakem kombiju, 110 konjev je pod nujno treba nahranit (čip), pa blazno me moti (verjetno ker je el. gas) da prvi del potiska na pedalko se praktično nič ne dogaja...tako da moraš pohodit gas vsaj do polovice da zagrabi turbina.

Ima pa foter porabo po prevoženih 6.000 km 5,4 litra (je pa čipan praktično od novega..ne vem če je imel 200 km prevoženih).

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Res je, pravijo, da je novi A v primerjavi s starim fenomenalen in končno podoben Mercedesu
zmaga.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Res je, pravijo, da je novi A v primerjavi s starim fenomenalen in končno podoben Mercedesu
zmaga.gif

Novi kot novi in ne 2005. Drugače pa me je Vincent nasmejal ko je rekel, da dobesedno reše ovinke.
hysterical-1.gif