MasterCard zaščita

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A da ga dobiš moraš vpisat PIN. Pač ne napišeš PIN-a v spletno stran ampak v tisti 'kalkulator'. Skratka PIN moraš uporabit pri nakupu, lahko pa dlakocepiš, če ti paše.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
samo ce mas dodatni kalkulator... drugace se ponavadi registriras z davčno potem pa vpisuješ geslo...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Sicer pa je na nekaterih spletnih straneh še vedno možno kupovat brez PIN-a, napišeš številko kartice, ime, veljavnost... in lahko plačaš karkoli.

Še živ dan nisem na internetu vtipkaval pina od MC kreditne kartice. Mogoče misliš CVV kodo? Se je dalo še pred kakim letom na Petromatih plačati bencin brez vtipkavanja PIN-a. Sedaj to ne gre več.
Pin vpišeš če hočeš pogledati stanje na bankomatu, cvv (ponekod se imenuje tudi cvv2) je oni koda na zadnji strani kartice.

https://www.crowsnest-santacruz.com/images/cvv3.jpg

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Nisi še naletel na trgovino, kjer si moral vpisat Securecode? Če pa je takih že večina.

Večina? Amazon in večina naših tavelikih pač ne. iTunes takisto. Pravzaprav sem do sedaj točno enkrat naletel na securecode in pač šel kupit drugam.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tvojemu antivirusu se je zrolalo.
tongue-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Po moje je pa vsebina - Mastercard + še nekaj besed iz katerih brskalnik sklepa, da je phishing.

Možno je tudi, da ste zgoraj pisali neumnosti
hysterical-1.gif

Edit:
chrome javi, firefox javi, IE pa ne.

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Na googlov blacklist je prišel URL... ni prvič (niti zadnjič).

PIN-a na webu pa res nikjer ne zahteva. Ponekod (redkokje) imajo SecureCode, večina pa številka kartice, expiry datum, ime , priimek pa CVV. S časom se spreminja, ampak počasi.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Jaz na spletu nikoli nisem pina vpisoval za mastercard ...

Ampak ne vem zakaj ne poštimajo tega, a naj bi bilo to kao dobr?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Nisi še naletel na trgovino, kjer si moral vpisat Securecode? Če pa je takih že večina.

Večina? Amazon in večina naših tavelikih pač ne. iTunes takisto. Pravzaprav sem do sedaj točno enkrat naletel na securecode in pač šel kupit drugam.

Ja, večina.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kako bi pa preko weba prebral čip na kartici, da bi se ugotovilo, da si vtipkal pravi PIN?

S čitalcem/koderjem ki ga dobiš na vsaki banki in se uporablja ravno za varno web bančništvo mogoče!?
grims-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nisem mislil na bančništvo, temveč na navadne štacune. Pa tudi pri bančništvu ne tipkaš PIN-a kreditne kartice.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Ja, večina.

mimovrste ne
booking.com ne
...