Moj 10 let star dizel z 180000km vidi 4000 obratov skoraj vsak dan. Res, da večinoma le tedaj ko zaviram z motorjem, mam pa zato še vedno prve zavorne ploščice, sklopko, vztrajnik in turbino. Tako da visoki obrati niso tak bauBau.
180000 pa prve zavorne...a to mas jadrnico?Moj 10 let star dizel z 180000km vidi 4000 obratov skoraj vsak dan. Res, da večinoma le tedaj ko zaviram z motorjem, mam pa zato še vedno prve zavorne ploščice, sklopko, vztrajnik in turbino. Tako da visoki obrati niso tak bauBau.
180000 pa prve zavorne...a to mas jadrnico?
Tako da visoki obrati niso tak bauBau.
ne, mogoče sam malo preveč resno prakticira zaviranje z motorjem, če se vozi z 2000rpm in potem zavira z 4000rpm ni njegova
vožnja kaj drugačna kot pri tistih voznikih ki intenzivno speljujejo in agresivno zavirajo, z razliko da on samo z mašino
oni drugi pa v glavnem z bremzami...
Pri dizlu, če samo gas spustiš dosti zavira, seveda če voziš s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo...
Nebi rekel da sem ovira. Ko zapeljem z avtoceste mečem prestave v nižje do druge, v ovinku grem pa običajno na polno v drugi.
Večja ovira so vozniki, ki so stalno na bremzi da ne rečem, da se v vsakem ovinku skoraj ustavijo. Ni mi jasno kaj je treba tolk bremzat. Folk bremza že 100 m pred ovinkom, ki se normalno spelje s predpisano hitrostjo.
Na avtocesti, kadar vozim 'lagano 110-120' pa vedno po desni, če prehitevam zvišam hitrost vsaj toliko, da tistemu za mano ni treba nič bremzat oz. zmanjševat hitrosti.
Nebi rekel da sem ovira. Ko zapeljem z avtoceste mečem prestave v nižje do druge, v ovinku grem pa običajno na polno v drugi.
Večja ovira so vozniki, ki so stalno na bremzi da ne rečem, da se v vsakem ovinku skoraj ustavijo. Ni mi jasno kaj je treba tolk bremzat. Folk bremza že 100 m pred ovinkom, ki se normalno spelje s predpisano hitrostjo.
Na avtocesti, kadar vozim 'lagano 110-120' pa vedno po desni, če prehitevam zvišam hitrost vsaj toliko, da tistemu za mano ni treba nič bremzat oz. zmanjševat hitrosti.
Tole potrdim. Nekateri prav pred vsakim ovinkom pobremzajo. Za sigurno..O kakšni nestrpnosti to. Napisal sem le, da v povprečju folk čist preveč bremza. Mal opazuj vozila pred sebo. Non stop zavorne luči prižgane.
Kako to mislis?radarski tempomati znajo tudi iz lepega in za brezveze bremzat