Glede na to, kako je Mariborski park velik, in koliko ljudi se tja zgrne čez dan, ko je lepo vreme, bi ga res lahko uredili v nulo. Meni kot površina in razporeditev poti v parku mi je zelo všeč, moti me pa samo tisti tlakovec na sredini parka, ki se suče vse od ribnika do konca parka.
Zdaj za invalidski voziček res ne vem, vem pa, da sem se s cestnim kolesom zelo rad vozil po parku (se da lepo voziti), izogibal sem se samo temu delu kjer so tlakovci in cel čuden asfalt. In moti me tudi to ... premlo je otroških igral v parku. Sem šel s prijateljico enkrat tja na sprehod z njenim malim, vse lepo in prav ... polno otrok je čakalo že pred nami, da bi šlo na igrala, in pol smo pol ure sedeli tam, da so se otroci naigrali, in ko se je že med tem časom kar lepo ohladilo, pa smo šli nazaj ... njen mali pa se je igral pet minut, tolko, da se ni drl pol, da je bil tam, pa gor ni smel.
Drugače pa imajo tudi poti okoli ribnikov grdo porihtana. Ko se pelješ tam po gozdu kakšnih 100m je na enem delu tako grda cesta, da sem se mogel čisto počasi peljati s kolesom, tolko glih, da nisem že izgubil ravnotežja.
Ni samo park grdo zrihtan ... grdo je zrihtana tudi desna stran drave pa tudi delček leve strani. Govorim o rekreativni poti (bolj kot ne), ki je asfaltiran na levi strani Drave, ki se giblje vse do mariborskega otoka, oz do neke gostilne, pol pa prideš na tako grdo pot, da je hudo.
Enkrat in edinkrat pa sem se peljal po desni strani drave, kjer je tako grda pot, da sem se že večkrat podoč mislil obrniti, pa sem še kar vztrajal, ker me je vlekla želja po tem, kaj vse bom videl podoč. Pol pa sem videl lepo naravo in zelo zelo grdo pot ... blato, vodo, kamenje, veje itd ... grozna pot.
Maribor mi je veliko lepše mesto kot Ljubljana, na primer ... ampak urejenost parka in ta pot ob Dravi sta ena velika katastrofa in žalost ...