Menjava vozila

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Treba bo menjat avto, ker je zadnje čase preveč stvari za popravljat.
rolleyes-1.gif

Da se temu izognem, bi vzel nov avto s 4 leti jamstva. Potrebujem družinskega karavana, bencin. Ostalo je debatable.

Izbor sem zožal na Renault Megane GT 1.6 110KM za cca. 15500 € (zraven dobim še free zavarovanje za eno leto, Garmin navigacijo, bon ugodnosti za 400€) in Octavio Combi Business 1.2 TSI za cca. 15800 € (dodatno Climatronic, park senzorji zadaj in zatemnjena stekla zadaj).

Z Renaulti sem zadovoljen, s Škodo nimam izkušenj. Mnenja? Je kdo vozil oba avta, lahko primerja vozne lastnosti obeh?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Loool, nimaš kaj razmišljat. Octavijo. Razen, če imaš zgolj kratke fure, potem morda za pogledat Renoja, ker je atmosferc. Drugače tale 1.2TSI je milina, poraba pa tudi nikakva. Pa pri Škodi nimaš omejitve garancije na km. Aja, računaj pa, da bo drugo leto najkasneje verjetno nova Octavia zunaj, če ne že letos. Torej boš imel star model.

Pa še to: pri Škodi so stekla zatemnjena minimalno, če se ne motim je doplačilo cca. 200 EUR. Če hočeš imeti res temna stekla, potem pojdi naknadno temnit. Cena bo ista, boš imel pa res črno. Če pa rabiš za ta male, da jim ne sveti, pa obvezno doplačaj tiste sončne ščitnike, kateri se zvijejo v vrata. Zadeva je odlična, čeprav draga.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Z renaultom si zadovoljen ampak ga boš prodal, ker je preveč stvari za popravljat? Kako gre to skupaj?

Sicer pa sem itak za Octavio, boljši motor, nekaj razredov boljša kvaliteta izdelave, nižji padec vrednosti skozi leta itd. Sem naredil cca. 20k km z Golfom 1.2 TSI in nimam ene same pripombe nad motorjem, od začetka sicer nisem bil preveč navdušen (delno verjetno tudi zaradi tega, ker sem nanj preklopil iz 150hp Fieste), ampak po kakšnih 10k km, ko se je motor utekel je postal zelo živahen. Vozil sem tudi Megana 1.6 in je prava žalost napram 1.2 TSI in to ob cca. 1.5l višji porabi. Octavia je sicer malenkost težja od Golfa, ampak nič drastičnega. Okvare v tem času nisem imel nobene, redni servis cca. 150 eur.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kot voznik Octavije jo lahko samo priporocam.
smile-1.gif
Ampak NE metalic crne, ker se vsak macji sprehod po njej pozna na laku...

Priporocam se dokup avtoradia Bolero.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kljub temu, da je 1.2tsi radi turbine precej bolj prijeten za vozit kot renojev ostareli 1.6 bencinar, pri octaviji vse ostalo okrog motorja preprosto ni na nivoju megana.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Z renaultom si zadovoljen ampak ga boš prodal, ker je preveč stvari za popravljat? Kako gre to skupaj?

7 let je star, kvarijo se mehanski deli. Očitno je kvaliteta materiala slaba. To sem mislil. Motor je, kljub temu da ga marsikdo graja, odličen, poraba smešno nizka. Poleg tega sem drugi lastnik in ne vem, kako je z avtom delal prvi lastnik.

Sicer se pa tudi sam nagibam k Škodi, vse kar ste zgoraj napisali je res. Meganov 1.6 motor je že star, 1.2 TSI je nova zadeva. Tudi registracija bo cenejša.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kot voznik Octavije jo lahko samo priporocam.
smile-1.gif
Ampak NE metalic crne, ker se vsak macji sprehod po njej pozna na laku...

Priporocam se dokup avtoradia Bolero.

Nekako nimam izbire glede opreme za to ceno. Serijska oprema po lanski akciji Business, dodatno climatronic, senzorji in SUN SET zatemnitev stekel. Če si človek zmišljuje, cena hitro naraste.
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kljub temu, da je 1.2tsi radi turbine precej bolj prijeten za vozit kot renojev ostareli 1.6 bencinar, pri octaviji vse ostalo okrog motorja preprosto ni na nivoju megana.

Kako to misliš? 1.6 naj bi več žrl in naj bi rabil visoke obrate, da se premakne. Ima sploh 6 prestav? V Fluencu ima ta motor 5 prestav.
rolleyes-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kako to misliš? 1.6 naj bi več žrl in naj bi rabil visoke obrate, da se premakne. Ima sploh 6 prestav? V Fluencu ima ta motor 5 prestav.
rolleyes-1.gif

"Okrog motorja" sem mislil čisto kompleten avto, ne pa menjalnik pa tekočino za stekla. Octavia je v primerjavi z novim meganom, sploh takim z gt opremo, kot iz nekih drugih časov.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
rolleyes-1.gif

"Okrog motorja" sem mislil čisto kompleten avto, ne pa menjalnik pa tekočino za stekla. Octavia je v primerjavi z novim meganom, sploh takim z gt opremo, kot iz nekih drugih časov.

GT pri meni pomeni Grandtour, oprema je Dynamique če se ne motim.

Za fensi šmensi notranjost mi dol visi. Če bi mi bilo važno samo to, bi vzel tistega Citroena. Not so mi lepi za popizdit. Pri trenutnem nakupu gledam na druge stvari - zanesljivost, porabo, kakšno ceno bo imel avto čez 4 leta, uporabnost ob dveh majhnih mulcih, itd.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
megane ima 6 prestav, vendar je motor prešvoh in je 6. prestava bolj za kruzanje, pospeški so namreč nikakvi v tej prestavi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
GT pri meni pomeni Grandtour, oprema je Dynamique če se ne motim.

Za fensi šmensi notranjost mi dol visi. Če bi mi bilo važno samo to, bi vzel tistega Citroena. Not so mi lepi za popizdit. Pri trenutnem nakupu gledam na druge stvari - zanesljivost, porabo, kakšno ceno bo imel avto čez 4 leta, uporabnost ob dveh majhnih mulcih, itd.

No saj dynamique oprema je isti šmorn, mislim da ti tiste gt dodatke itak podarijo, ali pa je neko minimalno doplačilo. Če ti je pa vseeno kako zgleda, je pa meni tudi. Ampak pri teh cenejših octaviah tudi varnost trpi, to ti pa ne bi smelo bit vseeno,

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sam sem vozil in si lastil praktično vse oblike Megana, razen zadnje in pa seveda obe obliki Octavije. Octavijo, pred faceliftom imam še vedno in sem zadovoljen z njo bolj, kot z katerimkoli Meganom do sedaj.

Tudi prostora je v Octaviji več, predvsem v prtljažniku. Motorja 1,2 TSI pa žal ne morem komentirat, ker ga še nisem vozil.

Kar se tiče Megana z to mašino, pa je verejetno stara klasika izpred n let in tako verjetno ni ravno problematičen.

Pod črto bi raje Octavijo. Aja pa Sun set so že temnejše od B stebrička naprej, kar imam tudi sam in se fajn obnese.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
zanesljivost in renault pač ne gresta skupaj... pri 7 let starem avtu ne smeš nič menjat, samo tankat, redni servis in voziš..prosim, razmišljaj malo.

torej oktavija, kdaj boš slikce prilimal?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Lahko seveda vedno pogledaš ugotovitve adaca, ki pri nas ponavadi velja za merodajnega.

Če imaš kje pri roki, prosim za link.

Pa prosim, da se debata ne razvije v VAG vs. ostali debato.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
take zgodbe renault voznikov imam iz prve in druge roke, kolikor hočeš..zanimivo prav nobene ravno pozitivne..recimo vozniki fordov v tem rangu brez slabih izkušenj, itd.