Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tut ti nisi dojel poante. Hoto sem samo povedat da mi je glupo da mi nekdo prodaja neke čefurske fore ala mix za 15% dražje
Tako je v tem današnjem svetu......vsak prodaja nekako po svoje in nihče ne šenka zastonj. Eni za enako ceno, eni 15% dražje, eni za 30% dražje. Saj veš kako je vsak dela za keš....kupiš za toliko prodaš za toliko (saj veš kako to gre ko eno stvar kupiš.....pa potem z določenim profitom prodaš naprej.....nekaterim se zgi glupo, da nekdo na njihov račun služi in raje stvar poiščejo sami, nekateri pa rečejo o.k. ne da se mi zaj*avat s tem - kupim od tebe čeprav plačam nekaj več), lahko si samo posrednik, lahko lastnik franšize, lahko prizvajalec in trgovec v enem, lahko pa samo kepice nalagaš z banje in boš s tem, da nekomu daš na razpolago, da dobi 2 različni polovički zaslužil 15% več. Kaj češ tako je, sicer pa kot pravim.....dokler mi kepc ne bodo nasilno v usta tlačil mi ni panike, ali se bom odločil, da mi ponudba ustreza in se usedel za mizo in naročil, ali bom pa odkorakal dalje. Vsekakor pa je odločitev lastnika po kakšni ceni bo prodajal tisti njihov sladoled, očitno se jim že splača tako. Vsekakor če bi jaz bil lastnik lokala na dobri lokaciji z dobrimi sladicami, vem, da ne bi prodajal sladoleda po 70 centov, če vem da bom imel poln lokal tudi če bodo 1,20€. Vsekakor pa cene ne bi dvigoval v višave in bi gledal tako, da se mi splača na dolgi rok (da ne bi bilo preveč strank, ki bi raje šle k sosedu)