Marec 2016, policaj oviral na avtocesti na prehite

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Sem si pogledal video. Izredno tekoča vožnja, varnostne razdalje v večini nikakve in zaradi tega povečini tudi poka na AC.
Policaj je imel tako hitrost in promet je bil tako gost, da po moje ni delal prekrška, če se je vozil 130 oziroma po omejitvah.
Video traja 10 minut in v tem času so prevozili kar nekaj razdalje.
Če pa koga srbi noga, naj počaka, da gre policist dol in potem po gasu.
Po moje čist ok vožnja.
Oziroma temu bi jaz rekel umirjanje prometa.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
če se je vozil 120 po levi tole ni umirjanje prometa ampak kretenizem. 120 na levi nima kaj iskat. ce je peljal po levem 130 je vse ok.
in če vozi 120 po levi, ga prehitim po desni 130 kadarhoče, saj se držim predpisov in naj odjebe.
Moje mneneje pa je, da če je vozil po levem 120 in delal kolono za njim je to prekršek.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Leva = tam kjer večina nosi uro
Desna = tam ko ni ure

Slovenija - vozni pas DESNO (tam ko ni ure), prehitevamo, kadar tam ni policaja, po levem (tam ko je ura).

evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Ksz
Nekaterim se levo in desno ni popolnoma jasno. Ocitno so prevec v angliji.
Ce bi tole bil posnetek provide, bi ga policaji vsaj nekaj desetkrat pokazali v medijih kako prehitevalni pas ni namenjen voznji ampak prehitevanju.
Spodtaknil bi se seveda se v varnostno, ki je bila recimo na rudniku vsaj 2-3 x prekratka..... Ampak, dobro zato ni kriv policaj ampak tisti za njim. Je pa tole glede na hitrost voznega pasu bolj ali manj stalno letelo 100+. Ampak to ne opravicuje voznje po prehitevalnem pasu ko ie vozni prazen.

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Leva = tam kjer večina nosi uro
Desna = tam ko ni ure

Slovenija - vozni pas DESNO (tam ko ni ure), prehitevamo, kadar tam ni policaja, po levem (tam ko je ura).

evil.gif
sori, sem popravo. uro pa
evil.gif
, nosim na desni

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Spodtaknil bi se seveda se v varnostno, ki je bila recimo na rudniku vsaj 2-3 x prekratka..... Ampak, dobro zato ni kriv policaj ampak tisti za njim.
+1

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Je pa tole glede na hitrost voznega pasu bolj ali manj stalno letelo 100+. Ampak to ne opravicuje voznje po prehitevalnem pasu ko je vozni prazen.
+1

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik maurice pravi:Policaj je imel tako hitrost in promet je bil tako gost, da po moje ni delal prekrška, če se je vozil 130 oziroma po omejitvah.

Citat:
Uporabnik zino pravi:120 na levi nima kaj iskat. ce je peljal po levem 130 je vse ok.
Ne ni OK!

Večkrat naletiš na takšne pametnjakoviče, ki bojo vztrajali na levem pasu, ker se vozijo po predpisih 130 (na števcu), in ne bojo dovolili tistemu za seboj da ga prehiti. BRAVO. Še več takih prosim. Idioti!

Na levem pasu nimaš kaj iskati, razen če prehitevaš. Tudi če voziš po levem, ko pride nekdo hitrejši za tabo, se ob prvem možnem času le temu umakneš. Pa je vseeno ali se ti pelješ 130, 110 ali pa 180 in tisti za tabo 5 ali 50 kmh hitreje od tebe.
Sam se v primeru da ocenim da me tisti za menoj s svojo minimalno hitrejšo voožnjo ne bo prehitel do naslednjega tovornjaka preprosto vzamem levi pas nazaj...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:Policaj je imel tako hitrost in promet je bil tako gost, da po moje ni delal prekrška, če se je vozil 130 oziroma po omejitvah.

Citat:
Uporabnik zino pravi:120 na levi nima kaj iskat. ce je peljal po levem 130 je vse ok.
Ne ni OK!

Večkrat naletiš na takšne pametnjakoviče, ki bojo vztrajali na levem pasu, ker se vozijo po predpisih 130 (na števcu), in ne bojo dovolili tistemu za seboj da ga prehiti. BRAVO. Še več takih prosim. Idioti!

Na levem pasu nimaš kaj iskati, razen če prehitevaš. Tudi če voziš po levem, ko pride nekdo hitrejši za tabo, se ob prvem možnem času le temu umakneš. Pa je vseeno ali se ti pelješ 130, 110 ali pa 180 in tisti za tabo 5 ali 50 kmh hitreje od tebe.
Sam se v primeru da ocenim da me tisti za menoj s svojo minimalno hitrejšo voožnjo ne bo prehitel do naslednjega tovornjaka preprosto vzamem levi pas nazaj...

kaj se sploh ubadaš z njimi, po desni pelješ mim. v skoraj pol sveta normaln funkcionira
grims-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tist, k je bil za njim mu ni upal poblendat? Ovca ena.
bonk.gif

Blendanje je prepovedano in te takoj oglobi

Blendanje ni prepovedano temveč celo priporočljivo.
http://www.policija.si/index.p...-motorna-vozila

Citat:
Uporaba zvočnih in svetlobnih signalov je dovoljena le, kadar je ogrožen voznik sam ali kdo drug

Voznik, ki kampira na levemu voznemu pasu in se drugim voznikom ne umakne čeprav so ta to izpolnjeni vsi pogoji ogroža sebe in druge.
Lahko, da med vožnjo telefonira, lahko je globoko zamišljen, lahko je močno utrujen ali pa samo nesposoben udeležbe v gostejšemu prometu.
Takega voznika je smotrno opozoriti saj je očitno blizu "alfa stanja".
Vidni kot se takrat močno zoži in ne seže niti do stranskih ogledal, da bi videl na zadaj vozečemu vozilu levi smernik.
V takemu primeru se mu lepo na kratko "poblenda" - na kratko in ko se na desni odpre dovolj prostora za varen umik.
V kolikor ni reakcije se ob naslednji priliki manever ponovi oziroma stopnjuje na dva-tri blende.
Če še to ne pomaga ponavadi sam zavijem na desni pas in tam še enkrat poblendam.
Večina voznikov v "alfa stanju" takrat pridno tudi sama zavije tja, saj so se očitno prej bali naleta od zadaj s strani počasnejših vozil na desnemu pasu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Sem preprican da 99%voznikov v alfa stanju ne opazi smernika ce mu ga das s lrimerne varnostne razdalje ki je pri 130kmh okoli 70m. Ko tej varnostni razdalji odvzames nulo imas vec moznosti da te opazi. In to velja za vse voznike ne samo za tiste v alfa stanju.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.393
2.565
113
Omenjena cesta ima skrajno levi pas definiran kot prehitevalni pas.
Vožnja po tem voznem pasu je namenjena samo prehitevanju vozil, ki vozijo po voznem pasu. Koga je/so in kdaj prehitevali?
Med - celo pred - prehitevanjem je potrebno vključiti in voziti z vključenim smernikom. Kdo ga pa ima?
Med vožnjo naj bi bila razdalje do vozila, ki vozi pred nami, 2s razdalja - čas.... Kdo jo ima?
Ne se bost s policajem.
On ma šiht, otroku v avtu pa je na poti na morje slabo. Ženo pa lulat tišči. Jaz sem pa r.a.z.p.i.z.d.e.n.
(ma že 3x sem poprvljal)

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Med - celo pred - prehitevanjem je potrebno vključiti in voziti z vključenim smernikom. Kdo ga pa ima?
Tule se motiš.

Na avtocesti (pravzaprav povsod) se s smerniki samo nakaže namen menjave smeri (namenjeno opozarjanju drugih na tvoj namen).
Po prehitevalnem pasu pa potem voziš (prehitevaš) brez smernika.
Na vozni pas se vrneš zopet s smerniki, tokrat desnimi.

Po navadni cesti pa prehitevaš z vključenimi smerniki (levimi), in jih izključiš šele ko se vrneš nazaj na svoj pas (in vrneš se ko v vzratnem ogledalu vidiš prehitevano vozilo, ne takoj pred njega...).

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.130
113
Sicer nisem na zvok pogledal zadnjič, pa vidim, da je debata aktualna še sedaj. Ga ni bilo korenjaka, da bi mu trobil? Kot da bi vedel, kateri od petih zadaj je bil? Ajajaj
hysterical-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Je ok, ce policijski avto prizge modre luci samo zato, da zavije levo, cez dvojno polno crto, potem jih pa ugasne?

Namrec, danes je bil en tak manever direkt pred mano od grajskega tunela proti Zoisovi piramidi, je pred mostom cez Ljubljanico zavil na levo proti Prulam.
Aja, imam ga na kameri.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Tule se motiš.

Na avtocesti (pravzaprav povsod) se s smerniki samo nakaže namen menjave smeri (namenjeno opozarjanju drugih na tvoj namen).
Po prehitevalnem pasu pa potem voziš (prehitevaš) brez smernika.
Na vozni pas se vrneš zopet s smerniki, tokrat desnimi.

Za vrnitev na vozni pas ne rabiš dat smernikov, ker od tebe se pričakuje, da se boš po prehitevanju vrnil na vozni pas.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Za vrnitev na vozni pas ne rabiš dat smernikov, ker od tebe se pričakuje, da se boš po prehitevanju vrnil na vozni pas.
Za vsako menjavo pasov na avtocesti, med kar spada tudi pri prehitevanju, rabiš vedno uporabiti smernike.
Na navadni cesti pa moraš ves čas prehitevanja imeti vklopljen levi smernik dokler nisi nazaj na svojem pasu.