Maribor šampion!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Ograja mogoče res ni najboljša, a najboljše, kar mi pade na pamet, je varnostna kletka. Čisto zaprtega tipa, kot za papagaje, če slučajno kdo hoče kako baklo vreči na igrišče, se od mreže (na stropu...) odbije nazaj med genialce. In če bi izumili še sistem, da bi se bakla z gorečo stranjo zapičila lastniku tja, kamor sonce ne posije, je pa to čista zmaga.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kako strašna slepota je človeka.
Čestitke za naslov itak, saj sem iz Maribora, ampak da zaradi fuzbala izgubiš prste (ne samo nesrečna punca) pa je tudi katastrofa.
Med violoami je polno huliganov, ki komaj čakajo na kakšen izgred in da lahko kaj uničijo ali delajo škodo.
Že na otvoritvi stadiona so lomili svoje stole, neverjetno.
Glede ograje. Pričakovalo se je, da se bo plezalo, organizator bi se moral pripraviti drugače in odkleniti vrata, saj mase ne moreš zaustaviti.
Pričakujem visoko kazen in ostro ukrepanje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ograja mogoče res ni najboljša, a najboljše, kar mi pade na pamet, je varnostna kletka. Čisto zaprtega tipa, kot za papagaje, če slučajno kdo hoče kako baklo vreči na igrišče, se od mreže (na stropu...) odbije nazaj med genialce. In če bi izumili še sistem, da bi se bakla z gorečo stranjo zapičila lastniku tja, kamor sonce ne posije, je pa to čista zmaga.

Rešitev je da nimajo vstopa. To je nesprejemljivo, da bi moral organizator zaradi skupine huliganov delati neke kletke. Na vseh ostalih tribunah je mir, saj ljudje lahko dostojno navijajo.
Prepovedati vstop in rešeno.

Drugače si igledam kakšno tekmo. Spomnim se pred leti ko je igrala Olimpija s Prosinečkim. Sredi tekme so "ninje" s palicamu uletele na igrišče in letele proti tribuni dragonsov. Mimogrede so podrle še elektronske reklame na strani.
In taki še vedno "navijajo".
Pri nas je vedno tako, da mora biti tragedija, da se kaj sploh ukrene.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Kletka je dobra rešitev... nič ne more ven, nič ne more not. Se pravi je to tudi zaščita za huligane, da jih kdo s prostim strelom ne zadane v vacuum... pa z neba ne more nič na njih pasti, vse ostane na kletki...
Sicer pa čestitke Mariboru za naslov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lahko pa se not med sabo stolčejo kot pred leti, ko je en odprl zelen dežnik, ker ni mel drugega.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Jaz pravim da ograja je čisto ok, ne pa nazobčana na vrhu. Še v zaporih ni tega
bonk.gif
Ograja na ostalih delih stadiona je čisto normalna.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Kdaj boste prestavili temo v Spam ali Čvek, ker tak dogodek(tekma+dogodki po njej) si ne zasluži teme Šport!

Lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
V Angliji že lep čas nihče nikamor ne pleza ali skače na igišče... Pri nas pa nič ne pomaga, tudi ograja pod elektriko ne bi pomagala. Pač ni stikala za mentaliteto... to se lahko spremeni šele z generacijo, ne čez noč... Sem pa siguren, da ta punca ne bo nikoli več plezala na ograjo...

pa zato v italiji vdrejo vsako leto

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ma jebo vas "nazobčana ograja" ... Najbolš, da tem retardom pod ograjo še jogije nastavjo, da se kdo ne bo udaru medtem, ko bo še med tekmo lezu na igrišče. Kaj ko jim nebi kar lestve pristavli, da se reveži ne bodo matral pa po ograji lezli. Al pa naj kar podrejo ograje, varnostniki naj pa vsakemu za popotnico še vijolčno baklo v roke porinejo.

Za živali so take ograje. Ko bodo pa ljudi spuščal na tribuno od Viol naj jim dajo pa še bolj normalno ograjo. Sicer pa... kaj ima 14 letnica za delat na navijaškem delu tribun? Starši pa take fore?
smirk-1.gif
Že v Tivoliju mi gre na kozlanje, ko gledam une 15 letne objestne smrkavce na tribunah. Če bi bila omejitev 18+ oz bi nepolnoletni prišli notr samo s spremstvom, bi bilo pol manj izgredov po tekmah.

Sicer pa ne more bit drugače. Zahovič je v izjavah pohvalil navijače. Če folk udre na igrišče pred koncem tekme je to za obsodit, ne pa da jih potem še hvali v intervjujih.

Maribor metropola!
smirk-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
V Angliji že lep čas nihče nikamor ne pleza ali skače na igišče... Pri nas pa nič ne pomaga, tudi ograja pod elektriko ne bi pomagala. Pač ni stikala za mentaliteto... to se lahko spremeni šele z generacijo, ne čez noč... Sem pa siguren, da ta punca ne bo nikoli več plezala na ograjo...

pa zato v italiji vdrejo vsako leto
Se pač pozna, da so še malo južneje kot mi...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če sem prav videl, ni ograja na vrhu prav nič nazobčana, ampak ima mreža obliko navpično orientiranih rombov. Morda nekoliko ostrejša (kvadradtna) žica, primerna obremenitev - ene trije po tvojih rokah (prstih) plezajo - pa je rezultat tu.

Za normalne je ograja za to, da se ne gre preko, bedaki mislijo, da omejitev ni, vendar jih ponavadi zyebe gravitacija

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Potrebno bi bilo ''navijače'' vprašati, zakaj oni mislijo, da je ograja tam? Da jih žoga ne zadane? Da je namenjena rekreaciji in plezanju po njej?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Navijači zelo očitno ne dojemajo normalno sveta. Jebeš 6 prstov, važno da je Maribor prvaaaaaaaaaaak, čuj!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ograja:
ograja_3.jpg

Vejamem, da je žica ostra, vendar ti mora nekdo hotiti po prstih, da ti jih odreže. Poškodovani "navijači" se lahko zahvalijo predvsem čredi svojih kolegov, ki so jim hodili po prstih.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ne, ni treba, da ti kdo hodi po prstih. Tisto je ostro ko britev, dovolj je,da se neprevidno primeš, pa se ti pošteno zareže not.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Normalen se neprevidno prime in odneha, retardiranc pa čez leze po rokah drugih. Si mogoče pomislil, da je tam taka ograja ravno s tem namenom, da približno normaln folk čez ne leze?