Malo pomoči - nakup avta

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Nujno bi rabil kupit avto, ker je stari šel po gobe. Rabim nekaj, v kar gredo 3-je otroci + 3-je otroški stolčki.
Ne rabim predlogov, kateri tip avta, ampak priporočilo konkretnega avta, za katerega veste, da je OK (sorodstvo, sosed, stric ...). To informacijo rabim, če mi lahko kdo pomaga.

Ni prijetno za otroke, ko morajo peš v vrtec, jaz že preživim peš v službo.

Max. finance so 10.000€

Prej smo imeli Ford Galaxyja, pa je avto dobesedno razpadel. Odpeljal ga je preprodajalec, ki ga sedaj prodaja za "duplo" ceno, kot brezhiben
bonk.gif

Od avtomobila pričakujem, da imam mir za min. 5 let.

V oči mi je padel tale avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5253564&show=1

Pa mi je sumljivo, zakaj bi nekdo prodajal nov avto, ker je izguba velika. Pozna kdo razlog, zakaj se to prodaja?

Ve kdo mogoče za kakšnega dobrega Sharana, Alhembro, Galaxyja?

Za vsako informacijo se zahvaljujem.

PS (Malo za hec, ko je najstarejša doumela, da smo brez avta, je najprej vprašala, kako bomo šli pa sedaj k babici na obisk
grin1.gif
)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj ni tako velik izguba, če upoštevaš, da nov stane 12 jurjev. Kaj pa vem no... Mi pa berlingo zgleda kot naročen za otroke vozit.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
erm... v glavi imam citroen xsara picaso ker mislim da ima tega sosed. bom pa počakal da pride domov da se prepričam. on ga nepopisno hvali.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Vredu avto, edino prešvoh motor, ga ma foter pa vsak dan jamra zakaj ni vzel VTi 120, ker avto od 100 km/h ne gre nikamor, pri 4 osebah in tempomatu na 130km/h pa kaže BC cca 10l/100km kar je absolutno preveč.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj ni tako velik izguba, če upoštevaš, da nov stane 12 jurjev. Kaj pa vem no... Mi pa berlingo zgleda kot naročen za otroke vozit.

S to opremo je verjetno še kakega jurja dražji.

Citat:
Uporabnik bluub pravi:
Vredu avto, edino prešvoh motor, ga ma foter pa vsak dan jamra zakaj ni vzel VTi 120, ker avto od 100 km/h ne gre nikamor, pri 4 osebah in tempomatu na 130km/h pa kaže BC cca 10l/100km kar je absolutno preveč.

Koliko je pa drugače poraba pri tem motorju?

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
To je pa, brez zamere, precej optimistično. Da ti bo nekdo drug najdu avto, ki bo ustrezal vsem tvojim zahtevam... ne vem no, to mene spominja na zmenek na slepo, ki ti ga zrihta kolega/kolegica - in je ponavadi disaster
smile-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Pretiravat ni treba, vprašal sem samo, če kdo kaj ve, pozna, da se bo kakšen dober prodajal. Ni treba, da ravno vse take avte preprodajalci pokupijo in potem naprej prodajo.

Drugače pa iščem tudi po drugih kanalih, to je pač še dodatna možnost, ki nam je dana. Če bo, bo, če ne pač ne.
Pa hvala vsem za mnenja.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Sodelavka je prodajala podobnega berlinga. Menjala za xsaro picoso, brez kaksne zamere glede berlingota. Imela je edino nekaj vec km.
Mogoce je pa locitev v igri ali pa kaj takega.
Softi je prodajal GE. Ne vem pa ali je prodal, ali je samo prodajal.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik pimp pravi:

Drugič pa uporabljaj prezervative!!!!!!!!!

Škoda, ker tega nasveta ni upošteval "mehanik" tvoje mame ...

Nazadnje uredil moderator: