Mast za nego usnja

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Da si malo izposodim temo: s čim negujete in navlažite usnje, konkretno me zanima usnjena sedežna?

Troll

Pripravnik
25. feb 2016
136
5
18
Boljš je že, kot pa nič
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Čevljar je rekel da je dobra vsaka krema za roke.
Lahko pa kupiš tudi kaj namenskega.
Dedek čevljar , pa se ni bilo kozmetičnih pripravkov na kmetiji pred desetletji, jih je pa kar s svinjsko mastjo mazal.

Kakšno usnje pa.pravzaprav imaš?
Grem ravno danes po hribovske čevlje k gorenjskemu čevljarju pa ga lahko vprašam.

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Včasih se je za mazanje in impregnacijo gojzarjev uporabljal gamsov loj, takrat ko še gojzar ni imel membrane. Danes ko so notri razni texi je pa potrebno mnogo bolj paziti. Obstajajo namenski impregnacijski spreji, ki pa zaradi okoljevarstvenikov niso več to kar so bili. Impregnacija je bila prej pod oznako CF8 sedaj je samo še CF 6, ki pa je dejansko samo še 1/3 stare po kvaliteti zadrževanja in vodoodbojnosti.

Najprej povej kakšen čevelj nucaš zimpregnirat, ker če boš natrl na membranskega gamsov loj pozabi, da bo dihal

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
V okoliških štacunah za gojzarje kupim ?tjulnovo mast?. Vsaj tako gor piše. Kakšna je pa cena, nimam pojma, saj piksna zdrži več kot dve leti.

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
v vsaki motoristični trgovini.
konkretno v KMC Ljubljana na Dolenjski cesti imajo olje za nego usnja.
sam z njim mažem obutev, motoristične jakne, sedežne v hiši, sedeže v avtu,...
l.p.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Da si malo izposodim temo: s čim negujete in navlažite usnje, konkretno me zanima usnjena sedežna?

v bauhausu in v sparu imaš avtokozmetiko http://www.armorall.com/ En izdelke o njih sem imel za sedežno. Ni bila mastna, prvi dan se je res mal bolj svetla, pa mal bolj gladka je bila.
Čistil sem jo pa z robčki, ki sem jih dobil v lidlu/hoferju tudi samo za usnje. Verjetno pa imajo tudi pri armoralu te vlažne robčke.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Če je brušeno usnje ali pa kaj z membrano, potem kak impregnacijski sprej, za gladko usnje pa sem jaz kupila v Daichmanu nek vosek za usnjeno obutev (ta trenutek ne najdem škatlice, da bi ti lahko točno napisala). Mož si maže čizme z njim in pravi, da je ful zadovoljen, ker mu, glede na teren, po katerem hodi, še niso premočili.
smile-1.gif