Marihuana pri nas

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pri podizvajlcih

hysterical-1.gif

Ti najbrž delaš v gradbeništvu?
grin1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kako se vam pa zdi, da bi to moralo biti urejeno?

Ker roko na srce, dejstvo, da je alkohol legaliziran in dejstvo, da trava ni, si zeloo nasprotujeta. In z drugega zornega kota, v lekarni držijo svašta drog, marihuane pa ne, a si z njo marsikdo lajša težave. Vse to zaradi slabega prizvoka, ki ga je ustvarila dolgoletna kampanija proti tej rastlini.

Še najbolj zanimivo je, da ima skoraj vsak Slovenec vinograd in klet, kjer si drži zalogo vina za celo leto. Ker roko na srce, ogromno ljudi komaj čaka vikend, da se ga lahko nekje s prijatelji vtresnejo. Pa je prepita noč nekaj povsem drugega kot prekajena.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.594
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa sosolec od brata ima ze po celi vasi "proizvodnjo". Pri vsaki hisi se zdila za nekaj sadik baje. Najprej je imel doma, pa so ga malo slatal organi, sedaj pa samo opazuje pridelavo pri podizvajlcih in pride pozet po gnojiscu, za silosom, med brajdo, po koruzi...
Par rastlin da tako malo pridelka, da bi glavni izvajalec ostal brez zasluzka oz bi ga lastna pridelava prisla predrago. Dvomim pa da kdo na svoji zemlji priideluje drogo (ja v sloveniji je to pac tretirano kot droga) za nek bagatelen znesek.

Ampak pustiva to. Raje pomislimo na slovensko dvolicnost. Preprican sem (ce je ta precej neverjetna zgodba resnicna) da vsi ti podizvajalci (ce je to po celi vasi, je statisticno neverjetno da bi zadevo izvajali le ljudje v zgodnjih dvajsetih), kar pike dobijo, ce slisijo da v okolici sole, kjer se sola njihova bistra glavica, NEK DILER prodaja droge. Nadsokantno. Ampak to tako je, dilerji so krivi, da je njihov (v vzgoji vsaj malo zavozen) otrok, probal travo, eventuelno pa ugotovil da probleme resujes z drogo, zivis pa v rogu ali pa kar na filozofski fakulteti. Ja dilerji so krivi. To da je pa sosedov francek mel v njihovih brajdah travo posajeno pa ni vazno. Pac se je znajdel. Pa se 100 evrof je stisno vsaki mesec v roke. Pa ka je? Mi ne cinkamo. Policaji so pe.dri, franca se je znaso. Samo male so nam pa dileri vnicli prokleta banda hudiceva!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
takoj ko bos doma gojil in po moznosti mel se kako HPSko in podobno se steje da si proizvajalec in ne gre za prekrsek ampak za kaznivo dejanje neupravicene proizvodnje. Ne se spilat ker ni prijetno ko ti ob 6 zjutraj kdo z odredbo pride hisno preiskavo narest. Ali bohnedaj da je kje kdo kdaj slisal da si treniral kako borilno vescino. Ti bo specialna vrata dol vrgla pa te zvezala ko salamo . Se ne splaca zarad unih par jointkov na leto.

hysterical-1.gif

sorry, ampak si živo predstavljam zvezanega podolgem in počez
smile-1.gif

Jaz se enako kotam od smeha ko sem tole prebral, ker vidim ko mi vrata s pantov vrzejo, pa me zamotajo celega, ker je sosed skoz balkon videl v dnevno kako si (airsoft) kalašnik pučem... Mi pa nebi blo do smeha, ker ko bi pocla vrata po tleh, se bi pes zakadil prvemu za vrat in bi ga sigurno vstrelili al pa vsaj s kopitom dotolkli... Zarad jebenega firbcnega soseda...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.344
7.094
113
pri taščici
Zanzibar,: sem delal
wink-1.gif

apollo: lepo si napisal
sicepa so njegovi tastari taki da vidijo pol vasi zavozene (zarad droge, alkohola, sanka), samo svojega sincka ne vidijo kako se s triletno solo ze desetletje z mercedesom okol voz, pa ga se kar doma gledajo in perejo(kljub temu da cel okolis ve, da niso policaji bili brez razloga nekajkrat na obisku. Sestra je pa s familijo raje od bajte sla, kot da bi ta stare poslusala.
Nekdo ki pa je precej dolgo vsakodnevno kar s hidranta zalival nasad je pa kljub opozorilom da ga opazujejo, sel za nekaj casa klavir spilat

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
na tej strani noben ne piše kaj dela ampak kaj dela prijatelj od prijatelja
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.196
4.166
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
www.grow.si

Če adminom ne paše naj zbriše. Mene samo zakonodaja zanima.

Me zanima, če policija čekira tole stran: http://konoplja.org/Forum/Forum.htm

Po čisto realnih raziskavah je marihuano vsaj probalo več kot 50% slovencev od letnika 70 dalje. Občasna konzumacija je v tej skupini nekje med 10-20%. Sam trdim da je realno odstotek precej višji. Gojilo jo je (za foro, vsaj 1x) pa recimo ravno nekaj takega.

Pa sedaj mislite da policija nima nič bolj pametnega dela kot se s specialci spravit na nekoga ki ima 3 korita na balkonu?
10.gif
V vsaki vasi je en ki goji za "prijatle" (ja dejansko je diler) pa verjetno policiji to ne bi bilo težko dokazat, problem je ker bi morali po dva tedna v dvoje čepet v grmu in čakat da pride revež zalit in pognojit tisti posevek. Manjše količine se tako kar uniči, preganja se pa "neznano osebo"!

Pač tu velja sorazmernost ukrepov, po zakonu je enako nezakonito ali imaš eno bilko doma ali pa cel laboratorji, samo ko gre (če gre) to do sodnika se pač razume kdo je proizvajalec droge in kdo ljubitelj sobnih rastlin.

Sicer pa žganjekuha/vinarstvo je tudi prepovedana oz. je potrebno imeti dovoljenje pa evidentirano koliko pridelaš in koliko ter kako prodaš. Aja, v vsaki vasi ima vsaj en osebek neprijavljen kotel v katerem kuha žganje, v vinorodnih okoliših pa cisterno za vretje vina in potem se to prodaja lokalnim pjancem, ki potem slučajno povozijo otroka pred šolo! Seveda racije specialcev v času žganjekuhe in trgatve so čisto vskadnja stvar!
hysterical-1.gif

BTW: seme navadne in pa indijske konoplje je enako (ne vsebuje prepovedanih substanc, torej je legalna roba), dejansko je tudi rastlina enaka (z gensko analizo, ali pa v času cvetenja se lahko definira vrsto ni pa to drugo 100%). Zato se tudi navadne konoplje ne sme pridelovati brez dovoljenja (ja tudi THC vsebuje). Dejansko navadna konoplja v ugodnih razmerah (laboratorij) pridela več THCja kot pa indijska v neugodni pogojih.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kako se vam pa zdi, da bi to moralo biti urejeno?

Tako, da lahko imaš doma neko manjšo količino, ki zadošča za lastno uporabo (2-3 rastline recimo?), pri sebi zopet manjšo količino, ki jo imaš za osebno rabo, kajenje jointov pa omejeno kot cigareti.

Se pa strinjam, da so razlike v preganjanju marihuane in alkohola kot noč in dan. Če preganjamo cigarete, ki jih lahko skadiš koliko hočeš, pa ne boš 'zadet', vina pa lahko popiješ toliko, da moraš v bolnišnico, potem bi bilo smiselno omejit prodajo alkohola in ne kajenje cigaret.

Če bi delali sorazmeren ukrep preganjanja tobaka in marihuane s alkoholom, pa bi ti to pomenilo, da bi morala biti prodaja žganih pijač prepovedana, vino in pivo pa bi bilo dovoljeno pit samo v določenih prostorih lokala.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.521
5.692
113
Men se neka zakomplicirana delitev med alkotom in kajenjem ne zdi smiselna.........v vsakem primeru v končni fazi najeda zdravstveni proračun!

Slučajno sm iz "foha".........ledis ( stiroporasta 0,5x0,5x0,5m škatla) do konca napolnjena z zdravili za onkologijo (tm k zdravjo obolele za rakom) ti pride od oka 50.000eur
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj jaz tudi nisem za delitev. Če eno drogo preganjajo (kajenje, kaj šele travo), alkohol pa so omejili samo z nekaterimi milimi omejitvami (zjutraj ni žganega v gostilnah, ponoči ne moreš kupit alkohola v trgovinah).