Marže v trgovinah

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
v COOPu v Ita je recimo liter radesnke navadne (1 l steklenica) 49 cetnov, 1,5 l plastneka klasične radenske pa mislim da 53 centov...v povprečju je plastneka, steklenica Radenske cenejša za nekaj cenotv, oz k oje res pri nas znižana pridemo n anjihove cene. Isto velja za Nutelom, pa razne kave. kave so recimo tudi do 90 centov po zavojčku cenejše tam kt pri nas. pa že pri nas so razlike pri takem pakaetku tudi do 60 cenotv

pralni prašk in podobno pa sploh ni primerjave. Pri nas so marže take da glava peče

S tem da imajo tam trgovke priblizno enkrat visjo placo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako nekak, ne delam pa za MS. Isto se dogja HPu, Lenovo, Toshiba... Skratka vsem distio. PA tukaj ni problem v distiu, koliko se bo omastil pač pa od politike principala, ki določa cene.
Jaz tudi (v večini primerov) lahko dobim boljšo ceno programske opreme na arbitraži znotraj koncerna kot pri SLO distributerju... Potem malo stiskaš distributerja
smile-1.gif

Samo ko je tvoja prodajna cena nižja od nabavne distributerja se zgodba neha.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
nenasiten kaj si gostinec? moj namen je bil da pokažem kakšna je razlika v marži pri pivu in pri čaju. pri čaju ostane gostincu veliiiko veliiiko več...

Pa hebo te marža v gostinstvu - sem že prej poskušal dopovedati in tudi @nenasiten je lepo povedal - gostinec ne "preprodaja" vrečko čaja al flašo pira, ampak ti to vse postreže - in ko zračunaš koliko stane pranje posode, oprema (šank, miza itd) in celo stavba (ja, ja - tudi trgovina ima stavbo, samo je vseeno drugače), potem se lahko pogovarjaš o "marži". Vse drugo je brezvezno nabijanje.

Aja - kaka je pa tvoja marža na liter nafte?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
H/L težko primerjaš z leclercom, ker nimajo isth znamk. Špar je v 90% primerov dražji (spet: ko primerjaš natanko iste izdelke, ne kar nekaj). Je ma Muller pri veliko robe, ki se pokriva z Leclercovo ponudbo, cenejši ... Dostikret veliko. Kje so šele Spari, Merkatorji ...

Težko direktno primerjaš, pa tudi, zakaj bi? Nekaj reference dobiš po testih, kjer H/L izdelki začuda stalno pobirajo lovorike. Za svetovne znamke mi dol visi, večinoma jih obvladujejo mega korporacije, ki nam povrhu še servirajo "poljsko" robo. Izjema je Muller in seveda H/L.

V Hoferju dobim zrel mango, ki je celo zelo dober, trenutno za 1,09€, svež kokos, ki ga pri nas še nisem nikjer videl, za 3€ ipd. Nutelle, keksov, čokolad, sladoledov, hrenovk itd. pa ne kupujem.

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
Nekdo mora odplačat vse te trgovske centre. Trgovci so ugotovili, da je najbolje, da to naredimo kar mi in sicer s kmetijskimi subvencijami. S kmetijskimi subvencijami namreč trgovcem subvencioniramo nizke odkupne cene hrane.
Sam rade volje kaj kupim "pri kmetu" ampak se mi zdijo cene precej zasoljene. Naprimer: pšenico kmet lahko proda na debelo po 20 c na kilo ali pa jo zmelje in računa 1,5€ za kilo moke. Po drugi strani dobim v Sparu kilo moke za 80c. Kaj ko bi se dobili na pol poti? Kmet dobi trikrat toliko za pšenico, jaz pa moko ceneje kot v Sparu. Žal ne gre tako
frown-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Z 200% marže si že gospod in če ne shodiš potem je nekaj z tabo narobe. Sej tudi sam prodajam neko elektoniko ( v bistvu jo sam uvažam, servisiram, nudim podporo). Jaz dam za tisto elektoniko 40€, ker naročim v večjih količinah. Potem pa ta produkt prodajam za 120 €. Pač izkoriščam slovensko tabu temo, zakaj nebi naročil istega izdelka iz tujine za 60 €, če potem naša davkarija nima nič od tega. Zakaj nebi imel 500% ali 1000%, če ti trg to omogoča.

Imam občutek, da ti spotoma malo preko spleta prodajaš in tu pametuješ nekomu, ki govori, kako je težko imeti trgovino z manj kot 200% maržo, če maš poslovalnice, zaposlene itd.
Maš fizične poslovalnice?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Niso samo mar¿e ampak pogoji nakupa. En Coop sigurno ne nabavlja vsaka štacuna zase ampak centralno. Izračunaj kolikšna je to količina glede na italijanski trg in primerjaj s slovenskim trgom in pogoji. Poleg tega vsaka država subvencionira izvoz, hrvaška roba (Podravka, Pliva...) je tudi cebenša pri nas kot pri hrčkih...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Težko direktno primerjaš, pa tudi, zakaj bi? Nekaj reference dobiš po testih, kjer H/L izdelki začuda stalno pobirajo lovorike. Za svetovne znamke mi dol visi, večinoma jih obvladujejo mega korporacije, ki nam povrhu še servirajo "poljsko" robo. Izjema je Muller in seveda H/L.

V Hoferju dobim zrel mango, ki je celo zelo dober, trenutno za 1,09€, svež kokos, ki ga pri nas še nisem nikjer videl, za 3€ ipd. Nutelle, keksov, čokolad, sladoledov, hrenovk itd. pa ne kupujem.
467716-post_slo.gif

V Hofru sem nakupil par dni nazaj njihovih praškov in mehčalcev za 120 pranj, cena za vse skupaj 12€. Obleke so oprane enako lepo in dišijo enako, kot če bi kupil Ariel, Persil, Perwoll ali whatever že, kjer bi za toliko pranj odštel nekje 40€... S tem, da so njihovi praški izdelani v D in A, 'priznane' znamke pa izdelujejo nekje na vzhodu
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Niso samo mar¿e ampak pogoji nakupa. En Coop sigurno ne nabavlja vsaka štacuna zase ampak centralno. Izračunaj kolikšna je to količina glede na italijanski trg in primerjaj s slovenskim trgom in pogoji. Poleg tega vsaka država subvencionira izvoz, hrvaška roba (Podravka, Pliva...) je tudi cebenša pri nas kot pri hrčkih...

da coop nabavlj acentralno.ampak je vsa naša roba vsaj cenejša oz im aenak oceno kot pri nas. jogurti Zelenih dolin so v Coopu cenovno tolk kt pri nas, pa jih nabavijo/prodajo tolk kt pri nas

Pir je v skladišču od radneske (vele in maloprodaja) 18-20 € karton (union, laško). pri nas je vsaj 6-8 € dražje. Pa celo v običnih štacunah je pri cenejš. Eta je mislim da cenovno tam v Ita toilk kt pri nas, edin za mesne izdelke nism dal glihe

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo več kemije vsebujejo... tako sa se ne čudut zakan tkanina hitrene razpade... tako kit suhomesnati izdelki vsebujejo veeeeliko solitra... enostavno ni za jest. Sicer komur paše, ampak najboln zdravo pa ni.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem jih kupil zdaj prvič, perem z njimi že leta, pa so črne majice črne, bele bele in nič ne razpada ali srbi po koži. Vmes pa ko je kaka -50% akcija kupim kako znano znamko, da vidim, če kaj zamujam. Zaenkrat popolnoma nič
tongue-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik quagga pravi:
Nekdo mora odplačat vse te trgovske centre. Trgovci so ugotovili, da je najbolje, da to naredimo kar mi in sicer s kmetijskimi subvencijami. S kmetijskimi subvencijami namreč trgovcem subvencioniramo nizke odkupne cene hrane.
Sam rade volje kaj kupim "pri kmetu" ampak se mi zdijo cene precej zasoljene. Naprimer: pšenico kmet lahko proda na debelo po 20 c na kilo ali pa jo zmelje in računa 1,5€ za kilo moke. Po drugi strani dobim v Sparu kilo moke za 80c. Kaj ko bi se dobili na pol poti? Kmet dobi trikrat toliko za pšenico, jaz pa moko ceneje kot v Sparu. Žal ne gre tako
frown-1.gif

Treba se zment.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
H/L težko primerjaš z leclercom, ker nimajo isth znamk. Špar je v 90% primerov dražji (spet: ko primerjaš natanko iste izdelke, ne kar nekaj). Je ma Muller pri veliko robe, ki se pokriva z Leclercovo ponudbo, cenejši ... Dostikret veliko. Kje so šele Spari, Merkatorji ...

Zakaj bi? Ker kupujem točno določene izdelke točno določenih znamk. Če jih ti ne, še ne pomeni, da se tako obnašajo vsi. Hofer & co so cenejši za tiste, ki ne gledajo na znamke. Za tist, ki gledajo, pač niso. Primerjat pa ne moreš oz. rečt da je H cenejši je neumnost, če ne primerjaš enakih stvari.
Za teste mi malo dol visi, od vseh nutel pri nas, na primer, je najvišjo oceno dobila poljska ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Samo več kemije vsebujejo... tako sa se ne čudut zakan tkanina hitrene razpade... tako kit suhomesnati izdelki vsebujejo veeeeliko solitra... enostavno ni za jest. Sicer komur paše, ampak najboln zdravo pa ni.

link do testov, raziskav... al kr tko mal na pamet, kot znanec, kater noče jest nobenga mesa iz hofra al pa lidla, pa če prov gor piše, da je slovensko...
Boli ga pa kur... iz kje je meso iz spara ali lokalnega mesarja
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Osebna izkušnja, izkušnja kroga znancev/prijateljev. Sicer subjektivno, tako da free to go.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
gr69 ne ti men how do you do... saj vem, da prodaja "storitev" namen je bil samo "razjasnit" določenim pojem, da pri pivu (kjer ima gostinec dejansko veliko dela) ni bajnega zaslužka. enako kot v trgovini pač določene zadeve zasluži x1 določene pa x50...

marža na nafto je pri meni takole "po kmečko" nekej 500%

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hehe, v trgovinah s cotami imaš tudi 400-500% marže, tako da je to malenkost.
evil.gif

Enako kot pri avtodelih :\
Primer - cena za dvomasni vztrajnik za 2.0 dizel motor 2004 letnik: cca.840€, cena za identičen del preko neke spletne trgovine ter s to razliko, da je vztrajnik zapakiran v škatlo od porizvajalca ter ne v BMW škatlo: 235€. Noro.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kuk pa je marža pri tebi na motorno olje? Kakšna pa na hidravlično olje?

Dokler kdo računa "maržo" na karkoli pri storitveni dejavnosti (ja tudi gostinstvo je storitvena dejavnost) je škoda voditi debato naprej.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:

467716-post_slo.gif

V Hofru sem nakupil par dni nazaj njihovih praškov in mehčalcev za 120 pranj, cena za vse skupaj 12€. Obleke so oprane enako lepo in dišijo enako, kot če bi kupil Ariel, Persil, Perwoll ali whatever že, kjer bi za toliko pranj odštel nekje 40€... S tem, da so njihovi praški izdelani v D in A, 'priznane' znamke pa izdelujejo nekje na vzhodu
bonk.gif

mah kaki bullshit...kje vi sploh zivite...v metroju dam za ariel za 144 pranj 18 €...vi kr kupujte kao poceni varijante...