Maribor

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Kaj se te dogajav totem mestu. Pred kratkim so zaprli trgovino New Yorker, sedaj McDonalds pri Udarniku. Govori se tudi, da bo zaprl vrata H&M v centru mesta. Kaj nam bodo ostale samo še prazne stavbe ? Koroška cesta je pa itak že dolgo ulica duhov.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
mcdonalds se bo bojda zaprl zaradi težavnega lastnika stavbe, ki je hotel preveč denarja za najemnino...

če se komu da, naj preveri kdo je lastnik, da vidimo če je to občina, lokalni mafijec ali kak tujec, ki je zavohal pare...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Kaj pa imejo volivci (in posledicno mestni svet in zupan) z zapiranjem trgovin? Bol malo...

Najemnine sredi mesta so že tako ogromne, tisti ki jih imajo v lasti (neke družine, ki jih že zdavnaj ni več v MB) pa zahtevajo vedno več denarja za plac. Štacunam v mestu pa gre seveda vedno slabše če ni ljudi. Ljudi pa ni iz več razlogov, prvi je pomojem ta, da je Europark lahko dostopen z avtom, ima vse trgovine, ki jih rabiš na kupu, vsedeš se lahko na kavi, ki nima astronomskih cen. Europark ima trenutno 10x več lučk kot jih ima celotno mesto, to ljudem pričara božično vzdušje in se radi vračajo tja. Druga stvar je ta, da ljudje vedno dlje delajo in ko pridejo domov, nekaj pojejo in se nato kam odpravijo je v mestu že vse zaprto. Tretja stvar pa je mentaliteta, v mestu nobenega ni in se nič ne dogaja? Zakaj bi šal tja, na sprehod v prazno mesto? Poglej koliko ljudi, starih in mladih, je bilo na martinovanju in to ob dejstvu, da ni bilo niti enega normalnega nastopajočega. Če bi se v mestu odvijale ljudem zanimive stvari bi to ljudi tudi privabilo, odvijajo pa se neke čudne "artistične" predstave in "skrajni čudni" dogodki, ki so mastno plačani za to, da se pač lahko krade.

Za pohorje sem jas rekel naj se ga proda avstrijcem, če v sloveniji ni enega, ki bi ga znak vodit. Če bi ga imeli v lasti avstrijci bi pohorje delalo na 100% in bi samo od turistov v Mariboru dobili toliko denarja kot smo ga do zdaj od delovanja pohorja samega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
no meni osebni pa gredo dlake po konci po moram v europarka, ker je tako kot v štaluncu, nagužvano v pm

dosti raje grem na hitro v qcenter, če že moram v špar

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
mcdonalds se bo bojda zaprl zaradi težavnega lastnika stavbe, ki je hotel preveč denarja za najemnino...

če se komu da, naj preveri kdo je lastnik, da vidimo če je to občina, lokalni mafijec ali kak tujec, ki je zavohal pare...

Neka družina je (ki je menda že dolgo ni več v Mariboru, piše da so razkropljeni po celem svetu), lastništvo je pa na 10 kosov razdeljeno.
http://nov.vecer.com/clanek/201411196074623

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Glede na to, da se v Mariboru začne vsaka stvar prvo dogajati, bo menda to pomenilo to, da so se razni centri preveč razpasli in da bo to počasi začelo po celi SLO "crkovat".
evil.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kaj se te dogajav totem mestu. Pred kratkim so zaprli trgovino New Yorker, sedaj McDonalds pri Udarniku. Govori se tudi, da bo zaprl vrata H&M v centru mesta. Kaj nam bodo ostale samo še prazne stavbe ? Koroška cesta je pa itak že dolgo ulica duhov.

V centru nakupuje samo JU v času malice
smile-1.gif

Po moje premala prodaja, pri MCu pa lakomnost lastnikov, ki seveda sedaj lokala ne bodo mogli prodati...
priden.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Glede na to, da se v Mariboru začne vsaka stvar prvo dogajati, bo menda to pomenilo to, da so se razni centri preveč razpasli in da bo to počasi začelo po celi SLO "crkovat".
evil.gif

na ptuju je center mesta že vsaj 5 let, če ne še več, mrtev...center bi moral bit za kafiče, butike, trafike, kulinariko, kulturu...ne pa monstrum nakupovalne štacune, kot je recimo H&M v MB...to kar pozdravljam da bi šel trend v to smer, naj gre ta navlaka v nakupovalna središča...imaš vsaj vse na kupu, oddaljeno od mest

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:

H&M in McDonalds imata odzadaj enako zgodbo - oba imata težave z lastnikom stavbe. H&M je namreč v stavbi od Probanke, ki je šla v likvidacijo. Za McDonalds pa so že drugi povedali.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po moje premala prodaja, pri MCu pa lakomnost lastnikov, ki seveda sedaj lokala ne bodo mogli prodati...
priden.gif

467716-post_slo.gif

Res ne vem kdo pričakujejo, da bo kar skočil v luft od sreče, da bo kupil to bajto
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Mcdonalds ze intenzivno isce novo lokacijo v centru, kar je cisto razumljivo, saj so imeli ogromen promet. Kdo pa pravi da je center mrtev pa trosi buce. Ali ze ni bil v centru dolgo, ali pa se ni videl kako dejansko res zgleda mrtev center mesta. Tu priporocam ogled Ptuja. Sredi dneva, rushhour, srecas mogoce 2. Soncni petek popoldne, sedis sam v gostilni.
V strogem centru mb je vedno ista zgodba s praznimi stavbami. Lastniki, ki zivijo v avstraliji, sploh prav ne vedo da so to stavbo dobili po denacionalizaciji in se jim cisto yebe in podobne smesne zgodbe.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Jaz še vedno trdim, da je bila v denacionalizacijskih postopkih vračanje stavb v naravi, ena največjih bedarij. Lastniki za obnove denarja nimajo, potem še spomeniško varstvo doda svoje, o lakomnih lastnikih, pa raje nebi. Naj požrešnežem propadejo vse stavbe
10.gif
Ne razumem, pa kako je lahko Ljubljana polna, pa Graz, Dunaj, Basel, München itd.

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
McDonalds v centru zaradi neurejene pogodbe tudi že drugo leto, če se ne motim, ne more imeti študentskih bonov. To je precejšen izpad prometa.
Sedaj so želeli pogodbo za 35 let, pa spet ni prav. Po mojem se bodo selili v stavbo nasproti, kjer je bila nkbm.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik anovak99 pravi:
McDonalds v centru zaradi neurejene pogodbe tudi že drugo leto, če se ne motim, ne more imeti študentskih bonov. To je precejšen izpad prometa.
Sedaj so želeli pogodbo za 35 let, pa spet ni prav. Po mojem se bodo selili v stavbo nasproti, kjer je bila nkbm.

samo tukaj nekaj ne more bit resnično, zato ker so rekli da bi lahko Mcdonald odkupil bajto za 400 jurjev.... ce bi placeval najemnino samo jurja bi jo lepo preplačal bajto ....v 35 letih zadevo lepo preplačaš, če bi MC mlato take velike denarje bi zadevo zagotovo odkupil...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
Mogoče je šel pač lastnik na nož in upal, da bo MC raje odplačal...

Kdo pa bo tako nor, da bo v propadajočem mestu, v propadajoči državi, kupil tako vredno nepremičnino...raje najemnina, čez 20 let bo jurija zaradi inflacije itak enako vredno kot 50 burgerjev
wink-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Prevelike najemnine in premalo prometa
danes sem opazil, da se je zaprta tudi kavarna na vogalu gosposke. sem mi zdi, da so zaprli če na začetku meseca, ampak, danes sem se komaj za to zavzel
obi je tudi šel ven iz maribora zaradi prevelike najemnine in premalo prometa
kot je že nekdo napisal , v cetru nakupuje samo JU med malico , študentarija in občasni padalci
center je obsojen na propad

B81

22. jul 2007
37.755
11.027
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
no meni osebni pa gredo dlake po konci po moram v europarka, ker je tako kot v štaluncu, nagužvano v pm

dosti raje grem na hitro v qcenter, če že moram v špar

Tega ne kapiram.
EP je prostorna zadeva, čeprav ima tudi stojnice, qlandia pa meter pa pol tja, vmes stojnice in meter pa pol širine nazaj. Kje je zdaj bolj nagužvano?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Obi je druga zgodba. Z skart drago robo, baumax ne nejgovi levi, bauhaus desni, ni mogel prezivet. Sosednja 2 pa vedno polna.