Medvedje

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Kaj mislite o številki - 500 medvedov trenutno v Sloveniji? Jaz sem včeraj skor s stola padla, ko so to povedali po TV-ju. Nekaj jih bodo sicer odstrelili letos - 70 ?

Če je njegov teritorij velik 100km2 (samice), teritorij samcev pa še večji in glede na to, da so samotarji, se meni zdi ta številka medvedov pri nas noro visoka.

Sicer pa američani pravijo 'a fed bear is a dead bear', kar pomeni, da ko se enkrat navadi na hrano pri ljudeh se ga nikoli ne odvadi in postane zelo agresiven, ter je nujen odstrel. Pri nas si pa še kar zatiskamo oči pred tem.

Meni so ful luštkani (na slikah), če bi ga pa srečala v gozdu pa ne vem koliko bi mi še bil simpatičen.
wink-1.gif

hissy-bear.jpg

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Tele zoblje meni niso nič luškani. Po mojem se bo moral človek malce bolj prilagodit okolju, pa bo problemov z medvedi veliko manj. Mogli bomo prerasti sistem, da je medo bogi pa lačen pa ga je potrebno nahranit. Pa mal bo treba pazit kaj se pušča okrog hiš, ...
Pri nas je dosti srn naprimer, pa ne delajo kakšne škode, ker se da pred njimi brez problema zaščitit. Trak okrog njive je že dovolj za srne.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če ga vidim v bližini hiše dobi šus v glavo! Aja orožje imam registrirano.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ma dejte komplicirat zarad teh medvedov. To so podobne scene kot s kačami... Oboji so grozni, smrtonosni in napadalni v zadnjih 60 letih je pa zanemarljivo malo smrtnih primerov s strani teh živali.

Vsak, ki dela paniko zaradi medvedov, naj primerja število smrtnih žrtev zaradi klopa in število smrtnih žrtev zaradi drugih živali.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
To ni rjavi medved (pri nas najbolj zastopan). Pa še, medved se običajno izogiba ljudi.

Je pa res, da če nabašeš med samico in njene mladiče, da boš videl podobno sliko.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Lol taki medvedje pa niso pri nas. So samo malo manjši:D Naši jih dostkrat srečajo ko gredo jahat (okolica Kureščka) Jst ga nisem videl ga je pa konj zavohal ka se je na mestu obrnl pa začel galopirat, men pa nič jasno:D

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
mal OFF ampak vseen,
tukajsni spanski in francoski kolegi/kolegice poznajo Slovenijo predvsem zarad medvedov, ki smo jih izvozili tja

sem bil prav presenecen, celo nesrecno Micko poznajo (tisto, ko so jo povozili v Pirenejih se mizdi), sicer ime izgovorijo malo drgac kot mi, ampak vseeno vedo od kod prihajajo zveri
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Pri nas je dosti srn naprimer, pa ne delajo kakšne škode, ker se da pred njimi brez problema zaščitit. Trak okrog njive je že dovolj za srne.

mate pa boge srne, pri nas so skakale čez 1.20m ograjo, jih je pa električni pastir odvadil, aja, pa lovc je malo pomagal

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
.... sicer ime izgovorijo malo drgac kot mi, ampak vseeno vedo od kod prihajajo zveri
tongue-1.gif
Slovakia? Slavonia? Solvinia?
grin1.gif

Drugače pa bodo že zvedeli, odkod prihajajo Zveri - po junijskih volitvah
grin1.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
ksz.
To da smrtnih primerov do zdaj ni bilo je pa verjetno posledica tega, da so medvedje postali tako množični šele v zadnjih letih in pa to, da se ljudje nekaterih gozdov in samotnih poti načrtno vedno bolj izogibajo.
Leta 2001 - jih je bilo 350. Se pravi se številka konstantno povečuje. Če imajo vse te samice letno več kot 70 mladičkov, vprašanje če se sploh odstreli tako število medvedov, tudi če je predvideno. Živi pa 20-30 let. Se pravi jih bo vsako leto več. Sicer pa po številu medvedov v Evropi in drugod se mi sploh ne zdi, da bi bili pretirano ogroženi, razen mogoče na nekaterih področjih npr. Španija, Francija.

To sliko sem pa pripopala, ravno zato, ker na unih drugih k so tko cute, bi jih človek kar objel. :) Tale zgleda malo bolj realna. Sicer si pa niti ne znam predstavljat kako zgleda, ko v gozdu naletiš na kakšnega 300kg medveda. Je že kdo ugotovil?!
shocked-1.gif

Še tisti na Blokah, ki so jih navajeni so se čutili ogrožene ko so jih gledali na svojih dvoriščih.
frown-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Patsy pravi: Sicer si pa niti ne znam predstavljat kako zgleda, ko v gozdu naletiš na kakšnega 300kg medveda. Je že kdo ugotovil?!
shocked-1.gif
Moj foter
grin1.gif

Pri teku po gozdu sta se z medvedom skoraj zaletela. Nato pa tek-vsak v svojo smer
evil.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:

brez skrbi, vsi sodelavci razlikujejo med SLO, SVK,...., ce ne druga zarad mene
cool-1.gif
Prejkone si se s tole izjavo zaklal.
hysterical-1.gif

Meni, naprimer, ob tvojem imenu, liku (avatarju) in delu (posti na Alterju) najprej pride na misel Pepčki, potem Butalci, nato Naivkoti, ki se jih da vleč za nos; brez tvoje zasluge pa: Sosedje od Hrvatov, Patria-rhi itd. Slabo promocijo nam delaš gor, ok, "delaš", ker itak skos visiš na netu.
tongue-1.gif