http://www.glasdezele.si/articles/2014/doma%C4%8D-%C2%BBvegeta%C2%ABCitat:
Uporabnik TMJ pravi:
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
doma narejeno vegeto d.
Recepttt!
Naslednji hladilnik bo imel nulto cono, oziroma bi si mogoče kar privoščil en hladilnik samo za kaj takega.Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Ma kaki, ta pravi maherji zorijo meso v kosu hladilnica temperatura cca od 0-4 čas zorjenja od 30 pa najstarejši ki sem ga pospravil 120 dni.
Se pravi pozabi odmisli, sploh ne obstaja - sol poper začimbe ostale pritekline, ko ga zoriš. Razen če nebi rad ubil bogega meseka.
Obriši do suhega vtakni v vakuum in daj v nulto cono. Spremljaj ali drži vakuum in da ne spreminja barve. Pri kosti je najbolj občutljivo glede osmrajevanja.
Če ma 650gramov je lih otroška porcija nebo rabil dolgo da bo kot puter. Če je vse ok bo to že po cca 3 tednih.
Sam nikoli ne solim prej v bistvu ga nikoli sploh ne solim spečem po sistemu 4,3,2,1 ampak mau večje kose tega bi mogu bolj po občutku.
Pa naj ti rata pa pol tudi tekne
Ampak ne zdržiš, da ne bi dokazal neznanja!?!?Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Imate radi napol gnil meso al kaj? Potem je tole kot zanalasc za vas..poglejte se kaksen video..
Tu se gre o mariniranju in malo o staranju ne o fermentiranju.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaksno znanje oz. neznanje? Kaj se repenčiš? Kaj pa je drugega fermentirano meso..
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glej, kupec nos viha pri ceni 6 al pa 7 evrov po kilogramu hrbta. Če jaz ta isti kos mesa prodam kot T bone če en mesec po 15+ evrov (kot vidim tudi 20) sem pripravljen tudi hladilnik laufat na nuli ta mesec.
Predvidevam da to ni pametno početi z mesom ki je že bilo zmrznjeno?
Vsaj na alterju je kar nekaj zanimanja okoli tega, koliko pa je tega potem v realnosti moram pa se potipat, preden se lotim kakšne vzreje angusa ali podobno.