Masažna kad in "pence"

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Torej pred kratkim smo si omislili masažno kad. Nič posebnega 6 šob in to je to. Poleg vode imaš lahko tudi mehurčke ki šibajo iz šob, mislim da se temu reče biserna kopel, nisem pa prepričan. Poleg stikala za vklop pumpe je še en ročni ventilček katerega po želji odpiraš in zapiraš in z tem reguliraš koliko zraka zajema in koliko je pač potem teh mehurčkov.
Zanima pa me sledeče.
Ker imam dva otroka, ki neizmerno uživata v kadi, me zanima zakaj naj ne bi smel uporabljati sredstva za penečo kopel?
Namreč z komerkoli se pogovarjal mi pravi "pazi da ne boš uporabljal peneče kopeli, se bo pumpa pokvarila". Me pa zanima čemu je tako, če je res. Kajti ko razmišljam je nivo zajema vode percej pod gladino in ne more zajeti pene, torej če ne more zajeti pene se pumpa ne more vrteti v prazno, dodatni zrak pa peno še dodatno speni.
Za hec sem enkrat probal in ni bilo videti da bi bilo kaj narobe z tem. Ampak vseeno raje vprašam da ne bo kasneje kaj hujšega.
Skratka, zakaj se ne sme uporabljeti peneče kopeli v masažni kadi?

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Lahko ti samo povem, da imamo Kolpino že več let in kljub uporabi penečih kopeli, še vedno dela brezhibno.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No tole sem čakal direkt nekoga, ki to isto počne.
Hvala, torej se bodo otroci lahko kopali z veeelikoo pene
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Navodila za ne-uporabo penečih kopeli so bila pri naši kadi priložena.
Čisto tehnično gledano, je možno, da bi zaradi prevelike količine pene šlo kaj narobe pri črpalki, čeprav se strinjam, da je zajem spodaj in je čisto vseeno, če črpalka črpa milnico, ali sredstvo za penjenje.
Bolj verjetno gre za kakšno varovalko proizvajalca, ki se na ta način izogne možnim reklamacijam.

Sicer pa tudi pri nas večkrat 'penimo', jaz sicer ne, pa ne zaradi strahu, temveč zaradi večjega užitka ob 'čisti' masaži.
10 minut in si prerojen...

LP

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Imate kaj težav z vodnim kamnom tisti, ki jo že nekaj let uporabljate? Ali je mogoče kakšen razbijalec, filter vodnega kamna pred pumpo?

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Kot vem, se vodni kamen nabira na grelnih telesih (bojlerjih, pečeh..) ne pa pa v masažnih kadeh, večji problem so alge , če sistema ne zalavfaš nekaj tednov imaš lahko neprijetno presenečenje (mislim dopust),ko ti flikne v vodo sivozelene kosmiče.
Pri nas kar enkrat na mesec pošteno zdrgnemo kad, potem pa naflikam v sesalec sredstvo za čiščenje kopalnice počakam, da ga pogolta, sperem s čisto vodo in konec
Je pa masažna kad čista potrata, ful tople vode,na koncu pa se samo še tastara enkratna dva meseca spravi noter, ja no če kakšno mladenko lahko še spraviš noter je, pa najbrž lahko dobra zabava.
Meni še ni uspelo....

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No vodni kamen se nabira tudi na pipah in tuših, ampak se ga da sorazmerno lahko odstranit.
Ne razumem pa tistega dela kjer govoriš da naflikaš v sesalec sredstvo za čiščenje kopalnic.
Kakšen sesalec, kam naflikaš, kakšno sredstvo za čiščenje?
A to sesalec misliš tisti ventil ki sicer sesa zrak za biserno kopel al kako?

Da je potrata mi je jasno, jo imamo že kakih 14 dni pa je še nisem sprobal, ampak naj bo veselje, ker sem jo sorazmerno poceni dobil.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
510
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Kot vem, se vodni kamen nabira na grelnih telesih (bojlerjih, pečeh..) ne pa pa v masažnih kadeh, večji problem so alge , če sistema ne zalavfaš nekaj tednov imaš lahko neprijetno presenečenje (mislim dopust),ko ti flikne v vodo sivozelene kosmiče.
Pri nas kar enkrat na mesec pošteno zdrgnemo kad, potem pa naflikam v sesalec sredstvo za čiščenje kopalnice počakam, da ga pogolta, sperem s čisto vodo in konec
Je pa masažna kad čista potrata, ful tople vode,na koncu pa se samo še tastara enkratna dva meseca spravi noter, ja no če kakšno mladenko lahko še spraviš noter je, pa najbrž lahko dobra zabava.
Meni še ni uspelo....

Moje mnenje je enako....enake težave in pripetljaji, če lahko temu tako rečem....
Glede vodne pumpe, ni težav, že 14 let dela b.p., s peno ali brez
cool-1.gif