Megane ali Laguna ? rabim pomoč...

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
Mislim da je stvar se hujsa. Ne samo da nocejo dat vec za avto se 100 km se jim ne da zapelat. Pa pustimo zdej da prodajalci v opisih samo lepo pisejo in celo v telefonskih pogovorih zamolcijo ocitne stvari, samo kot pravim ce jim je vseeno kaj kupijo pac hvala bogu vec ostane za pametne kupce tisti prvi pac grejo k dealerju in kupijo tistega ki jim tam lepo izgleda.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
1,6 motor je praktično neuničljiv. Laguna je karavan?

jaz pa v tole ze malce dvomim, ker ne poznam niti enega, ki bi naredil s tem avtomobilom preko 200.000km. avtomobili so povecini res ze stari ampak vec ali manj drugi avto pri hisi in ko rabis v nedeljo k masi in enkrat tedensko na njivo in v mercator verjamem, da je bulletproof motor. drugi pa za primarne avtomobile furamo vec ali manj dizle in teh 200.000km prenesemo notri v 6, 7 letih itak nas pa velika vecina kupi rabljene z vprasljivo kilometrino. in imajo najmanj toliko podlage.

hocem reci, ce poznas koga, ki taksen avto fura primaren avto za familijo pa da ima min pol mio km bom verjel...

ista fora z yarisi, poloti in podobno. babji avto, v 10 letih naredi 80.000km in je avto vrhunski in bulletproof.

rmegan, l.06, 1.5dci, je šel od hiše z dobrimi 200k km in sem ga dal brez slabe vesti
wink-1.gif
če ne bi imel drugih potreb, bi ga vrjetno še sedaj imel. res sem pa preventivno menjal ojnične ležaje.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik netko pravi:
Mislim da je stvar se hujsa. Ne samo da nocejo dat vec za avto se 100 km se jim ne da zapelat. Pa pustimo zdej da prodajalci v opisih samo lepo pisejo in celo v telefonskih pogovorih zamolcijo ocitne stvari, samo kot pravim ce jim je vseeno kaj kupijo pac hvala bogu vec ostane za pametne kupce tisti prvi pac grejo k dealerju in kupijo tistega ki jim tam lepo izgleda.

Kupci se včasih obnašajo, kot da hočejo biti nategnjeni. Te pokliče, mu razlagaš 10 min kaj se je z avtom dogajalo, kaj je bilo menjano, kaj bo za menjati v bližnji prihodnosti, zanima pa ga samo zadnja cena. Tovariš, za nižjo ceno pokliči na to številko (številka prvega cenejšega avta na a.net) in nasvidenje.

Dawid88

Pripravnik
3. jul 2015
82
17
8
www.spoliraj.me
Glede 1.6 mašin bi se kar strinjal z uporabnikom @turbotich, čeprav 1.9 dizli tud niso slabi od 06 dalje, ampak je pa spet potrebnega nekaj več denarja za vzdrževanje dizla pri 250k km, je pa zadeva spet relativna, na kak avto, oz. mašino naletiš.

Sam sem bil v podobni dilemi 3 leta nazaj, jaz sem takrat sicer vzel laguno 1.8 16V motorjem, avto ima sedaj 270.000km in ni nobenega problema, tudi poraba je ok, nekje 7,5 pri normalni vožnji.... Je pa pri Laguni res z elektroniko malce tako tako, mehanizmi za dvig stekel, čitalec kartice, osvetlitev klime, mehanizem zaklepanja, med drugim tudi puše na zadnjem mostu itd.... Ampak če nimaš ravno dveh levih rok lahko več ali manj vse te nevšečnosti popraviš sam, deli pa tudi niso dragi, za določene stvari pa samo rabiš spajkalnik, 10min časa...
smile-1.gif

lp,

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
1,6 motor je praktično neuničljiv. Laguna je karavan?

jaz pa v tole ze malce dvomim, ker ne poznam niti enega, ki bi naredil s tem avtomobilom preko 200.000km. avtomobili so povecini res ze stari ampak vec ali manj drugi avto pri hisi in ko rabis v nedeljo k masi in enkrat tedensko na njivo in v mercator verjamem, da je bulletproof motor. drugi pa za primarne avtomobile furamo vec ali manj dizle in teh 200.000km prenesemo notri v 6, 7 letih itak nas pa velika vecina kupi rabljene z vprasljivo kilometrino. in imajo najmanj toliko podlage.

hocem reci, ce poznas koga, ki taksen avto fura primaren avto za familijo pa da ima min pol mio km bom verjel...

ista fora z yarisi, poloti in podobno. babji avto, v 10 letih naredi 80.000km in je avto vrhunski in bulletproof.

Evo iz prve roke....

Sestra ma Renautl megane scenic 1.6 - imajo to za edini avtomobil pri hiši in je že lepo obrnil 270 000 km. Za bencinarja s preverjeno tehniko noben poseben dosežek-saj meni se tako zdi. Je pa dejstvo da je to eden njihovih boljših motorjev. Edino vžigalne tuljave so rade crkovale, potem se pa počasi že neha....

LP

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
2 Meseca nazaj prodal Xsaro 1.6 8V z 270 000 km .Motor je (bil) bp, nikoli niti ene težave v šestih letih lastništva. Šrav hecno, motor je bil tako zelo suh, da je bil pokrov ventilov povsem rjast..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Kolega ma 600 jurjev na kangooju 16 16v.

eni izmed mariborskih dimnikarjev so meli 580k km. avto totalna katastrofa. Več rje kot pleha. sedeži še samo ogordje brez pene bolj ali majn. vse polamano. Motor pa še kr delal
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
2 Meseca nazaj prodal Xsaro 1.6 8V z 270 000 km .Motor je (bil) bp, nikoli niti ene težave v šestih letih lastništva. Šrav hecno, motor je bil tako zelo suh, da je bil pokrov ventilov povsem rjast..

Raje povej kaj je bilo z zadnjo premo(mostom).
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz imam na multijetu 120KM, dpf filter... ki je precej bolj precizna masina 220.000km pa je kompresija se vedno na vseh cilindrih preko 90%... tako, da mene te pivniske debate od pol mio km in vec ne zanimajo kaj dosti dokler nimas papirja.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
jaz imam na multijetu 120KM, dpf filter... ki je precej bolj precizna masina 220.000km pa je kompresija se vedno na vseh cilindrih preko 90%... tako, da mene te pivniske debate od pol mio km in vec ne zanimajo kaj dosti dokler nimas papirja.

čim prej do tribesmana in dvigni na 155KM
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj bi, pa je sklopka presvoh, ne da se mi do sinterja hoditi (beri nimam dinarja) in jo v kevlar "oblaciti"... ce kdo, potem jtdji chipanje najbolje prebavljajo...
evil.gif
sem imel pa dobloja, ki je bil leteca opeka...

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Poleg tuljav, je včasih (pogosto) na udaru tudi jermenica. Pri našem 1.6 16V jo bo treba menjat že drugič...