Mercator z izgubo

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

B81

22. jul 2007
37.896
11.101
113
Krivo je širjenje podjetja na tuje trge...ampak ker imajo ljudje na jugu večji občutek za nacionalnost, trgovine ne laufajo, kot bi mogle...saj tuš se je enako zayebo... a zdaj pa so krive marže pa kaj si tele kake govorijo...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Važno, da imajo v upravi po 10-15.000€ plače.......ima kdo podatek tam za Bežigradom njihova uprava, število zaposlenih in njihove plače? Garantiram, da bi se tam kak mio ali 2 na mesec lahko prihranil.
Kakšna bi bila še primerna višina plače?

Na grobo vsaj za 1/3 nižje. Predsednik uprave max 7.000 bruto potem pa gremo po lestvici navzdol.
Delavcem, ki filajo, strežejo, na blagajnah pa 5-10% gor. Oni so masa, ki trošijo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
In ti resno misliš, da bo Top manager delal za 7k bruto in to uspešno? Govorim o pravem managerju, ne teh železokrivcih s tečajem ekonomije.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Ma fučka se mi za mercator

Lepo, da se ti fučka za enega največjih slovenskih zaposlovalcev
stupid-1.gif
A misliš, da če propade, bodo vse prodajalce, kamionarje itd. vzeli pri ostalih? Mogoče četrt, ostali pa bodo brezposelni do 'penzije'.

sixpower ima hudo prav! primerjava v Mečkatorju stane en mali konček belega kruha velikosti ciabatte 1,18 evra v diskonterjih si poglej koliko stane 10 žemelj....
Najprej je potrebno vse stare strice ki so razni svetovalci poslati v zaslužen pokoj preveriti odvetniške storitve in še marsikaj.
Firmo pa premalo poznam da bi lahko kaj več pisal. Aja pa študenterijo poslat na fax in ne delat v mercarotjih in bolj zapolniti delovni čas zaposlenim.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sicer pa sem že večkrat napisal pa bom še enkrat. na moj opazek da kako bo gledal na konkurenco da k nam prihaja Hofer in in Lidl mi je opankovič odgovoril z njegovim nasmeškom "mi se paletarjev ne bojimo" v njegovem stilu kot ga poznamo iz TV. No ti paletarji ga danes ubijajo.
To je bilo preden se je zasadila prva lopata za prvi Hofer pri nas
cheer.gif

sem pa prepričan da lahko pošteno vodstvo s pametnimi potezami privabi nazaj kupce ki so jih izgubili to je izvedljivo
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam če potegnemo črto bojo naf.ukal delavci in dobavitelji. Oni bojo mogl cene spusti, ne mercator marž. Mercator bo še naprej hotel približno iste marže, in te so bolane! Dokler ne bo kakšnega zakona o tem, bo skoz isto.

In potem odpuščajo delavce. Koliko je presežnih delavcev zaradi fancy samopostrežnih blagajn? koliko jih je, ker mercator postavlja trgovine, kjer je vse zapakarino in si sam nabiraš po hladilniku (sir, kruh, salama, meso)... ne, tega noben ne vid, počasi bojo tud nekatere manjše trgovine postale diskontne. Pri nas se že dlje časa govori, da bojo tako preuredili eno večjih trgovin.

No, oni dajo ven poročilo o minusu, in že imajo neko odobravanje javnosti, da se odpušča. Da bi racionalizirali stroške pri koriti pa itak nobenemu na pamet ne pade.

pha... še mal pa bo krka objavila minus.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
In ti resno misliš, da bo Top manager delal za 7k bruto in to uspešno? Govorim o pravem managerju, ne teh železokrivcih s tečajem ekonomije.

Smo videli, kako uspešni managerji so vodili Mercator do danes
priden.gif

Sploh DEBELJAK.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Ma fučka se mi za mercator

Glede, kake slišim in vidim.

Enkrat je tip pred mano kupoval par klobas in potem nalepke ni znala prebrat gor... in potem mu jih je 3x sem in tja nesla po celi prodajalni napol odkrite.

Da se zmotijo pri blagajni je pa tudi vsakodnevna praksa. V hoferju še nisem kaj takega vidu. Zgleda, da res dobijo boljše kadre.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ločiš politične "managerje" od nepolitičnih?

e točno to. Sem zato da trgovec ostane slovenski, sem pa tudi zato da se politične lovke odklopijo. Je pa res da je sla po vladnju in denarju pri nas zelo močno. Kulture in higijene praktično ni vsi bi se radi napajali pri koritu. Ko gre pa kaj narobe pa država primakne in napajanje se nadaljuje da bi pa kdo kaj naredil pa ne to pa ne!

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
....

Ja se zna zgodit. Glede na to, da nas "nategujejo" z kupovanjem generikov skoraj po ceni originalov (zahvala gre predvsem spretnemu lobiranju pri naših zdravnikih in vplivnežih v zdravstvu) in to kljub temu, da pri njih skorajda ni stroškov razvoja, se bo v primeru, da se lobiranje konča oz. se naredi red pri dobavah zdravil, kmalu prenehali poslovati dobičkonosno. Npr. http://www.delo.si/gospodarstvo/posel/finsko-sodisce-krki-dosodilo-600-000-evrov-kazni.html . Si predstavljam, da ta tožba ni edina ne najvišja. Da bodo lahko sledili tožbam drugih farmacevtov bodo morali še malo podražiti zdravila kar pa ne vem če bo zdravstvena blagajna prenesla (na recept) oz. bomo kupci prenesli (brez recepta). Že sedaj se marsikaj brez recepta bolj izplača kupiti iz tujine.

Podobno je z nakupovanjem trgovcev na drobno v tujini. Mercator težko konkurira diskontom, ki pa imajo višje cene kot v tujini (npr. Eurospin v LJ in v Trstu - pivo, špageti in špecarija je cca 20% ceneje v Trstu vsaj tisto kar poznam in doma kupujemo). Si predstavljam, da bi v primeru nižanja cen Mercatorja z znižanjem takoj odgovorili tudi drugi trgovci.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:In potem odpuščajo delavce. Koliko je presežnih delavcev zaradi fancy samopostrežnih blagajn? koliko jih je, ker mercator postavlja trgovine, kjer je vse zapakarino in si sam nabiraš po hladilniku (sir, kruh, salama, meso)... ne, tega noben ne vid, počasi bojo tud nekatere manjše trgovine postale diskontne. Pri nas se že dlje časa govori, da bojo tako preuredili eno večjih trgovin.
No, oni dajo ven poročilo o minusu, in že imajo neko odobravanje javnosti, da se odpušča. Da bi racionalizirali stroške pri koriti pa itak nobenemu na pamet ne pade.
Krka laufa samo zato, ker smo nekdaj bili del vzhodnega bloka in smo lahko tam skoraj brez konkurence prodajali zdravila. Sicer ni nič posebnega v farmacevtski industriji in zlahka se ta kapital na vzhodnih trgih izgubi s par napačnimi potezami.
Mercator ima hočeš nočeš po mojem občutku kar nekaj delavcev na m2 trgovine več kot konkurenca. Mogoče je tako samo v prevzetih trgovinah na lokalnem nivoju. Veliki centri so najbrž bolj konkurenčni. Dejstvo je, da v njegovih podjetjih vidim največ prodajalcev in najbolj dolgo čakam na blagajni. Nekako ne gre skupaj... Verjetno zato, ker nalagajo neke pike na neko kartico... Zgrešen sistem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Ja se zna zgodit. Glede na to, da nas "nategujejo" z kupovanjem generikov skoraj po ceni originalov (zahvala gre predvsem spretnemu lobiranju pri naših zdravnikih in vplivnežih v zdravstvu) in to kljub temu, da pri njih skorajda ni stroškov razvoja, se bo v primeru, da se lobiranje konča oz. se naredi red pri dobavah zdravil, kmalu prenehali poslovati dobičkonosno. Npr. http://www.delo.si/gospodarstvo/posel/finsko-sodisce-krki-dosodilo-600-000-evrov-kazni.html . Si predstavljam, da ta tožba ni edina ne najvišja. Da bodo lahko sledili tožbam drugih farmacevtov bodo morali še malo podražiti zdravila kar pa ne vem če bo zdravstvena blagajna prenesla (na recept) oz. bomo kupci prenesli (brez recepta). Že sedaj se marsikaj brez recepta bolj izplača kupiti iz tujine.

Vse farmacevtske družbe imajo v rezervacijah na milijone evrov, prav zaradi patentnih tožb. Te so pri njih še bolj v modi, kot med izdelovalci telefonov. Te tožbe pa enkrat dobiš, drugič izgubiš in 600.000€ je za njih drobiž.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Ko ste omenili Krko, kolega mi dela v Leku in je govoril o ne vem kakšnih miliardnih € zaslužkih, Novartis predsednik uprave je imel 17 mio € letne plače, in so mu revčku zaradi recesije znižali na 14 mio €, verjetno je takoj tekel na Karitas.....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.976
6.027
113
Le kaj bo sedaj porekel Zoki, baje uspešen slo menedžer ?

Da ne bo samo kritika, v primerjavi s prejšnjim CEO, Preglom, se je Mercator pod Zokijem spremenil iz zaspane zakotne trgovinice v veliko sodobno mrežo trgovin.

V plus jim je takrat seveda šlo manjko resne konkurence.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
je je...
Saj je naveč poslovalnic odpiral on v sodelovanje z Elekto...

Sedaj to odpisujejo.... pa še 800 taužnt si je vzel brez papirjev....
priden.gif