Rada bi naredila mehčalec. Imam recept. Piše da rabim beli kis. Zdej pa nikjer na netu ne najdem a je beli kis isto kot alkoholni aromatiziran kis za vlaganje ali alkoholni kis? Misilm po štacunah majo samo tega. B?
Citat:
Uporabnik Demz pravi:[/i
To je v prehrambene namene. Za resno industrijo pa vzameš acetaldehid ...
Citat:
Uporabnik johan_blond pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:[/i
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Kaj ti ne štima?
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:Samo manj kemikalij želim uporabljati, če se le da bi jih nadomestila z bolj naravnimi sredstvi, ...
Še vedno mi ne gre skupaj kis (ocetna kislina) in acetaldehid. Ne vem, kaj naj bi profesionalci delali z acetaldehidom.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ja, in ?? Vikipedijo znam tudi jaz odpreti, čeprav običajno pozabim nanjo. Kaj ti ne štima?
...To je v prehrambene namene. Za resno industrijo pa vzameš acetaldehid ......
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Jah točno tega imam. Ok potlej je to to? Zakaj se imenuje beli?
Nimam sušilnega stroja. Samo manj kemikalij želim uporabljati, če se le da bi jih nadomestila z bolj naravnimi sredstvi, ki recimo tudi ne škodijo mašineriji od pralnega stroja.
Citat:
PS: Ocetna kislina 80% 1 L - 3,10 € (kar je isto kot 9 L 9 % kisa ali pa isto kot 16 L 5 % kisa)
http://www.agronet.si/izdelek/490131/ocetna-kislina-80-1-l
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Ok, najprej bi me mogli vprašat če sem še živa stari. Ta hudič od kisa ful ampak ful močno reagira s sodo bikarbono skor mi je plastenko razneslo. Fak.No recept je pa naslednji:
soda je baza, kis pa kislina to dvoje skup zna biti burno. ..To je v bistvu nevtralizacijska zadeva, nastaneta ti sol, ter voda. je p apo mojem mnenju sida zravn zaradi natrija.