Medevedje meso

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
V letu 2010 so eni lovci imel medvedje meso in sem ga hotel sprobat pa sem na napačno posodo pokazal in sem srnjaka jedel, ko sem hotel še medveda pa ga ni bilo več.
Sej ne da se sekiram ampak probal bi ga pa vseeno.
A je v slovenji kakšna lovska gostilna?
Od druge eksotike sem jedel noja, kačo, deževnike, hrošče in losa.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Gostilna Pri planinskem orlu v Stahovici
cheer.gif


Samo ena stvar je, meni razne brusnicne omake in ostala sladka sranja ne disijo zraven zato se dogovori s sefom kuhinje, da ti ne da tega zraven, ker dobis po defaultu zadevo skoraj v evrokremu, ker pac drugace disi kot s kostno moko futran prasic. Clovek je en normalen dec, za razliko jarega gospoda v gostilni pod Krvavcem oz. attention **** v gostilni med Vodicami in Smartnem in bo dobro razumel po kaj si prisel...
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ampak ne pričakuj neke visoko okusne pojedine, ker medved žre pač vse, in ravno zato jih delajo (tako kot večino divjačine) v divjih omakah, ki prekrijejo malo okusa/vonja.
 

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Kaj pa lovski dom pod Stolom, na Završnici pri Žirovnici? Tam kjer imajo pred lovskim domom v kletki dva medveda. Ne vem pa, če tudi nudijo medvedje meso.
Se ti splača it tja vprašat če imajo... lačen sigurno ne boš odšel od tam (porcije.za.dva.press).
 

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Heh jaz sem pa mislil, da se to prodaja bolj pod emm šankom
smirk-1.gif
a jih to gojijo za zakol al kako?
Mal težko verjamem, da se ga dobi ravno v vsaki gmajni za gostilno.
 

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tole majo pa v šparu zamrzjeno. Kupil sem že divjega prasca in jelena, medveda pa še nisem opazil. S kvaliteto sem bil zelo zadovoljen, nisem pa nek poseben divjačinski poznavalec in gurman...
 

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Od tega Nimroda sem dvakrat vzel divjega prasca za golaž. Prvič je bilo OK, drugič pa je iz kotlička tako ogabno smrdelo, kot da bi vanj vrgel celo tovarno ribjih konzerv. Vse skupaj sem potem vrgel stran. S čim futrajo te prasce ne vem (očitno z nekimi ribjimi stranskimi produkti), vzamem pa tudi ničesar več od te zmrznjene divjačine.
jezen.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mi imamo ponavadi njihove srne in jelene (zrezki in golaz), pa je bilo se vedno v redu.
 

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Morda je svinja bolj tricky. Sem tudi že dobil pečenega odojka z dolenjske, ki je tako smrdel po pomijah, da ni bil užiten...
 

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sem ga jedel, pa ti moram rečt da nisi kaj dost zamudil. Še ena oblika divjačine.

Mogoče je bil slabo pripravljen se pa strinjam z mojim očetom kako se mora medvet pripravit:

Vstreliš, odereš, kožo za tepih, medota odrtega privežeš in ga celega položiš v deroč potok, da voda odnese
ves vonj in svinjarijo, tako pustiš nekaj ur, nato pa greš in štrik še odrežeš. To je to.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Morda je svinja bolj tricky. Sem tudi že dobil pečenega odojka z dolenjske, ki je tako smrdel po pomijah, da ni bil užiten...

to je tud z navadno svinjo tako, baje je v bistvu problem v merjascih, jim je treba kar nekaj cajta prej jajce pošipat, da je užitno, drgač je celo meso za v smeti
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
men pa ni jasno, kako je lahko meso divjačinsko, ko pa je gojeno na gojiščih??? futrana s strani človeka?

kr neki je tale razna divjačina. samo preseravanje za bz. če je že kaj dobrega je to nekaj kar lovec ustreli, in se poje v ožjem krogu. ne pa v gostilnah, kjer je to vedno na voljo... to je že industrija.

in tud v tisti prodajalni nimajo medveda, ker jih ne morejo gojit. vse ostalo se goji, in se prodaja kot "divjačina"

medveda imajo pomoje v zelo redkih gostilnah, po visoki ceni, ker tako veliko jih pa tud ne postrelijo, da bi jih lahko kar vedno imeli na voljo... pa še to si ponavadi lovci med sabo izmenjajo, preden prodajo v gostilne...
 

lady27

Zelenc'
26. okt 2007
24
0
1
jst sm jedla medveda v skaručni, mi je bil všeč, so pa takrat rekl, da ni skoz na meniju, poklič pa vpraši.
 

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
men pa ni jasno, kako je lahko meso divjačinsko, ko pa je gojeno na gojiščih??? futrana s strani človeka?

kr neki je tale razna divjačina. samo preseravanje za bz. če je že kaj dobrega je to nekaj kar lovec ustreli, in se poje v ožjem krogu. ne pa v gostilnah, kjer je to vedno na voljo... to je že industrija.

Nimrod odkupuje po lovskih družinah - vsaj pri naši in sosednjih. Je pa res, da jim prodamo, kar noben od naših noče odkupit, e.g. 12-letna srna al pa ustreljeno u stegno ipd...
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A pri lovskih druzinah lahko kupujejo samo clani, ali je tudi kaksna varianta za "zunanje" ? Bi bila pac dva prisklednika manj v verigi (Nimrod in prodajalna).