Mednarodna dostava paketov

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zanimivo. S katerim depojem pa delaš, če ni skrivnost?

Tudi jaz z DPD delam dobro leto in so sami problemi. Mogoče je odvisno od depoja.

Lahko prosim mal bolj opišeš probleme? Ker sem jaz tud ciljal na njih (ker so poceni) ampak so o njih zelo mešana mnenja. Mam pa rad zanesljivost ampak ni potrebno tok huda kot pri DHL. Neko srednjo varjanto, da bo sigurno prišlo npr. v enem tednu in bo zato malo cenejše, ker dalje traja. Ampak, da bo sigurno prišlo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Jaz sem uporabljal za odpoklic storitev, torej da gredo oni na naslov in poberejo paket, ter ga dostavijo na željen naslov.

Edini, a žal največji, problem je bil to, da niso redno pobirali. Ko so enkrat pobrali je pa bilo vse OK. Ampak kaj mi to pomaga, če kakšnih 10% paketov niso pobrali.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
A sploh niso pobrali, tud če si jih poklical in opozoril?

No sej 10% ni take sile.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Odvisno od posla. Neke je tudi 1% sila. Pri UPS ali pa DHL se to ne zgodi, da ne gredo pobirat. Kvečjemu se kdaj zalomi z dostavo, a je zelo zelo redko.

Sem jih ene parkrat opozoril in nazadnje napisal mail "šefu" depoja in jih povprašal, po možni rešitve. A niti odgovora ni bilo.

Je pa DPD edina firma, s katero sem delal, ki je v tem dobre letu menjala več kot 5 voznikov. Tudi to nekaj pove.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Odvisno od posla. Neke je tudi 1% sila.

Se strinjam. Pr men naprimer ni. Glede na to da mam preko door-to-door po evropi 2-3 pakete mesečno.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sem jih ene parkrat opozoril in nazadnje napisal mail "šefu" depoja in jih povprašal, po možni rešitve. A niti odgovora ni bilo.

Če me pa kaj razpizdi je pa ignoranca. Se morm še mal pozanimat o drugih predn se odločm.

Hvala za info.
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Cene se mi sploh ne zdijo ugodne, dostavni časi pa tudi niso na nivoju.

To..glede evrope. Kako je USA pa ne vem, verjetno boljše, glede na to, da je fedex ameriški.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Cene se mi sploh ne zdijo ugodne, dostavni časi pa tudi niso na nivoju.

Jaz imam podobno izkusnjo z njimi - vec paketov pred leti, pot je sla pa takole:

1. dan: sprejem (Seattle, WA) -> zbirni center (slo je skozi nekaj tock v ZDA proti vzhodu)
2. dan zbirni center -> Frankfurt -> Bratislava
3. dan: Bratislava -> Frankfurt -> Brnik (cez noc oz. v bistvu cetrti dan zjutraj)
4. dan: Brnik (sviranje k****)
5. dan: Brnik (sitnarjenje spediterja, ceprav je lepo pisalo, da vse skupaj placa posiljatelj, a debili ne znajo brat oz. so me enkrat se celo poskusali ociganiti za ~$150, ki so bili ze placani)
6. dan: Brnik -> dostava

Hitreje je stvar sla cez cele ZDA, cez Atlantik, konsistentno najprej v Bratislavo in nazaj v Frankfurt (to se je zgodilo pri vseh paketih, a se ne spomnim ali je bil na vseh naslov pobrkljan ali kaj) in do Brnika, kot pa potem skozi carino, skozi roke dobesedno imbecilnega lokalnega zastopnika (to je ocitno nujni kriterij, da postanes partner teh dostavnih sluzb v Sloveniji, enako je z UPSom), dostavo in do naslova, ki je manj kot pul ure stran od Brnika (ja, razumem da ne pripeljejo najprj meni, potem pa sele vsem ostalim ...) ampak nisem pa niti ene Haloze ali Crnomelj).

V glavnem - ce bi Amerikanci (Fedex, UPS) vedeli s kaksnimi nesposobnimi kreteni so se specali v Sloveniji, bi jih ze zdavnaj poslali v tri krasne. Ti se obnasajo kot da bi bili "v nacionalnem interesu" nekje v Severni Koreji ... prej ko propadejo, boljse bo za vse. Sploh ne bi o tem kako si domisljajo, da bodo kar za vsako nedelo zaracunali nevemkaksno ceno, in to kar za stvari, ki jim jih sploh ni nihce narocil, kar je tudi nekaj boljsega
stupid-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Baje je najmanj problemov z DHL špedicijo.

Z pošto slovenije imam grozno slabe.

Trenutno spet poskušam z DPD, za evropo, in so zgleda postali malo bolj resni, zaenkrat sama hvala. Cene so pa tako smešno nizke, dobavni roki pa na nivoju UPS-a, kateri je 3x dražji. Govora je o navadnem, cestnem prometu, DPD pri nas zaenkrat še nima express, bi pa naj bilo v pripravi.

BlaY0

Zelenc'
19. feb 2009
2
0
1
Jaz sem včeraj klical na DHL, ker moram poslati en 15kg težak paket v Anglijo pa me je skoraj na rit vrglo, ko mi je prijazna gospa zaupala ceno... 118€!!! Najprej sem jo vprašal če se heca... potem sem ji povedal, da je v obratni smeri 55€ (za fizične osebe). Potem sem ji povedal še da ima DHL v Nemčiji za dostavo po celi Evropi enako ceno in sicer do 20kg 32€. Potem sem jo vprašal če ve kaj je to Europlus pa Europack pa ni imela pojma o čem govorim. Potem sem jo vprašal če ve kaj to pomeni DHL. Spet pojma ni imela. Skratka banda ima tudi do 4x višje cene kot jih imajo enake ali boljše storitve po Evropi (isto od DHL-ja). In jih ni prav nič sram... jaz bi jih dal kar v cajtnge.

BlaY0

Zelenc'
19. feb 2009
2
0
1
Aja pa še to sem ji rekel, da jaz z Adrio letim v London in nazaj za 233€ pa še 20 kil prtljage imam lahko s seboj... pa še ene 5 kil v osebni prtljagi. Skratka DHL Slovenija so eni navadni oderuhi!