(Manjša) kratkoročna investicija - kam?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Na kratko sicer...kupis ugodno avto v vrednosti cca 3-6 jurjev, ceno komot dvignes za cca 500€ in prodas v roku cca 14 dni.
Seveda je fino da veš kaj delaš,da nisi popolni laik,ker se znas tudi zajebati...
Ti pa malo preveč serijo Wheeler Dealer gledaš.
hysterical-1.gif
Kupijo avto za 3 jurje (katerega je prodajalec itak že vsaj pol leta prodajal, pa ga noben ni kupil), potem pa zamenjata dihtunge na motorju, obnovita vse zavore, ... pa ga v hipu naprej prodata za 5 jurjev.
V realnosti ti tak podjetniški manever na uspe niti če avtu kilometre razpoloviš, kaj še le da porihtaš le tisto kar pri prodaji/nakupu avta sploh ni vidno in pomembno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
alpa je tip nategovalec, pa mu je zbijanje kmjev in nategovanje folka v krvi, potem se res da "legalno" kaj zaslužit.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Ta debata bi se morala razvijati v čisto drugo smer, kot se dejansko razvija.
V dveh dneh sem se lotil raziskovanja in marsikakšno zadevo glede investicij spoznal na novo. Vendar je ne bom pisal sem, ker je celotna tema postala praktično neuporabna.
Če bo kdo šel brat zadnjih nekaj komentarjev (denimo zadnjih 10) mu bo jasno zakaj.

Pa lep dan.

Glej če si "spoznal" kaj uporabnega mislim, da lahko vseeno napišeš. Ti bomo hvaležni za vsako informacijo!

Lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Stari ti si profi avto prodajalec, tebi je to morda v veselje i hkrati nič posebnega. Jaz osebno sem to že preizkusil in je prodaja rabljenih vozil zadnji posel na svetu katerega bi se lotil. Ni variante več. Je pa res da nisem nikoli imel posla s kripami za par jurjev... vse kaj pa je dražjega pa je bila vedno umetnost prodat in če nisi spustil cene na minimumu ali pa komu popolnoma plačilno nesposobnemu zrihtal leasinga pač nisi prodal. Da ne govorim da morjo pri nas 5 let stari avti izgledat celo bolje kot novi
smile-1.gif

Sej se mi ne da zajebavat z rabljenimi,ampak ko pomislim da recimo v enem tednu lahko naredis toliko zasluzka kot ga nekateri delajo 6 let, potem se mal zamisls
grin1.gif

Idej je še dosti,to je le ena izmed preprostih.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Na kratko sicer...kupis ugodno avto v vrednosti cca 3-6 jurjev, ceno komot dvignes za cca 500€ in prodas v roku cca 14 dni.
Seveda je fino da veš kaj delaš,da nisi popolni laik,ker se znas tudi zajebati...
Ti pa malo preveč serijo Wheeler Dealer gledaš.
hysterical-1.gif
Kupijo avto za 3 jurje (katerega je prodajalec itak že vsaj pol leta prodajal, pa ga noben ni kupil), potem pa zamenjata dihtunge na motorju, obnovita vse zavore, ... pa ga v hipu naprej prodata za 5 jurjev.
V realnosti ti tak podjetniški manever na uspe niti če avtu kilometre razpoloviš, kaj še le da porihtaš le tisto kar pri prodaji/nakupu avta sploh ni vidno in pomembno.

Pojma nimam kaj je wheeler dealer, povem samo tko kot je.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ce imas nos se gres lahko valutna tveganja!
Sicer pameni depoziti v tujini ne disijo toliko zaradi davka(ce ne drugace pa svojcem kaj "obesis") ampak sem postal "pesimist". Koliko ima pohar ze zelenih luci na semaforju. Se bojim da nam bodo se to pobrali.
Tisti ki bo prejemnik socialne bo zevrnil ce ne drugace pa preko "dediscine". Se pocakamo da bodo tako naredili z brezposelnimi, otroskimi dodatki, penzijami.....
Igi:v evropi (EU) se zna zgodit da te "zvohajo", ne vem pa kako je drugje(balkan, nekoc je imela nlb crna gora sumljivo visoke obresti 8+%. Samo tja dol denar nosit je pa????
Se vzajemni skladi. Jaz imam pri doloceni bph 5+ skladov vplacanih pa je v njih po 200 evrov. Se nobene poste nisem dobil da ne marajo mojega denarja