Mehanik leta 2017

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.928
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Za zamenjavo olja in filtra, se razume, ne boš dal 100€ no!!!!!!!
Kolk pride recimo hudo dobro olje, ene 6 litrov? 50€, filtr 20€ in 10 minut dela, če nimaš avta na dvigalki? Ene storitve so hudo precenjene. Pol pa ti neki raziskuje, ker nekje neki drgne, pa porabi eno uro in ti pol razlaga kaj vse je mogel naredit in zakaj je tko drago. Pa ja. Če pa recimo mehaniku namigneš kaj kej bi lahko bilo narobe se ti pa smeje, kao a si že mehanik. Ko ugotovi, kar mu poveš se pa bebca dela. Dej papirje nazaj al pa sam olje menjal, pismo.Nisem mehanik, pa hvala bogu sem mogel že mlad prijet za ključe , če sem se hotel vozit al pa delat.
Lahko tukaj dodamo še druge branže. Majstri hočejo folk nategnit do konca, hoče zaslužit v enem tednu za cel mesec. In tist, ki nima pojma o stvareh je tih in plača ves penast. Tist, ki se na kaj spozna, pa ne bo plačal, ker ve, da material je lahko hudo cenejši, če ga sam kupi v trgovini, brez popusta.
Saj vsak vidi in sliši v svoji okolici kako in kaj. Ni mi pa jasno, da nesposobni in zlatarji imajo promet. Kako je folk lohk toliko prtegnjen, da jim nesejo €.
Avtomehaniki so vajenci proti centralarjem in nekaterim črpalkarjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ko berem razmisljanje nekaterih mi je jasno, zakaj je Einstein rekel »Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«

Gremo na kosilo, nato pa smucat za en teden. Mesa ne bom nesel s seboj v gostilno, poraba avta dobrih deset litrov, Vitrex vem, da je notri, ker so mi ga na servisu dolili (ne vem, koliko stane) pa en en liter sem ga za darilo dobil za seboj.

Zena ne pa ravno ker prispa od frizerja in je dala 110€ za strizenje in barvanje. Soseda to sicer naredi za pol cene brez racuna, ampak ne zelim. Cist racuni dobri prijatelji.

Dokler bom zdrav, se mi jebe, koliko kaj stane. Ce je kaj predrago, si pa pac ne privoscim. Zakaj? Ker se mi ne da s tem ukvarjat in premisljevat?

P.S. Lahko leto se mi je v Dubrovniku pokvaril avto - pol leta izven garancije. Redno servisiran, nikoli nisem s seboj materiala prinesel, nikoli vprasal za popust. Delo vedno korektno in kvalitetno opravljeno. So mi mojstri brezplacno z vleko poslali nadomestno vozili in odeljali mojega. Ko sem se vrnil domov, ker bil moj avto popravljen. Si ne predstavljam, da bi to naredili, ce bi sam material nosil in na servisu pametoval, kot nekateri tukaj.

Pa lepe praznike vsem.

Kaj vse so strigli
evil.gif

Dajmo se malo zbrat.

Kaj so to redni servisi?

Menjava olja in filtrov pa ogledovanje obrabe...

To ni neko posebej strokovno zahtevno delo, narejeno na brzino, staro olje še ne steče ven, že privijajo in dolivajo.

In ker na "rednih" servisih nimajo kaj početi, ostudno polupijo na ceni olja in potrošnega materiala.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri nas je moško striženje 7 EUR...
smile-1.gif

res pa je, da ti ne svetuje........ LOL

v gornjem ceniku je še kanališčina obračunana

I

Izbrisan uporabnik #488

Isto je pri mehanikih.

Mehanik mojster ima v zapestju moment ključ
smile-1.gif

on mojstrsko privije filter

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Sam dražjega ni našel njegova je res lahko vesela
evil.gif

Nasla si ga je sama in ga tudi sama placuje. Glede na njen mesecni zasluzek me to sploh ne moti.

Sicer pa ves, kako pravijo: "Happy wife, happy life".

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Sam dražjega ni našel njegova je res lahko vesela
evil.gif

Nasla si ga je sama in ga tudi sama placuje. Glede na njen mesecni zasluzek me to sploh ne moti.

Sicer pa ves, kako pravijo: "Happy wife, happy life".

tukaj je "vesel" predvsem lastnik.... vsi drugi so pa nategnjeni
crazy1.gif

"mladi stilist" je verjetno dijak na pripravnistvu?
hysterical-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
@easy, lastnik je verjetno res vesel. Moras pa znat to ustvarit. In ce bi bilo to tako lahko, bi vsaj pol ljudi na Alterju to naredila, se strinjas?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
@easy, lastnik je verjetno res vesel. Moras pa znat to ustvarit. In ce bi bilo to tako lahko, bi vsaj pol ljudi na Alterju to naredila, se strinjas?

Ne, se ne strinjam. Druzba je naceloma sla v 3pm in denar ni merilo cloveka. Zenske na Zahodu so pri tem spoh cvetke, podjetja pa na racun obsedenosti glede samopodobe mlatijo mastne dobicke. V svojih EPP pa sproti rusijo zenskam samo da pridejo po dnevni "fix". Dobicnkonostno je, moralno/pravicno/posteno/dobro zagotovo ni. Taksni praksi na jugu recejo "porez na budale".

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti nimaš s tem problemov. Vaše babe so itak zadekane ali vsaj z rutami. Tako da to ni tvoja skrb konec koncev.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.873
6.531
113
Oh easy. Zahodnjakinje si resda se niso kap na glavo povežite, ampak 30 let nazaj jih tudi vaše na Balkanu niso imele. In takrat so bili zlati časi za frizeraj. Fen frizura 1X tedensko, barvanje samo v salonu, trajne,... Denar je na kup letel, 110evrov enkrat na dva meseca je drobiž proti tem, koliko so ženske svoj cajt znesle frizerjem. Pa nikdar jim na kraj pameti ne pade, da bi šampon s seboj prinesle, ne takrat ne zdaj.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Vse je dosti bolj enostavno, ko je denarja toliko, da se ne sekiraš.
Tisti, ki ga nimajo pravijo, ta je to davek za budale. Tisti, ki ga imajo pa jih boli kita.
Je pa zanimivo, ko eni drugim pametujejo.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Hanzi

Kaj pa amortizacija?

mehanik ti v pol ure naredi servis in ti računa za delo 50 (+ material) in zelo pogosto se jim dogaja da je menjava olja in filtrov ura dela v resnici pa v tem času naredi dva. Od 50€ mu gre 20 na uro za plačo ( pa dvomim da ima kak mehanik 2 jurja neto plače), 30 na uro mu ostane za amortizacijo. 2100 ur/ na leto če dela redno samo 8 ur na dan. Z 60 jurji € /leto si lahko kupi vsaj po nove delavnice ne pa amortizira komplet ključev in dvigalko.

Ne naredi v pol ure, to je (razen pri kakih predpotopnih avtih in samo menjavi olja) pravljica.
Pa računaj, da mora zaslužit še za plačo sprejemnika, šefa servisa, direktorja, računovodstva, ... Ša da je treba vsakih par let obnavljat servis (ja, take so pač zahteve principalov). Pa to financirat. Pa še kup stvari. Izpbraževanja (ki so dostikrat v tujini, z letalom) ... Ipd ...

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
vsak mehanik, ki ve kaj dela ima reden servis opravljen v 30 minutah,

Menjaj olje na Insigniji 2.0 cdti v 30 minutah. Ampak tak, da ne bo potem še iz avta kaplalo naslednji tedn.
Menjaj na ceedu 2.0 crdi naftni filter in olje 30 minutah
Menjaj na nekaterih bmw ali audi a6 naftni filter in olje v 30 minutah.

Ni več tega da avto dvigneš odšraufaš filter spustiš olje in gremo dalje. pri vedno več avtih 10 minut samo plastike stran šraufaš ker jih je miljon. Potem drugi majo filtre tak nedostopne, da je treba pol delov pod havbo ven odšraufat da se zraven prikopleš. Potem je tu zraven še priklop na računalnik in resetiranje intervalov oziroma pri nekaterih v števcih. pa spet vzame nekaj minut. V glavnem menjava olja in filtrov ena ura ni nič pretiravanje. Pa tudi več kot ena ura pri nekaterih modelih je še vedno realno.
Samo poglej kaj vse si mogo na e60 stran šraufat, da menjaš en jeben filter https://www.youtube.com/watch?v=WPfRhk8tCLM

Plus da se pod redni servis šteje pregled vseh cevk za bremze, stanje oblog in diskov, stanje vseh puš in končnikov, pumpanje gum, pregled žarnic.

467716-post_slo.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Najbolj zanimovo pa je, k Alteras, kot zagovornik nepooblascenega servisa in neoroginalnih nadomestnih delov kupuje rabljen avto.

A servisno knjizico imate? Imam, seveda.

Ja, samo servisi pa niso bili opravljeni na pooblascenem servisu? Seveda ne! Oni so lopovi, pojma nimajo, sploh ne znajo nic popravit, sami vajenci tam delajo.

Ja, ampak kako pa naj zdaj vem, da je bilo vozilo redno in pravilno vzdrzevano? Veste, avto, ki nima servisne knjizice iz pooblascenega servisa je avromatsko vredno manj in se ga tezje proda. Sicer se se zanimam za avto, ampak ene 2.000€ boste morali se ceno spustiti...