MB Webasto sistem

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ja, saj nekaj je na tem. Meni je akumulator pobralo v dveh letih. Sicer sumim, da je bil malce z napako, ampak pozimi recimo grejem pol urce, potem se pa peljem 15-20minut v službo :) Ok, pa potem še nazaj.

Samo, če je vse ok, bi se moral akku napolniti tekom poletja recimo..

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ravnokar ste iznašli rešitev za vse energetske težave! Celo poletje filaš aku na sonce in ga potem celo zimo trošiš za gretje. Ccccc.

80Ah je pač samo 80Ah in nič ne nuca poleti dofilavat. Večina modernih avtov rabi vsake kvatre eno pošteno večurno vožnjo ali pa recimo vsake tri mesece priklop na polnilec akuja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Torej enkrat na morje do hrčkov pa je to to, mogoče pa zaradi tega večina slovencljev to počne
wink-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer ne vem kje je hondi to pobral, poraba webasta je nekaj čez 100W ob zagonu (predgretje) in potem okoli 20-40W med delovanjem .. odvisno od tipa grelca in motorja. Skratka sam webasto lahko mirno deluje celo noč.

Največ porabi ogrevanje kabine potem zato ker mora delovati ventilator in pri sodobnih avotmobilih mora bit vključena elektronika na nivoju vozila. To pa lahko takoj prinese par 100W, ampak tu spet ni treba da je vključeno vedno oz. da piha vedno (pol ure) in na full.

tako
ure so večinoma nastavljene na max 30min, po tem času ga moraš ponovno prižgat (na daljinca, ročno ipd.) - porabo sem definiral skupaj z ventilacijo itd - tako pravijo mojstri za grelce, na podlagi izkušenj

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
če je samo dogrejevanje je malo brezveze. Webasto ne porablja neke velike količine goriva. Svečka samo prižge plamen potem pa ugasne. Naprej lufa samo motor in elektomagnetna pumpica

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz imam tovarniško vgrajeno predgretje motorja na mojem P508 (sedaj star dobre 4 leta).
ko pade temperatura pod neko mejo (nevem koliko) se sam vžge ob zagonu motorja in hitreje segreje vodo in zrak.
lahko pa ga tudi programiram na neko uro oz. takoj.
Akumulator je še original in ne kaže neke šibkosti. Pri naslednjem avtu bom verjetno spet naročil predgretje. mi je kul.
škoda le, da ne morem gretje vklopit prek daljinca. mogoče bi se dalo to kako dogradit?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Mislim, da se da, imaš webasto evo model za katerega obstaja gsm thermo call GSM modul. Se pa bo s tem izgubila opcija programiranja preko menija

Ampak kontaktiraj lokalne webasto mojstre, in ne peugeot servis.