Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Ksz. Če kdo slučajn kupuje sportida, mam enga novga še, 2.0 4x4, srednja oprema,.. Nad ugodna cena :)
Info zs.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mondeo
Če gre v tem primeru za dvosklopčni Powershift menjalnik bi se ga jaz izogibal.
Lahko, da so ga do tega letnika že kaj poštimali, ampak vseeno. Precej težav, popravlja ga pa nobeden, ker je dele skoraj nemogoče dobit, saj ga izdeluje Ford sam. Sploh pa, če ni bil redno servisiran, samo roke stran.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako nej vem?
Prodajalca vprašaj ali pa se zapelji
grin1.gif
. Powershift je isto kot DSG pri VW-ju, torej hipno prestavljanje. Pač dve sklopki in ne pretvornik navora.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mondeo
Če gre v tem primeru za dvosklopčni Powershift menjalnik bi se ga jaz izogibal.
Lahko, da so ga do tega letnika že kaj poštimali, ampak vseeno. Precej težav, popravlja ga pa nobeden, ker je dele skoraj nemogoče dobit, saj ga izdeluje Ford sam. Sploh pa, če ni bil redno servisiran, samo roke stran.

prvič slišim da je kej narobe z powershifti

drgač nč ne piše na temu menjalniku tako da ni to powershift

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

Vzemi si malo časa pa pobrskaj za powershift problems. Boš videl koliko jih je. In to se začne že pri 50.000 km. Lahko, da so z 2010 že kaj popravili, prej pa je morija. Vem iz prve roke (na srečo ne moje). Noben od avtomatik mojstrov pri nas pa tega ne popravlja, ker baje skoraj ni mogoče dobiti delov, saj se zadeva izdeluje v JV Getrag-Ford.

Pa za Powershift nič ne piše kje posebej na menjalniku, da bi bil Powershift, vsaj pri C-Max-u tega ni.

PS: Da ne govorim o pametnjakovičih pod kozolcem, ki seveda pravijo, da ni treba olja menjavat. Kaj šele to naredi menjalniku.
uf-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Powershift čisto ok prestavlja, no v določenih okoliščinah tudi kaj pocuka.
Sam sem zgoraj pisal z vidika trajnosti in neproblematičnosti.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Je to podobno kot EDC pri renaultu? (ta cuka)

Menjalniki v fordih in renaultih so enaki (getrag). Če govorimo od dvosklopkovnih seveda. V laguni je nissanova klasika,

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

Vzemi si malo časa pa pobrskaj za powershift problems. Boš videl koliko jih je. In to se začne že pri 50.000 km. Lahko, da so z 2010 že kaj popravili, prej pa je morija. Vem iz prve roke (na srečo ne moje). Noben od avtomatik mojstrov pri nas pa tega ne popravlja, ker baje skoraj ni mogoče dobiti delov, saj se zadeva izdeluje v JV Getrag-Ford.

Pa za Powershift nič ne piše kje posebej na menjalniku, da bi bil Powershift, vsaj pri C-Max-u tega ni.

PS: Da ne govorim o pametnjakovičih pod kozolcem, ki seveda pravijo, da ni treba olja menjavat. Kaj šele to naredi menjalniku.
uf-1.gif

Pri S-MAXih in GALAXYjih piše...

$_27.JPG

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Je to podobno kot EDC pri renaultu? (ta cuka)

Zanimivo! Meni nič ne cuka pa sem prevozil kar nekaj km s tem menjalnikom. Menjalnik prestavlja tako, da se resnično nič ne čuti. Sicer pa, če vozi bedak vsak avtomatski(dsg) menjalnik cuka.

B81

22. jul 2007
36.951
10.509
113
Ne vem, prvi avtomatik pri hiši. Tile so prišli ven menda 2011 ali tu nekje...v koloni, ko greš čisto počasi, skraj na prostem teku, cuka, tudi če dodaš čisto majčkeno plina, cuka...mogoče je samo naš takšen (scenic 1.5 dci...takrat je bila opcija samo s tem motorjem, so rekli v Štaj. avtodomu.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ne vem, prvi avtomatik pri hiši. Tile so prišli ven menda 2011 ali tu nekje...v koloni, ko greš čisto počasi, skraj na prostem teku, cuka, tudi če dodaš čisto majčkeno plina, cuka...mogoče je samo naš takšen (scenic 1.5 dci...takrat je bila opcija samo s tem motorjem, so rekli v Štaj. avtodomu.

In kako bi vozil v koloni z ročnim menjalnikom? Ves čas na sklopki verjetno. Avtomatiki pač pri počasni in stop go vožnji "cukajo" ker pač vozijo v prestavi. To je skrajnost in ne moreš po tem soditi in zaradi tega govoriti da je neka zadeva zanič. Pojdi enkrat na vožnjo z PSA robotiziranim menjalnikom pa boš videl kaj je kvaliteta in cukanje.